Last news in Fakti

6 Юли, 2017 12:12 2 948 45

Путин изригна срещу протекционизма и санкциите

  • русия-
  • владимир путин-
  • ес-
  • санкции-
  • протекционизъм-
  • г-20

Наложените на Москва санкции във връзка с украинската криза са безперспективни и противоречат на принципите на Г-20, пише руският лидер

Путин изригна срещу протекционизма и санкциите - 1
Снимка: БТА/АР

Ден преди срещата на върха на Г-20 в Хамбург руският президент Владимир Путин разкритикува търговския протекционизъм и западните икономически санкции срещу страната му, които според него са скрита форма на протекционизъм, предаде Reuters.

Наложените на Москва американски и европейски санкции във връзка с украинската криза "са не само безперспективни, а и противоречат на принципите на Г-20 за сътрудничество в интерес на всички страни в света", пише руският лидер в статия, публикувана в германския в. Handelsblatt.

Предишните икономически модели на практика се изчерпаха, протекционизмът се превръща в норма, а едностранните, политически мотивирани санкции в търговията и инвестициите, включително върху разпространението на технологиите, се превръщат в негова скрита форма, посочва Путин.

В края на юни ЕС удължи с шест месеца, до 31 януари 2018 г., санкциите срещу Русия поради липсата на напредък при прилагането на договореностите от Минск, които трябва да доведат до спиране на бойните действия и начало на политически диалог между проруските бунтовници и украинското правителство.

Икономическите санкции, съчетани със срива на цените на петрола, хвърлиха Русия в най-продължителната от идването на власт на Путин през 2000 г. рецесия, от която страната се мъчи да се възстанови.

Путин изригна срещу протекционизма и санкциите

В Хамбург руският президент ще се срещне с американския си колега Доналд Тръмп, известен с протекционистките си позиции в областта на търговията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    18 23 Отговор
    Путин досега хубо си го местеше от единия крачол в другия за санкциите,ма ко му стана изведнъж че почна да изригва...И хем му обясниха съветниците му че от санкциите Русия става по-силна и "самодостатъчна",но той си знае неговото.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Kcaniba

    13 37 Отговор
    Путин е на колене!Ще моли за милост,но няма да получи!Империята на злото агонизира!

    Коментиран от #44, #45

  • 4 кики

    12 32 Отговор
    и как така ,та нали досега пропагандата,тръбеше ,че санкцийте са полезни и стимулират русия,а сега пък друго....империята на злото се превърна в империя на лъжата,смееееех голем смех...
  • 5 Kcaniba

    10 27 Отговор
    И тоя пич с неговата ресурсна икономика кво ше прай на сбирката на Г20,тоа и за Африка не става ха ха ха ...

    Коментиран от #27

  • 6 Доналд

    11 24 Отговор
    Всеки окупатор трябва да бъде поставен на мястото му. Пък той да си изригва колкото си иска. Нищо друго не му остава освен да изригва, защото безумно го е страх. Както и предишните съветски диктатори. На фона на последните независими проучвания, които говорят, че поткрепата за него вече е само около 30% не измислиха нищо по-умно от това тази сутрин отново да атакуват офиса на Алексей Навалный в Москва. Чувстват наближаващия край, затова хапят. Всичко е много просто, просто цивилизованият свят трябва да бъде единен срещу всички провокоции.
  • 7 Скорпион69

    8 22 Отговор
    Оклюмали са носовете на снимката другарите,лъжата минава до време,бунтът на празния хладилник предстои...ще бъде интересно!
  • 8 Абе празни кратуни сте

    19 14 Отговор
    Я преди мен соросоидите как се радват-ама май не са разбрали какво казва Путин. Да ви преведа на вас--Путин не реве от санкциите-просто има достойнство,чест,самоуважение ...и казва в прав текст,че доникаде няма да стигнат със тези санкции. Защото руснаците имат самоуважение-и ще си защитават интересите. Просто противостоянието е безмислено.

    Коментиран от #11, #17

  • 9 tost

    12 9 Отговор
    Американските тролове да не се обаждат от коневръза.
  • 10 кики

    12 7 Отговор
    В коневръза получихте ли инструкций ,или само бояришинка...
  • 11 гост

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Абе празни кратуни сте":

    Да те допълня:
    Какъв е смисъла да членуваш в уж търговска организация и да обираш негативи от това членство? Всяка държава се съюзява за да извлеча дивиденти. Няма ли ги и/или стане ли ти негативна рекапитулацията ползи/санкции напускаш и търсиш алтернатива. Аналогично на брекзита.
    А какво ще стане, ако Русия реши да направи алтернативнс организация/съюз?
  • 12 tost

    5 14 Отговор
    Най странното че рашъните се радват на коричка мухлясъл хляб,подхвърлена им от Путин и заради това над 90% го подкрепят за проявената щедрост.
    Между другото,преди време в "Дойче Веле""бяха писали че Путин дава по 10 000€ за новородено русначе.

    Коментиран от #14, #34

  • 13 юрист

    6 14 Отговор
    “....Публикувано във факти.бг: Путин изригна срещу ....санкциите....Публикувано във факти.бг: Икономическите санкции, съчетани със срива на цените на петрола, хвърлиха Русия в най-продължителната от идването на власт на Путин през 2000 г. рецесия, от която страната се мъчи да се възстанови....“ хахахахаха:D ПУТЛЕР СИ ПРИЗНА, ЧЕ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСКИ ФИЗИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА ОКАЗВАТ НЕГАТИВНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ ВЪРХУ ИКОНОМИКАТА НА РУСИЯ- НЕЩО, КОЕТО ПУТЛЕР ОТРИЧАШЕ ДО СЕГА:D

    Коментиран от #15, #16

  • 14 Женен за украинка живеещ в Москва

    13 3 Отговор

    До коментар #12 от "tost":

    Това е при второ дете - на мен ми изплатиха 11400€ в стойността им в рубли в началото на годината( 12 февруари). Всъщност преди да започнат санкциите още когато доларът беше 32руб. /$ обещаваха 1млн. руб. при второ и трето дете. Можете да погледнете сайта на Правительство Московской Области, там има уточнения и подробности!
  • 15 Хахахааа

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Ако и законите четеш както статията - точно за БГ "каймака" си. Как не са те направили още министър?!
  • 16 сатара

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Какво искаш да кажеш чочи
  • 17 Гошо

    8 3 Отговор

    До коментар #8 от "Абе празни кратуни сте":

    Само да те светна, Сорос, който толкова често спрягате, е противоположност на Тръмп и републиканците от гледна точка на политически виждания. Така че да наричаш подкрепящите САЩ "соросоиди" е показателно за познанията ти.

    Съветвам те да не поставяш Путин (нито който и да е друг политик) на пиедестал, а да гледаш обективно и непредубедено на действията му. Изглежда, че пропагандата, която цели идолизиране на Путин, ти е повлияла. Нали се сещаш кой строй се опитва да промие мозъците на хората и да ги убеди, че лидерът е безгрешен, едва ли не Бог?

    Коментиран от #21

  • 18 Диди

    8 6 Отговор
    А бе умнико,за какво руско достойнство пишеш,и за самоуважение.Меркел е интелигентна жена,тя знае защо удължава санкциите за Русия,Путин не ,,върви с лъжите си,,пред нея. Какво още не си разбрал?

    Коментиран от #19

  • 19 Киро

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Диди":

    Ах Диди липсваше ми чочко
  • 20 Диди

    2 2 Отговор
    Писаното от мен се отнася за пост 8.
  • 21 КЮНЕЦ

    3 5 Отговор

    До коментар #17 от "Гошо":

    Браво Гош, но в основата на тези руски подлоги...има всичко, но нито капка разбиране за каквото и да е различно от тяхното промито БЕЗсъзнание :D
  • 22 кики

    5 6 Отговор
    Един човек в СССР отива да внесе вноската си за кола, дава парите, а служителят зад гишето му казва:

    - Готово, върнете се след 10 години, за да си получите колата.

    - Извинете, а по кое време да мина - сутринта или следобед?

    - Какво значение има, нали е след 10 години? - сащисано пита служителят.

    - Ами сутринта чакам да дойде водопроводчикът.

    Коментиран от #24

  • 23 Диди

    1 2 Отговор
    Киро,не съм писала отдавна,във Варна съм,но за съжаление отпуската свършва и трябва да се прибирам,но след 7 седмици ще дойда пак.

    Коментиран от #25, #32

  • 24 иориз

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "кики":

    Како како како каза батко не та рабраф обясни ми пак молата , благодаря
  • 25 Киро

    1 1 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    Нека се видим, обичам те знаеш.
  • 26 Kcaniba

    1 5 Отговор
    Нека възнесем нашите молитви за спасение на тези, които живеят в мрака на тоталитаризма, да се помолим те да открият радостта от познаването на Бога. Но докато не те направят това, нека бъдем уверени, че те ще проповядват превъзходството на онази държава, която обявява своето превъзходство над личността и предсказваща своето превъзходство над всички останали народи в света, и ще бъдат център на злото в съвременния свят (...) Ако историята ни учи на нещо, това е, че е глупаво да се правят отстъпки на агресора, като се представя желаемото за действително. Това е предателство към нашето минало и пренебрежение към собствената ни свобода. И така, в своите обсъждания и предложения за замразяване на ядреното въоръжение аз настоятелно Ви моля да избягвате съблазна на гордостта, съблазна необмислено да се обявявате за по-важни от всичко и да обявявате за еднакво виновни и двете страни, игнорирайки историческите факти и агресивните пориви на империята на злото, за да можете просто да наречете надпреварата във въоръжаването "гигантско неразбирателство" и по този начин сами да се отстраните от борбата между справедливостта и несправедливостта, между доброто и злото.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Диди

    0 0 Отговор
    Кирооо,КЪДЕ,В КОЛКО ЧАСА И КОКВО ЩЕ ПРАВИМ,ОБОЖАТЕЛЮ МОЙ?

    Коментиран от #30

  • 29 кики

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "Kcaniba":

    Знам знам и ги лапаам лапаам
  • 30 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    По всяко време навсякъде и мноого любоФ и само любоф, любов моя.
  • 31 кики

    5 3 Отговор
    До всички в коневръза имате шанс за промяна.Твърде често и ние се страхуваме от промяната, която може да ни освободи. Страхуваме се, че тя ще ни навреди, че ще е болезнена и ще бъдем наранени в процеса, без да осъзнаваме, че тя всъщност ще ни направи по-силни, по-свободни и по-способни. Позволете на промяната да се случи и във вашия живот и да донесе прогрес и свобода.Захвърлете ушанките и ватенките и се наслаждавайте на живота СВОБОДНИ,не робувайте на диктатори...

    Коментиран от #35

  • 32 юрист

    1 5 Отговор

    До коментар #23 от "Диди":

    Чакай , Диди, не бързай да си тръгваш от Варна- утре пътуваме точно за там! Смених си ника от “гост 2“ на “юрист“, защото един друг човек твърди, че пише по-отдавна от мен с ник “гост 2“ и за да няма крамоли, си избрах друг ник. Та- чакай поне да се видим!
  • 33 Диди

    2 0 Отговор
    Киро,миличък.Нещо много фъфлиш,ще удържиш ли на темпото.Но ти имаш хумор,това ми харесва.Трябва да излизам.Желая ти приятен ден.
  • 34 Различен

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "tost":

    За 14 години, Путин успя да качи стандарта на живот в Русия 10/ десет/ пъти! И когато перспективата пред Русия бе, да стане една средно европейска държава, на много хора не им хареса това! Руснаците си изнасяха основно суровини и внасяха от Европа всякакви стоки за масова употреба и така задоволяваха техните нужди със стоки, а на Европа с необходимите суровини!
    Но не би! За някой, Русия трябва да е бедна, изостанала, мизерна, да се прекланя пред "великия" и "преуспял" запад и да е просто един суровинен придатък към останалия свят!
    А Путин успя да върне вярата в хората, вярата в армията, да подпомогне ветераните от войната, бедните и болните. Да инвестира в развитието на военните технологии и сега резултатът е, че запада вече трябва да догонва Русия!

    Коментиран от #36, #39

  • 35 КЮНЕЦ

    4 3 Отговор

    До коментар #31 от "кики":

    Е как ше хвърлят ватенките...кво прайме ЗИМЪСКА :D Знам, един дето всяка сутрин си пълнеше туби с гореща минерална вода за да се топли и използваше свещи за осветление...и не е от безпаричие, а онова дето му говори в главата... и има ушанка, но само я показва, не я носи за да не я изцапа...тя е реликва...
  • 36 РЕАЛЕН

    5 4 Отговор

    До коментар #34 от "Различен":

    Бъди различен, но не бъди тъп...
  • 37 Различен

    6 5 Отговор
    Та да довърша.
    Грешката на Путин бе, че повярва в добрите намерения и обещанията на Света и най-вече на Европа и господарите и!
    Но не би. Санкции, та санкции. И разбира се контра санкции. Единственият печеливш от всичко това са краварите от ФАЩ!
    А губещите Европа, Евросъюза и Русия!
    Съответно последва и промяна в политиката на Русия и наблягане на селскостопанското производство и на стоките за широко потребление! И ефекта го има! Най-големият износител на зърно и слънчогледово масло е вече Русия и тя определя цените на стоковите борси на тези продукти. А тази година се очакват още по-добри добиви, както в Чужбина, така и у нас! И Русия вече е 4 производител на пилешко и телешко месо, а догодина ще е и на свинско! Та да видим, какво ще стане, като вземе и по-сериозно да изнася. Кой ще гризне тогава дръвцето, а?? Май Европа!
    Та затова хората масово харесват Путин. Дали и ние ако имахме президент или министър председател, дигнал стандарта на живот 10 пъти, нямаше да го харесваме, въпреки оплюванията по негов адрес???

    Коментиран от #38, #40

  • 38 РЕАЛЕН

    7 3 Отговор

    До коментар #37 от "Различен":

    Ти си напълно луд КОН ахахха изнася...кво изнася бе... МЕСО ??? Абе ти не си добре, те 2014 бяха умрели от глад бре...добре че Бразилия ги тровеше с месото си... та имаше кво да ядат....
  • 39 до различен

    6 5 Отговор

    До коментар #34 от "Различен":

    Боже колко мъка има по тоя свят .... Господи слез и си събери вересиите ...
  • 40 ела на себе си

    5 8 Отговор

    До коментар #37 от "Различен":

    Това по радиоточката от "Говорит Москва" ли го слушаш или звездите ти го говорят ?
  • 41 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 4 Отговор
    Айде Владимире имаш ракети имаш оръжия да ги изтрепаш сите покажи им как след 15мин сащ ще са вече минало още докъто си на срещата с глупаците

    Коментиран от #42

  • 42 Доктор Ох Боли

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    ...аааа Тошкаааа......много са 15 мин.... Преди ракетата да е излетяла и вече трее да е унищожила САЩ..... ха ха ха....... мдааааа...
  • 43 бай шиле

    5 2 Отговор
    Дори и един ден ние да се оправим като държава, знайте че никой от тия ,било то американци, руснаци или европейци , няма да позволят да се развие силна държава на границата между изтока и запада! Не коментирайте Путин или Тръм или който и да било от развитите държави... те винаги ще са си добре.А кога ние ще станем като тях?
  • 44 киро

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Империята на злото е САЩ ! Кой бомбардира мирното население на Хирошима и Нагасаки с атомни бомбо - САЩ трябва да плащат санкции до живот ! Кой създаде ИДИЛ , за да ислямизира Европа като им инжектираха 500 млн $ + оръжия и инструктори ? Кой хвърляше бомби с Напалм във Виетнам като изгаряха старци и деца ? Кой бомбардира Сърбия с бомби с обеднен уран ? Русия ли обикаля света и се чуди в каква война да се забърка , за да извлече финансова полза ? РУСИЯ НИ СПАСИ ОТ ТУРСКО РОБСТВО , А АМЕРИКАНЦИТЕ ПРОДАВАХА ОРЪЖИЯ НА ОСМАНЦИТЕ И ПРАВЕХА КИНТИ !
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания