14 Юли, 2017 22:28 1 129 1

Притискат Косово за ново правителство

  • рамуш харадинай-
  • косово-
  • прищина-
  • армия за освобождение на косово-
  • хашим тачи-
  • ес

Западът призова управляващите в Прищина да формират по-бързо нов кабинет

Притискат Косово за ново правителство - 1
Снимки: БТА/АР

Западните сили призоваха новоизбраните членове на парламента на Косово да ускорят формирането на правителство, тъй като от изборите е минал повече от месец, предаде АР.

Посолствата на Франция, Германия, Италия, Великобритания и САЩ издадоха съвместно съобщение, в което подчертаха, че новите депутати са "отговорни за формирането на новото правителство".

Най-голямата коалиция от партии на бивши лидери от войната за независимост от Сърбия през 1998-1999 г. спечели само 39 места в 120-местния парламент и не може да формира самостоятелно правителство.

Рамуш Харадинай, бивш командир в Армията за освобождение на Косово, е кандидатът за премиер, номиниран от тази коалиция. Той или трябва да формира коалиция с друга групировка, или да убеди отделни депутати да го подкрепят.

Притискат Косово за ново правителство

Косово обяви независимост от Сърбия през 2008 г. Младата балканска държава е призната досега от 114 страни, но не и от Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.