5 Юли, 2017 18:40 9 575 33

Русия удари Ислямска държава със свръхмодерни крилати ракети (ВИДЕО)

  • русия-
  • сирия-
  • ислямска държава-
  • авиация-
  • х-101-
  • ракета-
  • ту-95мс

Въздушно-космическите сили на Федерацията нанесоха удари с "Х-101" по обекти на групировката

Русия удари Ислямска държава със свръхмодерни крилати ракети (ВИДЕО) - 1

Стратегическата авиация на Русия нанесе удар по военни обекти на "Ислямска държава" в Сирия с последно поколение крилати ракети. Въздушно-космическите сили на Федерацията нанесоха удари с крилати ракети "Х-101" по обекти на бойци на групировката.

В резултат на удара са били унищожени три големи склада с оръжие и боеприпаси, съобщи Министерството на отбраната на Руската федерация, цитирано от ТАСС.

"На 5 юли стратегически ракетоносци "Ту-95МС", излетели от аеродрум Енгелс от територията на Руската федерация, извършиха полет с дозареждане във въздуха и нанесоха удар с най-нови крилати ракети "Х-101" по обекти на терористите от ИД на границата на провинциите Хама и Хомс на Сирийската арабска република", се казва в съобщението на руското военно ведомство.

От ведомството уточниха, че в резултат на удара са били унищожени освен три големи склада с оръжие и боеприпаси, също и команден пункт на терористите в района на град Акербат, което е било потвърдено от данни на разузнаването.

"Х-101" е руска стратегическа ракета с въздушно базиране, създадена с използването на съвременни технологии за намаляване на радиолокационната видимост. Ракетата може да поразява цели на разстояние до 4500 километра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Подземната ракета

    40 50 Отговор
    Няма такова нещо! Ударени са сиропиталища, пенсионерски клубове, старчески домове, болници, поликлиники, психодиспансери, детски градини и т.н. Само 30 от 30 ракети са достигнали целите си, другите не са ги изстреляли! И въобще, руснаците няма какво да ядат, затова само пият и те така... Аман от ушанки!

    Коментиран от #2, #24

  • 2 Kcaniba

    49 26 Отговор

    До коментар #1 от "Подземната ракета":

    Снимат филми, как летят в космоса, идат гладни с джиповете си, да се хранят в скъпите ни ресторанти по череноморието!! Летят пияните ушанки с дървените си самолети и заслепяват амерските супермашини и правят сложни и застрашителни, но непрофесионални маннври, с ушанките си заплашват сащ, които твърдят, че Русия е най голямата заплаха за тях, та започва да мирише на памперси!!!
    А бре ватници с една дума ма, кой се съобразява с тях - никой!!
    А ние - членка, всеки се съобразява!!!
  • 3 Реално

    39 13 Отговор
    Добро чувство за хумор и от двамата предишни съфорумци-браво...от мен имате плюс.
  • 4 СЛАВА РОССИИ

    31 20 Отговор
    БОЙ ПО РОГИТЕ ЗА ДА ОСТАНЕ ЗДРАВА КОЖАТА. И ОЩЕ МОЖЕ И ОЩЕ ТРЯБВА И ТЪЙ ЩЕ БЪДЕ И БЕЗ ПОЩАДА. КОЙТО СИ ГО ТЪРСИ, ЩЕ НАМЕРИ. СЛАВА РОССИИ !
  • 5 геронтофоб

    24 34 Отговор
    Само за сведение на всички които вече м*бират гледайки тези кадри и възхваляват руската бойна техника (дано знаят и руски):
    Ту-95МС - Опытный экземпляр объекта «95/1» с двигателями 2ТВ-2Ф совершил первый полет 12 ноября 1952 г. (от сайта на производителя)
    Пичове, този самолет е на 65 г. !!! Недейте така, това е геронтофилия :)

    Коментиран от #6, #7, #8, #10, #13

  • 6 Барчо

    49 20 Отговор

    До коментар #5 от "геронтофоб":

    АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ може и да е на повече, ама няма кой да го бие. Въпроса е, че от 1 ракета влиза 1, от 2 влизат 2 и т.н. Нещо като 100%. Няма значение какво поколение са. Томахавките имаха некъде около 17% успеваемост. Хааааааааа-хааааааа-хлъц.

    Коментиран от #26

  • 7 Татко ти

    31 11 Отговор

    До коментар #5 от "геронтофоб":

    Ми той и Б-52 е от 1952 г. ама още е на въоръжение в щатската стратегическа авиация и лети.Какво значение има на колко години е самолета,когато оборудването и въоръжението му е свръх-модерно?

    Коментиран от #9

  • 8 Kcaniba

    19 11 Отговор

    До коментар #5 от "геронтофоб":

    a бре извратенчо, колко стратегически бомбера имат САЩ на70 години!!!!
  • 9 Барчо

    19 10 Отговор

    До коментар #7 от "Татко ти":

    Между другото във Виетнамската война са свалени доста бройки от тези крепости. Справка: ...........

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Татко ти

    24 2 Отговор

    До коментар #9 от "Барчо":

    Б-2,който се смята връх в самолетостроенето също е разработка от 80-те години на 20-ти век,а е в експлоатация от 1997 г.Ще рече вече са на по 20 години самолетите,но това не пречи на американците да ги държат на въоръжение и да са гръбнака на стратегическите им сили.Кога е разработен самолета не е важно,когато е модернизиран по последни модни тенденции,както се казва.

    Коментиран от #18

  • 12 чушкопек

    28 7 Отговор
    За Мечока - това ,че е дълго на служба показва,че е добър самолет.
    Същото се отнаса и за Б-52. Почнат ли да ги сменят през 5 години значи нещо им куца- показали са недостатъци.
  • 13 Ироничен

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "геронтофоб":

    Хубав ник имаш, дано Макрон го види.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 копейки

    11 27 Отговор
    Абе тия "свръхмодерни" ракети да не са безмоторни? На една не и се запали двигателя. Пак някакъв безаналогов руски боклук!!!

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 чушкопек

    10 2 Отговор
    Рекордьор обаче е картечницата Browning M2 50 Cal ,която е на въоръжение от 1933 година и изобщо не смятат да я свалят .

    Ето я в действие

    https://www.youtube.com/watch?v=yuZ5VrLQ1ek
  • 18 Барчо

    13 7 Отговор

    До коментар #11 от "Татко ти":

    Нищо ново под слънцето. Само че с Русия вече трябва да се съобразяват. Що хамериканчетата не казаха, че нападат мирни жители и не свалиха руските бомбандировачи???? Гледах взривовете. Няма пленени. Няма ранени.
  • 19 Барчо

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от "копейки":

    Тия са с акумулатири, бе!

    Коментиран от #22

  • 20 Vasik Atanasova

    6 3 Отговор
    разсипаха е тази сирия
    то нищо не остана там
    само камък върху камък нито животни нито хора нито растения
    нито дървета само бомби бомби всичко развалини и химикали

    Коментиран от #21

  • 21 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Vasik Atanasova":

    Абсолютно си прав. И виж колко става. Може ли да намериш снимки или видео на градове преди войната, демек преди 7 години. Аз лично доста се постарах и не мога да намеря. Всичко е старателно покрито. Но доколкото виждам от историческите арки и паметници, са били доста напред.

    Коментиран от #25, #29

  • 22 Барчо

    26 3 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    Колкото и минуси да ми слагате, ракетите са 100% успеваеми. На дедовия ми е. Чекам хамериканците да свалят руски самоует. Тогава шута от белио дом ще се извинява на Путин като Ердо.

    Коментиран от #23

  • 23 Барчо

    12 3 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    Ако Путин преди това не му принади нещо ....
  • 24 Изнервен

    15 2 Отговор

    До коментар #1 от "Подземната ракета":

    За разлика от теб поне познавам американската култура и руска такава.Ей такива като тебе не зацепват ли че като ръчкат руснаците едни хубостници,които нямат нищо общо с обикновения американец ,англичанин,европеец,руснак и т.н ,винаги и англичанин и германец и американец са бил против Първа ,Втора Световна война на 20 век .И сега са против Трета.Ти не зацепваш ли че ако нещо заблудено се изстреля по територията на РФ ще гушнем ядрения букет.И това е целта .Точно това правят в момента .Изобщо не ги интересува долар барел .Ще кътнат населението до 500млн .Не виждаш ли какво правят Израел и САЩ -курбан .Ще ни ометат като куци пилета ушанките палячо .Считай че при масиран ядрен удар САЩ са 50 млн население в и Централна Европа я няма -Русия след "реформите е със съкратен войски общо предназначение и ако стане екзистенциално за тях и отчетат атака ще ни изринат от съществуване бе .Щото след ядрен взрив и душата може да си замине не само тялото.Капиш .Та гледай да не достигат.Глупак ! Направо пали свещи понеже се отървахме на косъм миналата година Аман от глупаци .Имаш ли представа какво означава да вкараш Русия със днешния си арсенал във война .Нямаш ! Аз ти казах .Брой ни 200 300 млн останали по Земята.То продължава обаче да гледа мача и да вика за ЦСКА и да псува ЛЕвски щото толкова му побира канчето .
  • 25 Тик Так

    19 1 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    Да който има смелостта да се опълчи срещу САЩ, държавата му се превръща в руини. Това щеше да се случи и на нас , ако не им бяхме позволили 1988г. да ни направят своя колония от трети тип(тоест от най-беден). Все пак за Сирия има шанс ,един ден свободните сирийци , със своя собствен нефт и газ, и висока раждаемост, да направят страната си цветна градина , както е била преди войната. Но на нас кой ще ни върне избягалото бяло население , неродените деца, и умишлено срутените морални ценности,и кой ще спре нашият часовник дето се върти на обратно , и ни показва още колко ни остава?
  • 26 Max

    4 16 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    Колко малко се изказа, толкова глупости каза. Автомат Калашников бил номер 1. Личи ти че никога не си пипал такова оръжие. Изключително неточно, разсейващо на автоматична, тежко и бързо ръждясващо въпреки обработката. В класациите на щурмово оръжие заема достойното 10 място. И само за уточнение- това оръжие не е руска разработка, а немско и е доработено от екипа на Калашников. Подарък от американците за руснаците през ВСВ.
  • 27 Kcaniba

    3 8 Отговор
    Гледайки клипчето,което със сигурност не е направено с руска техника,се вижда ,че ракетите са по–бавни от старите хвърчила......
  • 28 Kcaniba

    2 6 Отговор
    До всички в коневръза,по –спокойно другари ,каква война какви пет рубли,та нали децата ни са на Запад,какви бомби ве гонят,това че мислим и плашим с война не значи ,че я искаме,нямаме икономика,цените на полезните изкопаеми са надолу,няма какво да ядем,а идват избори,та трябва да втвърдим електората ,като му внушаваме,че Запада е виновен за празните хладилници и лошия живот,който водим,СЛАВА РОССИЯ!Дерзайте в коневръза за РОДИНУ,за ПУТИНУ!

    Коментиран от #30, #31

  • 29 Vasik Atanasova

    9 1 Отговор

    До коментар #21 от "Барчо":

    Сирия бяха едни от най богати държави
    Баба ми Бог да е прости е родена в град АЛЕПО
    ОТ нея знам какво е било там
  • 30 Изнервен

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    Каква война ли? Абе пич,ти не загряваш ли че тази Макроикономическа схема в Света вече е аут.Не могат да продължават с долар барел и петрол и захват на ресурси.Ако тръгнат да променят структурата става хаос и ще изтърват контрола .Затова преди всяка радикална промяна димят пушки и кръвопролития .Винаги е било така.След всички войни в Европа следва нов Световен ред.Този приключи още 2003 г.В мометнта е в неконтролируема експанзионистична инерция.Тази песен е изпята.След 11 септември войната е в пълен ход .Русия им е пречка да изнудват Китай и Индия директно и поради тази причина водят война в 3 направления-духовноинформационно,санкции-икономически и платцдарми-Дегистан,Черномордки флот,Кавказие и т.н тн.С оглед на геомагнитните и климатични колосални промени които следват в близките 50 -100 години и които се знаят и от "западни и от руски военни експерти считай голяма част от Ц.Европа за нежизненоспособна като територия до 20 години.Малки изменения водят до нарушаване на човешки системи ,клетки органи,съзнание и т.н .Много хора ше измрат без да осъзнават какво се случва и от къде им идва.Това не е тази игра от преди 20 30 години Близък Изток .Сега е много по сериозно и в краен стадий на развитие .Има монумент в Джорджия -каменен как и защо е програмирано да се запали Трета Световна след създаването на Израел .Целта е предизвикаване на РФ в ответен удар .Казвам ти че до момента се разминахме поне 7,8 пъти от това.Тоест лайф из лайф и радиото което гука в е
  • 31 Изнервен

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    Та поздрави на Иво Инджев:) от мен-уважавам го.Знам че застава зад кауза и вярва в не я .Но нещата не стоят така .Кога руския елит не е бил зависим от външни финансови схеми,Винаги е било така.не е въпросът коя кошара е по "убава" .И двете са прогнили от всякъде ама от всякъде.Въпросът е да не става съкатлък:) . Ти на тоя смог,болести и нафта ако му казваш развитие в правилната посока аз не смятам че в 21 век трябва да горим нафта за каруците .ООН няма да влезе в Русия скоро с "хуманитарна" помощ.По верояъно е в САЩ да се обяви воено положение и да спрат да съществеуват като държава .По скоро ще са общност и безнационално образование заедно с Канада и т.н

    Коментиран от #32

  • 32 Изнервен

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Изнервен":

    та тези които създадоха САЩ като пример и замисъл на "Новото" и вложиха всичко познато и според тях на проспериращо като модел за управление на Света -както го създадоха така и и ще го развенчаят или ще го използват докато им е нужен за постигането на целите си.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания