Last news in Fakti

6 Юли, 2017 21:20 1 814 6

Азия и робите в туризма (ВИДЕО + СНИМКИ)

  • слонове-
  • експлоатация-
  • тайланд-
  • азия

Ужасното третиране на слоновете в Тайланд

Тези животни са лишени от свободата си, а тяхното страдание е превърнато в индустрия.

Хиляди слонове в Азия биват използвани с цел привличане на туристи, съобщи Световната организация за защита на животните. За жалост, снимането и прегръщането на животните не изчерпа предлаганите услуги на посетителите.

Слоновете са принудени да участват в циркови номера и да носят в някой случаи повече от двама туристи на гърбовете си.

В продължение на две години представители на световната организация посещават местата, където експлоатацията е най-страшна. Те описват бързо растящата и доходоносна, но слабо регулирана индустрия, жертва, на която стават огромен брой слонов ежедневно.

От проучването на организацията станало ясно, че епицентърът на процъфтяващата индустрия е Тайланд. Там броя на слонове, оковани във вериги, е два пъти по-голям в сравнение с общия брой на всички останали, намиращи се в територията на Азия. От всички 2923 регистрирани слона от туристическата индустрия, чиято главна цел е привличането на туристи, 2198 се намират в територията на Тайланд.

Изненадващо броя на експлоатирани слонове в Индия е сравнително по-малък – 617. Други държави, където жестоката практика взима място са Шри Ланка (166 слона), Непал (147), Лаос (49) и Камбоджа (36).

Представителите на организацията за защита на животните оценили всички 220 сборища на ужасната индустрия в Азия по десетобалната система (1-10). Оказало се, че 77% от тях предлагат лоши условия за слоновете.

Едно от жестоките неща, на които са подложени нещастните животни, е карането на триколка. "Обучението, което се изисква, за да накарат слоновете да изпълняват подобни трикове, е особено жестоко и стресиращо", казаха изследователи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    8 0 Отговор
    Направо ме е гнус от хората и тяхнатажажда за пари...
  • 2 no name no face no number

    1 0 Отговор
    Виетнамците са най меркантилните същества които съм срещал

    Коментиран от #3

  • 3 Dumbo

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "no name no face no number":

    Te si hapvat kuchenca za zakuska
  • 4 no name no face no number

    3 0 Отговор
    И това е вярно, колко трябва да си зле, че да си изядеш най верният приятел. Но такива са двуличници пазете се да не бъдете изядени и вие.Никакво доверие на тия.

    Коментиран от #6

  • 5 333

    2 1 Отговор
    Епа убийте ги, тайландците, американците са много добри в това, пускат няколко бомби и готово
  • 6 крас

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "no name no face no number":

    Всеки народ си има хилядолетни традиции. Кои сме ние, че да съдим даден народ за начина му на живот? То тогава да спрем и използването на коне и магарета като впрегатни животни. Да спрем и конните състезания, защото някакви използвачи карат добичетата да препускат против волята си.
    Ставаме смешни с налагането на собствените си ценности върху всички хора.
    А между другото на много места се гледат прасета като домашни любимци. Значи тук в БГ също ядем домашни любимци.