Last news in Fakti

4 Юли, 2017 16:27 3 713 3

Тръмп за ракетния опит: Няма ли какво по-хубаво да правите?

  • северна корея-
  • сащ-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • ракета-
  • опит-
  • напрежение

Тръмп призова Китай да усмири севернокорейците

Тръмп за ракетния опит: Няма ли какво по-хубаво да правите? - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп коментира в социалните мрежи поредната провокация на Северна Корея, която изстреля балистична ракета.

Севернокорейската ракета падна в Японско море, след като прелетя 933 километра. Това бе поредният опит на Пхенян, който предизвика остри реакции от световни лидери.

„Северна Корея изстреля още една ракета. Този човек няма ли какво по-хубаво да прави с живота си?“, написа Тръмп в Туитър, визирайки лидера на азиатската страна Ким Чен-ун.

„Трудно е да се повярва, че Южна Корея и Япония ще търпят това още дълго време. Може би Китай ще реагира остро и ще сложи край на това безумие веднъж завинаги“, добави американският президент.

След встъпването си в длъжност Доналд Тръмп на няколко пъти посочи, че иска да сложи край на провокациите на Северна Корея. Държавният глава заяви, че е възможен „голям, голям конфликт“ със Северна Корея.

През месец април американският президент изпрати бойна армада кораби към Корейския полуостров, което бе прието като провокация от Пхенян. Севернокорейците твърдят, че САЩ и техните съюзници се готвят за инвазия в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    11 12 Отговор
    Ким е нашият спасител нашият велик Лидер богът слънце и нашия избавител от тиранията на саш и европата конц лагер
  • 2 666

    15 1 Отговор
    Едно хапче говори за друго хапче. Яд го е, че прическата на Кимченчо е по-хубава. Той що не оправя жена си, вместо да се заяжда с Афганистан и Сирия?
  • 3 ИДИЛ

    6 2 Отговор
    Тия американски п...рунгели защо не си седят на на.раните задници ами тръгнали по целия свят да правят само злини,хаос и войни,егати и подлите долни кравари от завист и лакомия разтуриха и ограбиха сума ти държави,те са най голямото зло на земята заедно с терористичната банда НАТО .