Last news in Fakti

4 Юли, 2017 11:05 2 181 2

Скандал: Евродепутати скатават от работа

  • жан-клод юнкер-
  • антонио таяни-
  • еп-
  • ек-
  • евродепутат-
  • пленарна зала

Юнкер и Таяни влязоха в сблъсък заради отсъствието на евродепутатите от пленарната зала 

Скандал: Евродепутати скатават от работа - 1
Снимки: БТА/АР

Председателите на ЕК и на ЕП Жан-Клод Юнкер и Антонио Таяни влязоха в сблъсък заради празната пленарна зала в Страсбург.

Парламентът става за смях, това е несериозно, коментира Юнкер заради присъствието едва на трийсетина - по неговите думи - евродепутати в залата. Заседанието, толкова зле посетено, бе насрочено за обсъждането на малтийското председателство на Съвета на ЕС.

Това е несериозно, ако тук днес бяха германският канцлер Ангела Меркел или френският президент Еманюел Макрон, залата щеше да бъде пълна, коментира Юнкер. Той бе прекъснат на два пъти от Таяни, който настоя за уважителен тон към институцията. ЕП контролира ЕК, а не обратното, заяви Таяни.

Скандал: Евродепутати скатават от работа

Повече няма да участвам в подобни заседания, необходимо е уважение и към малките държави, каза Юнкер. Той даде една-единствена оценка за малтийското председателство - "прекрасна работа".

В отчета си пред евродепутатите малтийският премиер Джоузеф Мускат отбеляза като успех на приключилото преди дни председателство отпадането на роуминга в ЕС, приетото законодателство срещу избягването на плащането на данъци.

Той съобщи, че цялата малтийска армия е впрегната в спасяването на хора в Средиземно море, но добави, че това не може да продължава вечно. Не обвинявам държавите, които искат да защитят собствения си интерес, необходим ни е начин да се справим заедно с миграционния прилив, посочи Мускат.

Той определи оттеглянето на Великобритания от ЕС като "чудовище, което никой от нас не се опита да спре".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ицка

    10 1 Отговор
    А беше сериозно, когато Юнкер се беше напил като казак и щипеше президентите по бузките, така ли?:))
  • 2 Али Раза

    5 2 Отговор
    Юнкер е пияница
Новини по държави: