16 Юли, 2017 10:38 2 534 1

Трагедия на футболен мач! Стена се срути и взе жертви

  • сенегал-
  • стена-
  • трагедия-
  • фенове-
  • полиция-
  • жертви-
  • мач-
  • дакар

Африкански футболен мач завърши по кошмарен начин

Трагедия на футболен мач! Стена се срути и взе жертви - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко осем души загинаха трагично по време на футболен мач от сенегалското първенство, игран в столицата на африканската страна Дакар, съобщи „Ал Джазира“.

Властите разкриха, че в последните минути на двубоя се е стигнало до сблъсъци между привърженици на двата тима - Оуакам и Стад де Мбур. Силите за сигурност се намесиха, за да бъде намалено напрежението.

Полицаите са използвали сълзотворен газ, за да разпръснат феновете. При паническото бягство на привържениците към изходите обаче се срути стена. Осем души загинаха, а над 60 са ранени.

Сенегалското спортно министерство обяви, че сред загинали има малко момиче. Десетки са били хоспитализирани след трагичния инцидент. Властите посочиха, че ще вземат всички необходими мерки, за да се избегнат подобни инциденти в бъдеще.

Свидетел на случилото се разкри, че стената е била част от трибуната и е паднала върху главите на десетки привърженици. Веднага разбрал, че ще има жертви.

Трагедията в Сенегал напомни на събитията на стадион „Хейзъл“ през 1985 година във финала за Купата на европейските шампиони. Ювентус победи Ливърпул, но преди срещата 39 привърженици на „бианконерите“ загинаха.

След сблъсъци между двете агитки и бягство много италианци бяха затиснати до бетонна стена. Поради големия натиск стена се срути върху феновете.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 gosta

    3 2 Отговор
    Nqma po tupo sushtestvo ot futbolniq fen