Last news in Fakti

13 Юли, 2017 11:01 1 176 0

ООН: Tрябва да измислим решение за Кипър

  • кипър-
  • оон-
  • турция-
  • гърция-
  • стефан дюжарик-
  • еспен айде
ООН: Tрябва да измислим решение за Кипър - 1

ООН е готова и на разположение на страните, които желаят да стигнат до споразумение по проблема с етнически разделения остров Кипър. Това обяви говорителят на генералния секретар на световната организация Стефан Дюжарик, цитиран от гръцката агенция АНА-МПА.

Във връзка с преговорите за острова, приключили без резултат в швейцарския курорт Кран Монтана миналата седмица, говорителят посочи, че на тях са били видни различията на страните, които според него са били доста големи, и поради това конференцията е трябвало да бъде закрита.

Сега е време да помислим върху следващите си стъпки, добави той.

Дюжарик каза, че специалният представител на генералния секретар на ООН Еспен Айде за Кипър се очаква в Ню Йорк, за да информира Съвета за сигурност.

Говорителят поясни, че ООН е обезпокоена от напрежението, възникнало около започналите край Кипър сондажи за откриване на нефт и газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА