6 Юли, 2017 17:21 2 858 18

Тръмп се изказа ласкаво за България

  • доналд тръмп-
  • българия-
  • енергийни проекти-
  • ласкаво-
  • президент-
  • три морета

Тръмп похвали енергийни проекти, в които участва България

Тръмп се изказа ласкаво за България - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените американски щати подкрепят отворени, честни и конкурентни пазари за глобална енергийна търговия. Това заяви американският президент Доналд Тръмп, който посети полската столица Варшава преди срещата на върха на Г-20.

Американският държавен глава обяви инициативата „Три морета“, в която са включени 12 страни от Централна и Източна Европа. Тръмп похвали енергийни проекти, в които участва и България.

„Приветствам България, Румъния, Унгария и Австрия, че се стремят към тръбопровод от Черно море“, заяви американският президент, цитиран от БНР.

Американският президент похвали също изграждането на газов интерконектор между България и Гърция. По думите му подобни проекти са ключови за разнообразяването на енергийните доставки.

Във Варшава Тръмп заяви, че във Вашингтон искат да разширят партньорството си с поляците, особено в износа на енергия, така че те да не бъдат заложник на един енергиен доставчик. Тръмп заяви, че САЩ искат да развиват връзките си с държавите, намиращи се между Балтийско, Черно и Адриатическо море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кики

    11 16 Отговор
    в коневръза пак ще има размирици и големи количиства бояришинка!Браво на г–н Тръмп!
  • 2 майна

    16 7 Отговор
    тоя дали разбира нещо от бизнес и дали е чувал нещо за сравнителни предимства,та ще кара газ от м..ната си
  • 3 Левски

    17 5 Отговор
    Ееее драги ми БАЙ ГАНъооо!!! Нали в момента купуваме най-евтиният ТОК от американските централи ТЕЦ Марица изток дето ни ги приватизираха на готово американците, та сега и евтина газ ще ни докарат смешно и тъжно!
  • 4 Ghost1

    6 13 Отговор
    Той със сигурност разбира. Сравнителните и абсолютните предимства са от икономикса. Щом газът идва от там при положение че е далеко можеш да си направиш с-ка със сравнителните предимства. Очевидно американците произвежда или добиват при много по-ниска сравними цени от други - например руснаците.т.е повече газ на по-ниска цена и да речем че технологиите са им по-ОК това е достатъчно да си отговориш и сам кое е по-изгодно. Не е въпрос само на транзит на газ, нефт и т.н.

    Коментиран от #5

  • 5 Трол

    19 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ghost1":

    "Франция разглежда възможността за забрана на вноса на американски сгъстен природен газ, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на изказване на френския министър на екологията Сеголен Роаял. Париж не иска да купува американския природен газ, мотивирайки се, че в него е прекалено голям делът на шистовия газ, при чийто добив се използват технологии, забранени във Франция. Екологията е само предлог, а всъщност американският газ се оказва прекалено скъпо удоволствие за французите. Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му – 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара. Аналитиците от отбелязваха,че в случай на сериозна конкуренция Москва може да занижи цената до три долара. Засега не им се налага."
    Нещо да кажеш?

    Коментиран от #8

  • 6 Левски

    19 3 Отговор
    Американците ни продават най-скъпата електроенергия от ТЕЦ в България! И ще ни я продават още дълго, защото са ни задължили да я изкупуваме.
    "Ама не искаме"
    "Няма не искате"
    та викате ще ни продават най евтината газ ли?!?!?!
    Има ли нормален човек който да вярва на тези глупости!
  • 7 Kcaniba

    12 6 Отговор
    Всички които ииат действащи иконоиики и си броят парите са на собствени АЕЦ и руска газ - Франция, Германия и т. н. !!!
    За такива като нас има нпо лозунги, русофобия и продажни политици, с два пъти по скьпо американско, но пък има виртуална "инергийна независимост“.
  • 8 юрист

    6 7 Отговор

    До коментар #5 от "Трол":

    Интересно хрумване- да черпиш сведения от ....в. "дума“- хахахахаха:) 12. Май 2016 http://www.duma.bg/node/123425
    Франция се отказва от американския газ. А ето и статия от инвестор-
    доста по-сериозен източник- "....На сегашните цени американският LNG, доставян в Европа, ще струва около 4,30 долара на 1 млн. брит. терм. единици, сочат данни на агенцията Argus. Русия средно продава газа си на Европа на цени от 5,80 долара. Анализаторите обаче казват, че Русия може драстично да намали цените при ценова война до под 3 долара...“22.04.2016 Първите доставки на американски природен газ тръгнаха към Европа
    Навлизането на втечнен природен газ от САЩ може да доведе до ценова война на Стария континент
    http://www.investor.bg/evropa/334/a/pyrvite-dostavki-na-amerikanski-priroden-gaz-trygnaha-kym-evropa-215649/

    Коментиран от #12

  • 9 юрист

    4 8 Отговор
    Много ми е интересно- ако се окаже, че американският втечнен газ е с по- ниска цена от руския природен газ, как ли ще реагират русофилите, ушанките и руските тролове? :) Не виждам след такова официално съобщение да останат живи- путлер по спешно трябва да прекрати участието им в нашите форуми заради влошеното им здраве:D:D:D

    Коментиран от #10

  • 10 Монго

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    А ако се окаже, че техния газ е "евтин" като тока им от Мариците, к'во правим? Защото цената на газта в Испания е една от най-високите в Европа, а тя е американска. К'во правим тогава Гост 2, пак ли ще си сменяш ника?

    Коментиран от #11

  • 11 юрист

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Монго":

    “...Публикувано във факти.бг: А ако се окаже, че техния газ е "евтин" като тока им от Мариците, к'во правим?...“ Много просто- НЕ ГО КУПУВАМЕ- никой не ни е сложил вилата на врата и никой НЕ НИ ПРИНУЖДАВА да го купуваме! В крайна сметка, и катар е вариант! Какво сега- и катар ли е “амерско мекере“?:D Всъщност- всяка държава с находища на природен газ, различна от русия, която би могла да доставя на България по-евтин природен газ от руския, е “амерска подлога“, нали така? :D:D:D

    Коментиран от #13

  • 12 Трол

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    http://www.memoriabg.com/2016/05/13/amerikanski-gaz-evropeiski-pazari/
    Ти си го намерила в Дума, а аз на горният адрес. И какво, хилиш се-хаххахаха, ми шушо и двата източника цитират "Ройтерс"! Айде тичкай до Козяк да връщаш хонорара!

    Коментиран от #14

  • 13 Монго

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Не възнамерявам да падам на нивото на Гост 2, и да влизам в диспут със същество, което бе скъсано от подигравки в този сайт.

    Коментиран от #15

  • 14 юрист

    3 7 Отговор

    До коментар #12 от "Трол":

    Хонорара го връщай ти на ваш путлер- аз заминавам на почивка:D
    http://www.memoriabg.com/2016/05/13/amerikanski-gaz-evropeiski-pazar
    Error 404 - Not Found Това, което търсите не беше открито
    http://www.memoriabg.com/za-nas/
    Нали се сещаш, че темата за енергетиката не е дъвка за устата на всеки блогър, списващ в този сайт, да не говорим за част от тематиката му, като “Феминизмът и социалното разложение“, в което се казва“....Озверели феминистки правят всичко по силите си, за да може виртуалът и реалът да станат „безопасни места“ (safe spaces) и никой да не е задължаван да слуша неща, които биха могли да го обидят; както и да се борят с мракобесието на патриархалния модел, наложен от бялата християнска цивилизация...“ С две думи- това НЕ Е новинарски канал, а някаква християнска сбирка, на която се подлагат на осъждане ВИСШИ КОНСТИТУЦИОННИ ПРИНЦИПИ в Р. България, като РАВНИТЕ ПРАВА НА ЖЕНИТЕ И МЪЖЕТЕ в Р. България...

    Коментиран от #16

  • 15 юрист

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Монго":

    “...Публикувано във факти.бг: което бе скъсано от подигравки в този сайт....“ от кого- от вас- платените руски държавни тролове?:D Мислиш ли, че в реалният живот някой от вас може да ми навреди, да промени мнението на хората, които ме уважават и които аз уважавам, като ги принуди да мислят негативно за мен?:D Както съм писала преди- много от вас беснеят, че им е отнета възмножността да контролират други човешки същества по силата на членството им в средния бкп ешелон и жилите предсмъртно и за това- по ваше мнение- жестоко:D Такива като вас ме отвращават и аз ви приравнявам на емоционални и вербални терористи, и всичко това- за да си получите вие хонорарите от руското посолство:D Мислиш ли, че след всичко това вашите подигравки имат някакво значение за мен, анонимнико?:D:D:D
  • 16 Трол

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "юрист":

    Американският втечнен газ катастрофира на европейските пазари
    Гост-автор, Споделено от мрежата · 13/05/2016 · 17:09
    gazovoz_grand_mereya2
    от Йордан Халачев
    Американския втечнен газ катастрофира и на френския пазар, след като Литва се отказа да купува скъпото гориво. Въглеводородните войни вървят и с пазарни средства.
    През януари т.г. Литва се отказа от американския сгъстен газ. Литовските власти излязоха с номера, че газотранспортната система на страната не е приспособена за американския висококалориен газ.
    Франция разглежда възможността за забрана на вноса на американски сгъстен природен газ, съобщи агенция Ройтерс, като се позова на изказване на френския министър на екологията Сеголен Роаял. Париж не иска да купува американския природен газ, мотивирайки се, че в него е прекалено голям делът на шистовия газ, при чийто добив се използват технологии, забранени във Франция. Екологията е само предлог, а всъщност американският газ се оказва прекалено скъпо удоволствие за французите. Причината Париж да се откаже от американския газ е свързана с цената му – 6-6,5 долара за 1 млн. британски термични единици, докато руският газ, идващ по тръби, е далеч по-евтин. Цената на руския на пазарите в Европа е максимум 5.8 долара. Аналитиците от отбелязваха,че в случай на сериозна конкуренция Москва може да занижи цената до три долара. Засега не им се налага.
    Е само ти изтрещялата не можеш да го отвориш! Айдеее, пак влезна в обороти.

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Трол":

    Пак те питам- сайтът НОВИНАРСКИ ЛИ Е ИЛИ НЕ? Каква ти е гаранцията, че не публикува фейк нюз? Ако ти си изтрещяло от омраза, което вярва на всичко, защо аз трябва да съм като теб?!
  • 18 юрист

    3 5 Отговор
    Нова тв- “...Първият танкер с компресиран природен газ от САЩ пристига през юни в полския газов терминал в Швиноуйшче по подписаното във Вашингтон с компанията Cheniere Energy спотово споразумение. Стойността на договора не е публична. Според полската страна той е много изгоден....“ 27 Април 2017 https://nova.bg/news/view/2017/04/27/180667/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%88%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D1%80%D0%B5%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B3%D0%B0%D0%B7-%D0%B2-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0/
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания