Last news in Fakti

13 Юли, 2017 14:30 12 310 13

Българка се самоуби заради зловеща игра

  • син кит-
  • българка-
  • момиче-
  • сащ-
  • игра-
  • зловеща-
  • самоубийство

Тийнейджърката е станала жертва на смъртоносна онлайн игра

Българка се самоуби заради зловеща игра - 1
Shutterstock, снимката е илюстративна

Българска тийнейджърка, живееща в Съединените американски щати, сложи край на живота си заради играта „Син кит“, придобила популярност през последните месеци, съобщи WNCN.com.

Американското издание посочва, че семейството е от България, но от 15 години живее на американска земя. Роднините на 16-годишното момиче са категорични, че то се е самоубило именно заради играта.

Тя придоби голяма популярност в Русия и доведе до редица фатални случаи. Зловещата онлайн игра подлага млади потребители на огромен психологически натиск.

Млади момчета и момичета са карани да гледат филми на ужасите по цял ден, а в края на „мисията“ са призовавани да сложат край на живота си. Две млади руски момичета скочиха от висока сграда в Красноярск. Следственият комитет на Русия започна разследване за „подбуждане към самоубийство“.

Зачестиха случаите на самоубийства и в други страни заради зловещата игра „Син кит“. Родителите на 16-годишното момиче в САЩ разкриха, че дъщеря им е била изключително красиво и забавно момиче.

Момичето е обичало да рисува и да се занимава с изкуство. Започнала е да рисува „абстрактни“ картини, както и сини китове, но семейството не обърнало внимание на притеснителните знаци.

Дори нейният брат до последно не предполагал, че момичето може да сложи край на живота си. На 50-ия ден от онлайн мисията участниците в играта трябва да предприемат решителната и фатална последна стъпка.

Психолози посочват, че е изключително важно родители да разпознаят знаците, които им дават техните деца. Контролът над дейността им на компютъра също е важен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що ли

    29 3 Отговор
    Межем да "борим" "руски хакери", но не можем да "преборим" "играта", убиваща млади хора?!
    А може би тестваме оръжие?!
  • 2 Morgoth

    3 14 Отговор
    Fake news!
  • 3 Грую

    14 1 Отговор
    Трябва да се въведе такъв предмет в училище. Навремето изучавахме психология. Лично на мен ми е била много полезна. Даде ми обяснение как човек гради поведени и от какво зависи то, а също и как можеш да отсееш случаите , когато някой се опитва да те подложи на въздействие да се застраховаш, като си избереш опорни точки, даващи възможност да се изтеглиш при необходимост и да противодействаш без да изпадаш в зависимост. Трябва да се учи това в училище.

    Коментиран от #4

  • 4 юрист

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Грую":

    Трябва да се учи, но след като е адаптирано към 16-17 годишните, а не като университетска дисциплина- само с академичен език, който не е разбираем за учениците. А и 100% ще има недобросъвестни тинейджъри, които умишлено ще се опитват да прилагат наученото в негативна посока върху по-малките ученици, с цел утвърждаване на собственото его, поради липса на признание от съучениците си...Материалът трябва да е много изпипан и да не им дава излишно знание в повече, защото те все още не са изградили психиката и характера си и не могат да осмислят изцяло основното правило на живота “ Ако не можеш да помогнеш, не вреди“...

    Коментиран от #7

  • 5 против КАТ

    14 5 Отговор
    Няма ли в тази държава пари за 500 камери за следене на скоростта за да се разформирова това безполезно нещо КАТ. Работата на полицая е да разследва престъпления, а не да спира свободно придвижващи се хора в автомобили за това че са превишили с 10 км/ч
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Реално

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "юрист":

    Ето тук съм на 100% съгласен с мнението ти. От мен имаш плюс.
  • 8 Читател

    3 8 Отговор
    Поредната журналистическа измишльотина!
  • 9 АНОНИМЕН

    12 1 Отговор
    ЖАЛКО..НАИСТИНА ЗА ПОГУБЕНИЯ МЛАД ЖИВОТ......

    ТОВА Е КАТО СЕКТИТЕ.....МНОГО ЛОШО....
  • 10 лилипутин

    4 6 Отговор
    всичко ,което идва от руската кочина е убиство.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 УМЕН ГУЩЕР

    2 0 Отговор
    Е то на комунягите децата им играят на ЧЕРВЕН КИТ. Закачат се на клупове около шията си и се люлеят на паметника ,,1300 години,,.....
  • 13 Коментатор

    3 0 Отговор
    Заплашвайки техниа живот и този на семействата им, децата се съгласяват да играят тази глупава игра, ако въобще можем да я наречем по този начин. Обръщам се към всимки, употребяващи социални мрежи : НЕ ИГРАЙТЕ СИН КИТ. БЕЗМИСЛЕНО Е. АКО ПОЛУЧИТЕ СЪОБЩЕНИЕ В КОЕТО СЕ ПИТА ДАЛИ ИСКАТЕ ДА ИГРАЕТЕ - НЕ ОТГОВАРЯЙТЕ. ПРОСТО БЛОКИРАЙТЕ АКАУНТА И СПОДЕЛЕТЕ С БЛИЗКИТЕ СИ. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН.