Last news in Fakti

15 Юли, 2017 14:19 10 065 15

Ердоган: Предадохте нашето приятелство!

  • турция-
  • предателство-
  • преврат-
  • реджеп ердоган-
  • президент-
  • приятелство-
  • запад-
  • гюлен

Една година от опита за военен метеж в Турция

Ердоган: Предадохте нашето приятелство! - 1
Снимка: БТА/ AP

Слагайки сол в раната, самопровъзгласилите се наши приятели и съюзници дадоха убежище на гюленистки лидери. Това беше предателство на нашето приятелство. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган година след преврата.

На 15 юли в Турция беше направен опит за военен метеж, който бе потушен в ранните часове на следващия ден. Анкара обвини проповедника Фетхуллах Гюлен и неговите поддръжници в организиране на пуча.

През следващите месеци се стигна до напрежение между Турция и няколко европейски страни. Турските власти ги обвиниха, че защитават метежници. Гърция отказа да екстрадира турски военни, избягали там след метежа.

„За съжаление нашите съюзници, особено приятелите ни на запад, не успяха напълно да осъзнаят значението на случилото се. Вместо да изразят солидарност с моите сънародници, някои западни правителства и институции изчакаха да видят как ще се развие кризата“, заяви Реджеп Ердоган, цитиран от „Гардиън“.

Държавният глава каза, че правителството продължава усилията си да изправи пред правосъдието Фетхуллах Гюлен и неговите последователи. По думите му има ясни доказателства за тяхната вина, а освен това са заплаха не само за Турция, но и за демокрацията по света.

„Точно преди година милиони турски граждани отхвърлиха своите политически, културни и етнически различия, за да се обединят срещу метежниците, които убиха невинни граждани и бомбардираха парламента“, заяви Реджеп Ердоган.

Над 250 души загинаха при опита за военен метеж, след който в южната ни съседка беше обявено извънредно положение. Мярката е в сила и до днес, като се очаква да бъде удължена с още три месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 явертъуиопч

    51 11 Отговор
    Никой не му иска приятелството на този.

    Коментиран от #3

  • 2 гост

    12 37 Отговор
    Моли се да не ти е неприятел

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гларус

    22 0 Отговор
    На тази снимка само умопомрачени . Религията е създадена за управление на масите . Боговете са повече от държавите . Гледаите науката там е спасението . Умно поколение , а не татуирани чалгари

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    4 17 Отговор

    До коментар #6 от "гларус":

    Ти ако си неверник защо се подиграваш на хора които имат вяра в Бога и страх от Бога...

    Коментиран от #8

  • 8 Един друг

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Вероятно щото не може хем да вярват в такива неща, хем да не са прости?

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Един друг":

    Значи ли че тия които отиват да палят свещи в цьрква и да се молят са също прости???

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Ощърбий

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Без изключение!
    С тая разлика, че християнството е надрасло тези простотии които съществуват в исляма.
  • 11 Един друг

    5 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Искаш да кажеш, че съм лицемер и имам двоен стандарт по отношение на религиите ли? Няма как в 21-ви век да вярваш в някоя от трите авраамови религии, т.е. в глупостите на разни близкоизточни племена започнали да се трупат отпреди повече от 3000 години, при това без грам обосновка. Моисей се би качил на планината и като се върнал домъкнал "препоръчана пратка свисше", а реално около тази планина всички са се друсали с психоделични гъби, т.е. не са от най-достоверните източници, вкл. и той. Мохамед пък стоял на пост сума време в пещера без храна и вода и накрая му се появил архангел Гавраил и му обяснил как стоят нещата, а той ги преразказал на който е можел да пише, за да скалъпят корана. За Христос какво да говоря, при условие, че е събирателн образ и такава личност е нямало.

    Тежи брътвежи по нищо принципно не се различават от неверояните глупости на Джеузеф Смит - основателят на мормонството, т.е. на църквата на светците от последния ден (или както там се казваше) или на другия шарлатанин Хабърд с неговата сциентология.

    Трябва всички да ви е срам, че сте толктова тъпи и се връзвате на приказките на надрусани, обезводнени или откровено шарлатанстващи "пророци". Вместо това се цупите, че някой ви подиграва, пък вие искате уважение...

    Коментиран от #14

  • 12 азазазаз

    3 0 Отговор
    Абе този анадолец ще престане ли най после да ни занимава с проблемите си? Абе писна ни от него бе.
  • 13 Снайпериста

    0 0 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #15

  • 14 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един друг":

    Ами виж сега ...ние хората сме си биологичен вид...за разлика от животните ние се променяме ,променяме околната среда,разсъждаваме,използваме оръдия на труда...за разлика от животните ние живеем с мисълта че някой ден ще умрем...и ние ,и децата ни,и родителите ни....и в това пътуване с предопределена цел ни трябва една пътеводна звезда...да станем по добри,по човечни...за едни е комунизма,за други парите,кариерата,семейството...а за някои религията
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: