Тема: Украйна

9 Юли, 2017 18:01 1 758 9

Русия трябва да направи първи стъпки за примирие в Украйна

  • рекс тилърсън-
  • украйна-
  • русия

Рекс Тилърсън е на посещение в Киев

Русия трябва да направи първи стъпки за примирие в Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

„Русия трябва да направи първата крачка в процеса по примирие в Украйна.“ Това заяви държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън, цитиран от „Ройтерс“.

Тилърсън е на специално посещение в Украйна. Украинският президент Петро Порошенко го приветства и заяви, че посещението му е демонстрация на подкрепата на САЩ към неговата страна.

Той също приветства назначението на Кърт Волкър като специален представител за минския мирен процес,

Според Тилърсън основната цел на САЩ е да възстанови териториалната цялост на Украйна. Той допълни, че съмненията за руска намеса в американските избори пречи за стоплянето на отношенията между двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    20 5 Отговор
    Ако условието за стопляне на нещо си е Крим да бъде изоставен от Русия и придаден към Украйна и да стане американска военна база, то няма как да стане. Поне докато Путин е на власт. А както върви и кризата с Луганск и Домбас!!! С това антиукраинско правителство на Поросренко ще е цяло чудо тази година да не се разпадне на още независими територии.
  • 2 Кики

    6 12 Отговор
    Украйна е следващия член на НАТО и ЕС!
  • 3 Бай хой

    13 5 Отговор
    Винаги по умният отстъпва първи. Хамериканците првкрасно разбират това и с огромно желание очакват решението на по умния.

    Но той решава. И не е длъжен в никакъв случай да реши в собствена вреда.
    А хамитата си намериха страхотни партньори усрайна., полша някакви прибалтийски джуджета и...
  • 4 Кики

    5 15 Отговор
    Показаха и мястото на империята на злото,идва краят на режимите които поддържа и на империята в сегашния и вид!
  • 5 Кики

    5 14 Отговор
    В хага да се готвят да посрещнат Императорът, Пинокио....
  • 6 Кики

    5 14 Отговор
    Империята на злото е на колене,в коневръза са в шок,ми Что случила с нами Вова!Почему не сказал правду нами ,мьи подумали Что самьа великая страна в мире.....

    Коментиран от #9

  • 7 Реално

    14 4 Отговор
    Гледах изказването на американският държавне секретар-никъде не казва тези думи. Каза че не е доволен,че Минските Съглашения не се спазват,че Украйна не е направила реформите за да може да стане правова държава и спомена за корупцията в страната и че са нужни радикални промени. Споменаването на Русия беше само ,когато информира Порошенко,че заедно с Русия са решили да отправят наблюдаващ дипломат от американска страна за регулирането на ситуацията в Донбас. Това е реалито......
  • 8 стоян георгиев

    3 0 Отговор
    премиера на сащ заедно с наи-върлия противник на путин са в украина веднага след ръкостискането на путин и тръмп!!!там правят изказване в смисъл че подкрепят порошенко и украина и че русия първа трябва да започне да изпълнява минските споразумения.порошенко им благодари за ролята на сащ в спирането на северен поток.интересно кво ли са се разбрали путин и тръмп.смяхххх!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: