11 Юли, 2017 12:03 2 971 1

Кървав спомен от бивша Югославия (СНИМКИ)

  • сребреница-
  • босна-
  • белград-
  • югославия-
  • сърбия

Жени в черно отбелязаха геноцида в Сребреница в центъра на Белград

Кървав спомен от бивша Югославия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Организацията "Жени в черно" отбеляза геноцида в Сребреница с художествени колективи и активисти на гражданското общество в центъра на Белград, предаде AP.

Участниците бяха облечени в траурни дрехи и стояха мълчаливо на Площада на републиката.

Проявата под наслов "Сребреница 8372" се организира вече почти 20 години на 10 юли.

Кървав спомен от бивша Югославия (СНИМКИ)

Сташа Зайович от организацията каза, че "Жени в черно" се обявяват за това 11 юли да бъде обявен за Ден в памет на жертвите на геноцида в Сребреница, защото е изключително важно това престъпление срещу мюсюлманите да бъде осъдено и характеризирано като геноцид.

Паралелно с "Жени в черно" се бяха събрали и майки на сръбски жертви, също в траур, които носеха голям транспарант с надпис "отговорност, Сребреница, солидарност, признание".

Кървав спомен от бивша Югославия (СНИМКИ)

Двете демонстрации бяха разделени от подсилени полицейски части, в униформи и цивилни. За разлика от предишни години този път нямаше инциденти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    4 1 Отговор
    Там са се клали както мюсюлмани, така и християни. Няма невинни!!! Виновни са подстрекателите, защото Балканите са буре с барут и фитила се поддържа умишлено непрекъснато сух. Клечка кибрит, в подходящия момент.
Новини по държави: