5 Юли, 2017 19:29 1 925 1

Ердоган: Германия се самоубива със забраните, които ми поставя

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • германия-
  • г-20-
  • ангела меркел-
  • хамбург
Ердоган: Германия се самоубива със забраните, които ми поставя - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви пред германския в. Zeit, че Германия "извършва самоубийство", като не му позволява да говори пред сънародниците му във Федералната република.

Той иска да направи това по време на посещението му в Хамбург за срещата на върха на Г-20, която започва в петък, предаде Reuters.

"Германия извършва самоубийство. Германия трябва да поправи тази грешка", заявява Ердоган пред медията.

Той предупреди, че докато Берлин не връща в Турция поддръжниците на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, Анкара ще я разглежда като страна, която защитава терористите.

Турските власти обвиняват Гюлен за организирането на опита за преврат в южната ни съседка през юли миналата година. Живеещият в Пенсилвания духовник категорично отхвърля тези обвинения.

Ердоган: Германия се самоубива със забраните, които ми поставя

Ердоган казва още в интервюта, че Германия и Турция имат нужда една от друга и че на персонално ниво той няма проблем с канцлера Ангела Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грос

    1 0 Отговор
    Тоя олигофрен пак не си е пил хапчетата!!!!!!!!!!!!
Новини по държави: