Last news in Fakti

13 Юли, 2017 12:45 1 260 0

Нерешените гранични въпроси са опасният балкански проблем

  • словения-
  • хърватия-
  • балкани-
  • западни балкани-
  • югославия
Нерешените гранични въпроси са опасният балкански проблем - 1
Снимка: БТА/АР

Нерешените гранични въпроси са едно от ключовите предизвикателства за стабилизирането на Балканите. Това заяви министърът на външните работи на Словения Карл Ерявец в Триест, където участва в словенската делегация на срещата за Западните Балкани, съобщи B-92.

Знаем, че в рамките на бивша Югославия границите не бяха дефинирани и на практика вътре в Западните Балкани, независимо от това, че имаме нови държави, остават редица открити гранични въпроси, които и след 26 години не са решени, заявил Ерявец пред словенски журналисти в Триест.

Премиерите на Словения и Хърватия разговаряха преди срещата в Триест в Любляна за отношенията между двете държави и за различните им становища във връзка с присъдата на арбитражния съд за граничния спор между двете страни. Двамата се съгласили, че въпреки различията по отношение на откритите въпроси, е необходим диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: