6 Юли, 2017 08:17 8 371 16

Природата не се шегува: Япония е под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • япония-
  • тайфун-
  • буря-
  • дъжд-
  • наводнение

Най-малко 10 изчезнали и 400 000 евакуирани в резултат на проливните дъждове в Страната на изгряващото слънце

Природата не се шегува: Япония е под вода (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко 10 души, сред които едно дете, са в неизвестност, а 400 000 бяха принудени да напуснат домовете си в резултат на проливните дъждове, които заливат Югозападна Япония за втори пореден ден, предаде Reuters, като се позова на местните власти и медии.

Много реки са излезли от бреговете си. Мобилизирани са около 7500 спасители.

Най-тежко засегнати са префектурите Фукуока и Оита. В части от Фукуока за девет часа вчера са паднали 774 милиметра дъжд - около 2.2 пъти повече от средното равнище за целия юли.

Природата не се шегува: Япония е под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Природата не се шегува: Япония е под вода (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пороите в Югозападна Япония са предизвикани от зона на ниско налягане в Тихия океан.

Проливните дъждове наводниха страната, след като буреносна система причини смъртта на 56 души и нанесе щети за близо 4 милиарда долара в Южен Китай, отбелязва Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП ама не

    45 5 Отговор
    И след месец пак са номер 1
  • 2 Петко

    17 2 Отговор
    ХААРП?

    Коментиран от #3

  • 3 Такаши Цунами Накаширов

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "Петко":

    Естествено - икономиката на Япония винаги е била трън в очите на чичо САМ ! Не им стигна на американците изтребването на 500000 японци с 2те атомни бомби над Хирошима и Нагазаки ами и периодично си ги давят с харпа .
  • 4 1945

    7 3 Отговор
    Така е! Пак ще оправят всичко и няма да личи че е имало бедствие. Жалко за загиналите. Но не забравяйте какво направиха японците на американците в Пърл Харбър. Те май си заслужиха бомбите. Но, това не е начин да отмъщаваш. За съжаление това е животът!

    Коментиран от #7

  • 5 onq s konq

    1 11 Отговор
    Таман ше спрът да прават тея тоиоти дето са ми трън в очите
  • 6 гост

    11 1 Отговор
    Горките! Какво ли не ги сполетя - земетресения, намоднения, радиации.... Прекрасен народ - феникс!
  • 7 ЪРП

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "1945":

    ИМА ЕДНА МАЛКА РАЗЛИКА, ЧЕ ПРЕЗ 2-ТА СВЕТОВНА, ЯПОНЦИТЕ БОМБАРДИРАХА КРАВАРСКИ ВОЕННИ, А КРАВАРСКИТЕ ВОЕННИ ИЗБИХА МИЛИОНИ ЦИВИЛНИ ЯПОНСКИ ДЕЦА, ЖЕНИ, МЪЖЕ НИЩО НЕПОДОЗИРАЩИ И ТО С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ.......,И ТО СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ЯПОНИЯ Е БИЛА КАПИТУЛИРАЛА ТОТАЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #9

  • 8 ЪРП

    3 3 Отговор
    АЙДЕ, ЯПОНИЯ Е ОКЕАНСКА ДЪРЖАВА, А НА НЯКОЙ НАПРАВИ ЛИ МУ ВПЕЧАТЛЕНИЕТО КАК В РАМКИТЕ НА МЕСЕЦ, ДВЕ СВРЪХ БУРИ ОТ КРАВАРСКИЯ ХАРП БЯХА ЗАФОРМЕНИ ТОЧНО НАД МОСКВА!!!????!!!!!! НЯКОЙ ЗАМИСЛИ ЛИ СЕ НАД ТЕЗИ "СЛУЧАЙНИ БУРИ"????!!!!
  • 9 до ЪРП

    0 10 Отговор

    До коментар #7 от "ЪРП":

    Наричаш 3000 млади момчета който са елитът на военноморската пехота на САЩ Кравари ? Сащ спират износа на горива и храни до Япония за да помагат на UK ,затова японците нямат избор и правят тази глупост . Напълно заслужено да си знаят повече да не се бъркат където не им е работата. Каквото повикало - такова се обадило . Око за две , зъб за чене !

    Коментиран от #10

  • 10 ЪРП

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "до ЪРП":

    А ,ТИ КАК БИ НАРЕКЪЛ "ХОРА" ,КОИТО ВМЕСТО ПО "ВОЕННО МУ" (ДА ПОСТЪПЯХ ДОБЛЕСТНО) , ДА НАНЕСЪТ ОТВЕТЕН УДАР НАД ЯПОНСКА ВОЕННА БАЗА, УБИВАТ И ЗАЛИЧАВАТ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ НЕВИННИ И ЦИВИЛНИ МИЛИОНИ ЯПОНЦИ!!!!!????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДОЛНИ КРАВАРИ СА ИЗБИЛИ И ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НЕВИННИ-ЦИВИЛНИ БЪЛГАРИ С БОМБАРДИРОВКАТА СИ НАД СОФИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #11

  • 11 до ЪРП

    1 8 Отговор

    До коментар #10 от "ЪРП":

    По време на война думата доблест не съществува ... Ще ни ударят , като сме тъп и прост народ така ни се пада ! 90та година имахме 150 000 души армия и никой не смееше да ни тропне на балканите , виж ни сега и се запитай - къде съм аз, къде са те ? Като сме избрали страната на Германците ще е така . Живей си кротко и не се ядосвай за неща от миналия век .Америка е на светлинни години пред останалите и не не ги харесвам ама знаят как да живеят и какво да правят.
  • 12 Грую

    6 3 Отговор
    Това ако се случи в България ще се върнем в каменната ера и толкова време ще ни трябва и да се оправим. Добре е избрал Хан Аспарух държавата. Без възможност за големи бедствия, че да не се затрие тоз мързелив и неорганизиран народец!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Константин

    1 2 Отговор
    Мили хора покайте се,и приемете нашия ГОСПОД И БОГ,ИСУС ХРИСТОС ЗА ЛИЧЕН СПАСИТЕЛ.Всичко което се случва по света е записано в святата книга БИБЛИЯТА.ЦАРСТВОТО БОЖИЕ Е БЛИЗО И НАБЛИЖАВА.Време е да послим трезво какво се случва след нашата физическа смърт и прочие.Отговора е един или в АДА,или в РАЯ.ЧЕТЕТЕ БИБЛИЯТА,ТЪРСЕТЕ БОГА,НАМЕРЕТЕ ВЕЧНОТО СПАСЕНИЕ В НАШИЯ БОГ.БОГ ДА ВИ БЛАГОСЛОВИ АМИН.

    Коментиран от #15

  • 15 Атеист

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Константин":

    Ядваш ми крия, сектант!
  • 16 Hamlet

    0 0 Отговор
    Zaslujavat go tiq gadini koito kolqt malki deca ı gi ubivat bez nikakva milost iztezavat ı daje si gi pohapvat.
Новини по държави: