6 Юли, 2017 13:29 2 781 19

Полша разполага ракети "Пейтриът" срещу Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • полша-
  • варшава-
  • доналд тръмп-
  • анджей дуда-
  • искандер-
  • пейтриът-
  • ракета

Варшава подписа споразумение с Вашингтон за доставка на американски системи за противоракетна отбрана

Полша разполага ракети "Пейтриът" срещу Русия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп похвали Полша за помощта й в борбата с групировката "Ислямска държава", предаде АП.

След срещата си във Варшава с президента на Полша Анджей Дуда Тръмп каза, че полската армия помага за обучаването на иракските специални сили и извършва разузнавателни мисии.

Американският гост отбеляза, че полски войници се сражават и работят заедно с колегите си от Пентагона в Ирак и Афганистан и изтъкна, че Варшава е една от малкото страни в НАТО, които отделят за отбрана 2% от брутния си вътрешен продукт.

Полша разполага ракети "Пейтриът" срещу Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дуда подчерта необходимостта от засилване на трансатлантическата сигурност и енергийно сътрудничество и призова за дългосрочни доставки на американски втечнен газ.

Тръмп и Дуда обсъдиха важността на американското военно присъствие в Полша. Гостът благодари на своя домакин за това, че страната му приема 5000 военнослужещи на САЩ на своя територия и за подкрепата й за НАТО, посочва Reuters.

Стабилният съюз с Полша продължава да има решаващо значение, за да не се стига до конфликт и за да гарантира, че Европа никога повече няма да бъде опустошена от война между великите сили", каза Тръмп, като подчерта важността на НАТО за Източна Европа в момент, когато Кремъл дестабилизира региона.

Полша разполага ракети "Пейтриът" срещу Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Полша разполага ракети "Пейтриът" срещу Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дуда похвали Тръмп, че "мисли много сериозно" за полската сигурност. "САЩ мислят много сериозно и президентът Тръмп мисли много сериозно за сигурността на Полша", заяви той.

Разговаряхме за присъствието на американски войски в Полша, за укрепването на сигурността в нашата част от Европа, източния фланг на НАТО, за ситуацията в областта на сигурността, за Украйна, наближаващите учения "Запад-2017", които ще се състоят в Беларус, разговаряхме за договорите за модернизиране на полската армия, споразумението за покупка на ракети "Пейтриът", осъществяването на проекта "Висла", заяви полският президент.

Варшава подписа споразумение с Вашингтон за доставка на американски системи за противоракетна отбрана "Пейтриът", съобщи преди това полският министър на отбраната Антони Мачеревич.

По думите му тези системи ще позволят ефективно да се противодейства на руските ракети "Искандер". По план първите комплекси "Пейтриът" ще пристигнат в Полша към 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    29 19 Отговор
    То нали това беше идеята в цялата работа!!!
    Полската марионетка е част от пъзела на ФАЩ за световно надмощие!!!
  • 2 Да го кажем направо

    23 19 Отговор
    Лошо нема-тъкмо братушките ще знаят кого да унищожът първи-пановете сами се набодоха на мишената.

    Коментиран от #6

  • 3 Kcaniba

    22 25 Отговор
    Браво на Полша,те много добре знаят,как мачка руския ботуш,колко погроми е сътворила червената армия срещу полския народ!Браво,браво,браво.....
  • 4 Sergiy

    17 20 Отговор
    ами след всичкото, което "русия"/московия направи, нормално страните в Европа да са подготвени.

    Коментиран от #19

  • 5 Скорпион69

    12 23 Отговор
    Надмощието САЩ И Европа го имат над Русия и то не от сега!Икономиките са несравними,начина на живот ,привилегий,заплащане,покупателна способност на валутите...и т.н ит.н,системите които разполагат Поляците са ОТБРАНИТЕЛНИ!И благодарение на огромната помощ на САЩ по време на ВСВ,Русия я има,а и си приписва победата,че е изцяло заслуга на червената армия която е безчинствала и грабила по Европа ,както никой друг!Империята на злото е една огромна машина на дезинформацията,примери бол!
  • 6 CrossFire

    12 15 Отговор

    До коментар #2 от "Да го кажем направо":

    Нима Полша няма право на самоотбрана? Руснаците са за Полша това, което е Турция за нас - перманентна опасност и ходене по ръба. Те за разлика от нас обаче не се спотайват като мишоци, а си гледат интереса.
  • 7 кики

    5 12 Отговор
    До всички в коневръза имате шанс за промяна.Твърде често и ние се страхуваме от промяната, която може да ни освободи. Страхуваме се, че тя ще ни навреди, че ще е болезнена и ще бъдем наранени в процеса, без да осъзнаваме, че тя всъщност ще ни направи по-силни, по-свободни и по-способни. Позволете на промяната да се случи и във вашия живот и да донесе прогрес и свобода.Захвърлете ушанките и ватенките и се наслаждавайте на живота СВОБОДНИ,не робувайте на диктатори.....

    Коментиран от #14

  • 8 буахахаха

    15 5 Отговор
    и тия допотопни както и предишните свалени в морето допотопни томаховки пак ще уморят руснаците от ..смях.До тук пейтриът в цялата си Пи Ар история са прихванали единствено ракетите за борба с градушките.Въобще разликата в технологично отношение между русия и запад е 15-20 г.в полза на русия стига човек да не обръща внимание н СНН дойче зеле и БГ и разновидностите на раб.дело в нов вариант.А един дето писал как живеели на запада-еми как -като животни.В рамките на годината бях в Лондон иСанкт петербурт.Е лондон е като стара опикана тоалетна в сравнение с поддържаният богат и пълен с музеи театрви балети и дворци и чист ,спретнат и просторен С.Петербург с усмихнати хора въпреки студа.Но митологоията на запад кърти мивки.Въпроса ече все по малко се хващат на вицовете за "западното велечие" на едни обикновени картонени тигри.

    Коментиран от #10, #11

  • 9 ф22

    3 6 Отговор
    https://news.bg/int-politics/izrael-prihvana-raketa-izstrelyana-sreshtu-tehni-samoleti.html
    ....Израелски военни са свалили една от многото противовъздушни ракети, изстреляни днес по техните военновъздушни сили, опериращи на територията на Сирия.

    Сирени за ракетна защита прозвучаха в израелските селища в долината на река Йордан в окупирания Западен бряг. Двама свидетели от Ройтерс са чули експлозия минути по-късно.

    Експлозията е чута и в Йерусалим, няма данни за щети и пострадали. Военните съобщават, че са прихванали противовъздушна ракета.

    Тази нощ израелските военновъздушни сили са поразили няколко цели в Сирия. Няколко противовъздушни ракети са били изстреляни от Сирия след мисията и точно тези ракети са прихванати, казват военни в изявлението си.

    Припомняме, че миналата седмица израелският премиер Бенямин Нетаняху се срещна в Москва с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят опитите на Иран да създаде постоянна военна база в Сирия.
  • 10 onq s konq

    4 16 Отговор

    До коментар #8 от "буахахаха":

    Бе то хубо пишеш че руснаците щели "да умрат от смях" относно ракетите "Пейтриът",че в Санкт Петербург имало "усмихнати хора",само дето забравяш че ОТДАВНА РУСНАЦИТЕ ЗАБРАВИХА ДА СЕ СМЕЯТ И...САМО ПИЯТ.Явно обаче спорът с такива като теб е безсмислен,защото се вкопчваш в НЯКОЛКОТО ПРОЦЕНТА СВРЪХБОГАТИ РУСНАЦИ КЪМ КОИТО ТИ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СПАДАШ,А АЗ ТИ ГОВОРЯ ЗА ОСТАНАЛИТЕ СВРЪХБЕДНИ МУЖИЦИ,СМАЧКАНИ ОТ ПУТИНОВАТА ДИКТАТУРА И МАСОВАТА УЛИЧНА ПРЕСТЪПНОСТ.Пък ти пак си плямпай за разни театри и музеи:)

    Коментиран от #12, #16, #18

  • 11 Ватенки и ушанки

    7 10 Отговор

    До коментар #8 от "буахахаха":

    Я се скрий някъде където слънце не огрява.
    Ракетите Пейтриът нямат пропуск и са тествани в реални бойни действия А прехваленото ПВО в Сирия снощи пак е ставало за смях

    Коментиран от #17

  • 12 юристконсулт

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Какво искаш да кажеш господине?

    Коментиран от #13

  • 13 onq s konq

    1 5 Отговор

    До коментар #12 от "юристконсулт":

    След като не разбираш какво казвам,ЗАЩО УПОРСТВАШ С ВЪПРОСИ?

    Коментиран от #15

  • 14 Kcaniba

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "кики":

    Канибакики, трол козяшки, приемай си редовно хаповете и памперсите!!
  • 15 йорисконсул

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    за да развера от един умен чове за како иде реч ша има ли и за нас собсидия, благодаря
  • 16 000000

    15 2 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    хаххаа абе селски що не излезеш поне веднъж от курника си на село и да се огледаш наоколо .Освен трите БГ смешни медии +дойче зеле и СНН, които до сега фалираха русия по три пъти на ден и чакаха разпад и прочие смешки, има и реални неща доста по различни от вицевете които ми разказваш.
  • 17 ХАХАХАХА

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ватенки и ушанки":

    кое било станала за смях,ония 36 томаховки дето паднаха в морето ли и осталите приземени в пустинята за скраб за бедуините.Ще ги уморите тия руснаци от смях ей.
  • 18 оня с коня е мека китка

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "onq s konq":

    Чакай, бре, момче! Озапти се малко! Ти лично ли видя тези нещастни и пропити хора, които са смачкани от диктатура? По цял ден се движа между руснаци и хората са си много възпитани, красиви, дори следа няма от отчаяние. Как може да говориш така безобразно?! Или на теб, онзи, дето се хвалеше, че имал Х6 БМВ, някоя жена ти е казала? Ама, действително, какво виждаш от изтърбушения си курник? Пенсионерите в България какво ще ти кажат: "Ох, все по-лошо става, няма пари за нищо, а през комунизма какъв рай беше!". Нали вземаш по над 2,000 лв. месечно, как няма да си сляп за беднотията около теб?

    Познавам стотици хора с имена Сергей, Наталия, Ксения, Дарина, Алексей, Александр, Павел и т.н., и никой не е дълбоко нещастен и смачкан от въображаема диктатура. Напротив, това са усмихнати, красиви и приятни за комуникиране люде, които работят здраво и си живеят, доколкото могат, живота. Ти си лъжец и провокатор, който все застава срещу руското, независимо от позицията на руснаците. Ако са дошли чукчи да те изнасилят - вземи кажи, оплачи се, похвали се!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания