Last news in Fakti

19 Юли, 2017 11:32 68 445 55

16-годишна красавица се самоуби заради тормоз в училище

  • момиче-
  • самоубийство-
  • полякиня-
  • тормоз-
  • англия-
  • училище-
  • красавица-
  • редрът-
  • дагмара пшибиш

Погубен живот заради постоянен вербален тормоз

16-годишна красавица се самоуби заради тормоз в училище - 1
Снимка: Фейсбук

16-годишно момиче се самоуби заради подигравки и тормоз в училище, съобщи „Гардиън“. Инцидентът е станал в град Редрът, намиращ се в английското графство Корнуол.

Младото момиче е от полски произход. Заедно със своето семейство те се местят на британска земя преди девет години. Полякинята обаче постоянно чувала от своите съученици, че „мястото й не е тук“.

Дагмара Пшибиш се обеси в тоалетните на своето училище през миналата година. Резултатите на разследването показват, че причина за решението й да сложи край на своя живот е постоянният тормоз от нейните връстници.

Следствието разкри повече от година след трагичния инцидент, че психологическият тормоз стои в основата на всичко.

Полякинята е описвана като красиво и щастливо момиче, което е имало светло бъдеще. Искала да е да се занимава с фотография след завършване на средното си образование.

Заради полския си произход обаче постоянно е била нападана вербално от свои съученици. „Глупава полякиня“ и „мястото ти не е тук“ са били реплики, които постоянно се изричали по адрес на момичето. Според майка й и не толкова расистките обиди са довели до смъртта на дъщеря й, а постоянният тормоз.

Ден преди да се самоубие полякинята попитала своя приятел какво ще прави, ако тя сложи край на живота си. Той не приел насериозно индикацията, че има нещо притеснително в поведението на момичето.

Бащата на самоубилото се момиче разкри, че дъщеря му признала плачейки, че имала проблеми в училище. Той обещал, че ще поговорят след училище, но допуснал фатална грешка.

Дагмара Пшибиш е учила в академия с основен профил плуване. Аутопсията показа, че в тялото на загиналото момиче не са намерени наркотични вещества или алкохол.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    528 8 Отговор
    Ужас, жалко за красивото момиче. Грозните и изродени англичанчета не са понесли че е по-хубава от тях и са й отвърнали с омраза. Ето за това се дразня на привидната толерантност и загриженост, повечето западни нации са изгнили отвътре ...

    Коментиран от #37

  • 2 Жидомасов Гроб

    400 7 Отговор
    На Албиона си мразен и подиграван ако си хетеросексуален, красив или от Източна Европа!
  • 3 тъжно

    419 9 Отговор
    Това са толерантните англичани, европейци ! Задавате ли си въпроса, защо предпочитат всякакви арабели, пакита, африканчета и пр. ...елементарно, защото се чувстват над тях бели и колонисти ! Когато обаче до тях застане някой бял, по-хубав и по-умен прословутата им толерантност веднага изчезва и отстъова място на злоба и завист. Това, което се е случило е отношението им към всички от източния блок. Просто децата все още не са се научили да действат лицемерно и подмолно и да се прикриват и са си го изкарали на момичето. Жалко, че не е имало, кой да му го обясни на хубавото дете и гнусарите са го унищожили !

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    297 10 Отговор

    До коментар #3 от "тъжно":

    В Англия най-разпространеното име е Мохамед под различните му форми на изписване. Това бяло, русо и красиво момиче явно не им е по вкуса. Англичанките са на дъното по красота, ако не са примесени с накакъв друг ген. Това е злоба, това е ненавист, това е завист. Който я е тормозил да си понесе наказанието поне публично, ако няма основание за правно такова.
  • 5 има възмездие

    237 7 Отговор
    "Победата" на ш..ните англета над русата красота е пирова скоро напълно, ще ги превземат и управляват джагалите !
  • 6 Хайко

    256 9 Отговор
    нАгличанска работа!
    Грозни, розобузести изчадия, мързеливи до безобразие - това представляват малките нАгличанчета.
  • 7 Kcaniba

    203 6 Отговор
    Това че пияните им и друсаните дъщери се ддигарят с маймуняците им е толерантно и политкоректно, но едно хубаво и свястно от източна еврлпа бива убивано по този двуличен и жесток начин..
  • 8 СТАРИЯ ГЛАРУС

    219 11 Отговор
    НАИСТИНА....МНОГО ЖАЛКО ЗА ТОВА КРАСИВО ДЕТЕ......
    А ТИЯ АНГЛЕТА СА ПЪЛНИ БОКЛУЦИ....НАЛИ ГИ ГЛЕДАМ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ С ПИЯНСКИТЕ СИ ОРГИИ....

    ОРЕВАХА СВЕТА,ЧЕ ВИДИТЕ ЛИ..БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ ОКУПИРАТ ОСТРОВА...МАЛЕ..МАЛЕ...КАКАКВО ЩЕ ПРАВИМ.....
    А НА Ч.РНИЛКИТЕ НЕ СМЕЯТ ДА ГЪКНАТ ,ЧЕ И С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ ГИ ПРИЕМАТ........НО ТЯХНАТА ТОЛЕРАНТОСТ ИМ ИЗИГРА ЛОША ШЕГА .....АТЕНТАТИТЕ В АНГЛИЙСКИТЕ ГРАДОВЕ ГО ДОКАЗВАТ....

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    172 3 Отговор

    До коментар #8 от "СТАРИЯ ГЛАРУС":

    Ударите сега започват и ще се засилват. Там има гета, в които полицията не смее да влиза. Черни гета, където основен поминък са наркотици, оръжия и проституция. Какво да стане от човек израстнал в подобни условия? Със сигурност не и интегриран англичанин. Не искам да им ходя в страната. Всяка страна пълна с бежанци сега става антипатична. Браво на страни като Полша и Австрия, които имат мнение.

    Коментиран от #10

  • 10 СТАРИЯ ГЛАРУС ДО ГОСТ

    155 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    АБСОЛЮТНО СИ ПРАВ.....И ВЪВ ФРАНЦИЯ Е СЪЩОТО....И ТАМ ИМА ГЕТА С Ч.РНИЛКИ КЪДЕТО ПОЛИЦИЯ НЕ СМЕЕ ДА ПРИПАРИ.....
    МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО И НАПРАВО ЗВУЧИ НЕЛОГИЧНО.....КОГАТО Ч.РНИЛКИТЕ ЗАЩИТАВАТ ТЯХНАТА НАЦИЯ СА СМЕЛИ МЪЖЕ....А КОГАТО БЕЛИТЕ ЗАЩИТАВАТ ТЯХНАТА НАЦИЯ СА РАСИСТИ.....
  • 11 Докогатакабе

    88 3 Отговор
    Къде е сега "полския водопроводчик"? Да им го върне тъпкано.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Грую

    70 6 Отговор
    Абе не е безполезна информацията ами показва как в някои държави хората не са се осъзнали добре. Защо на Балканите някой не се самоубие заради такъв тормоз. Ами че тук от детска възраст всички видове попържни и вербални начини за мачкане на фасона се учат и използват често и човек гради имунитет още от детска възраст. Я излез на пътя и напопържай някой да видиш, че той ще ти отговори подобаващо. Как тогава обясни ми ще можеш да го тормозиш този човек вербално?
  • 14 Преживяла

    139 6 Отговор
    Жалко за момичето. Явно е било в училище в някой от кварталите с потомствени малоумници. В Англия има вече трето поколение семейства които живеят от помощи и са на много ниско културно ниво. Интересно как не е проумяло превъзходството си над тези примитиви.





    и
  • 15 копеле

    120 10 Отговор
    Винаги съм мразел англичаните, абсолютни идиоти, п...ли и наркомани че даже и грозни на 98%
  • 16 Кобрата

    66 17 Отговор
    Човек не трябва да съди останалите, а първо да погледне собствената си паница...
    Никой няма право да съди никого за това какъв е и от каква нация е, защото на никой не му е лесно и не се знае как може да разтълкува подобно нещо...
    Жалко за погубеният млад живот...
  • 17 Барчо

    85 5 Отговор
    От англичаните няма по-лоши расисти. Те дори своите мангали не допускат до местните заведения за бързо хранене и кръчми. Даже имат предупредителни табели. Поставят се когато катуна се настани в точно определеното му място. Щом стане обаче и намек за расизъм някъде извън Англия, вдигат врява до небето. Нищо. Сега резняците ще и разкатаят фамилията.
  • 18 Барчо

    50 6 Отговор
    Дали ще прочетем по някое време, че гаджето е отмъстило с автомат в ръка?
  • 19 Caci

    34 5 Отговор
    Jalko za momicheto krasavica pri tova kakvo iskat ot neia skapano anglisko pleme
  • 20 Фалшиви новини

    66 5 Отговор
    разни боклуци от арабия и изток за англичане ок, обаче от източна Европа - не може ,защото са по умни от тъпите английски крави , а черни и арабски талибани добре дошли , англичани ги правят на маймуни..
  • 21 botocha

    51 9 Отговор
    Най големият грях е глупостта а в Англия, която е основно от глупаци това е нормално, какво значи поколения да получават пари, т. е. София само и само да не се бъркаш в обществото това води до пълна Деградация. Вижте нашите хрантутницо политици и цигани.
  • 22 Красо Зелето

    66 9 Отговор
    Нека не се заблуждаваме, че и при нас не е същото.
    От край време си има омраза и агресия в училище.
    Сега, че не се говори по медиите, не означава, че няма.
    Но за съжаление, при нас има всичко, но решение за нищо няма.
    Според мен, единствения начин да се избегне агресията в училище е когато родителите на децата са малко по-възпитани. Но това няма как да стане, защото се вижда колко възпитани са. Жалко за това красиво дете. Дано да е на по-добро място. И да се молим, да няма прераждане, че това в България не се търпи.
  • 23 аьа

    11 38 Отговор
    стига бе, чак пък да се самоубиеш....айде някои хора са по-чувствителни от други ама чак пък толкова
  • 24 Алфа Ромео

    50 3 Отговор
    Жалко за това прелестно младо момиче, дано душата и да е на по-добро място....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ot Avstria

    15 3 Отговор
    I v Austria sa sashtite neorientirani "Toleratchovtsi". Sega e moderno da se pravish na takuv makar i da ti reznat glavata skoro. Mazhete im shte pishtat kato momicheta, a darzhavata shte unizhava inteligentnite i obrazovani chuzhdentsi, kato im slaga shefove na 2-3 x po-goliama zaplata ot Austriiski proizxod na 16 godini. Te ne mogat i obuvkite da si zavurzhat sami. Za sazhalenie momicheto ne e razbralo che da si poliakinia e oznachavalo neshto mnogo poveche ot Anglichanin. Triabvalo e da se gordee.......
  • 27 Engels

    39 5 Отговор
    Англичаните са виновни за всички бедствия.
  • 28 Ивайло Петров

    52 3 Отговор
    ...коментар 4 е най-точен...,англичаните,нките са най-грозните създания на земята и мн ги яд за това....
  • 29 Аделина

    43 1 Отговор
    И мен ме тормозят но няма да се самоубия никога само заради това
  • 30 TedyPetrova

    52 6 Отговор
    Ужас! Какво прекрасно момиче! Английските порове могат само да и завиждат на красотата и. Ако беше някоя черна мюсюлманска маймуна щяха да се толерасткат... Жалко...
  • 31 МНОГО СТЕ ТЪПИ

    14 45 Отговор
    Откъде сте така сигурни , че тормоза над това момиче е осъществяван от Англичани, а не от Деца на Албанци, Турци, Араби, Косовари, Румънци, Сърби, Българи и всякъква друга Източноевропейска Изметт ????? Къде е написано в статията , че тя е единствената чуждестранна Ученичка ?????

    Коментиран от #32, #34, #43, #44

  • 32 Пешо

    11 5 Отговор

    До коментар #31 от "МНОГО СТЕ ТЪПИ":

    Умник в Англия има всякакви други народи но не и англичани
  • 33 Джони Холидей

    26 0 Отговор
    Много ми е мъчно за горкото дете за този ангел очите ми се напълниха със сълзи,мир на душата му.
    Но не се учудвам на случилото се, защото в англосаксонския свят е заложено в гена им, че те се размножават вътре в семейството си и сред родните. В този англосаксонският свят масово е разпространена педофилията дори вече е епидемия. Преди около три- четири години полицията арестува и то за една нощ 660 педофила като само 34 са регистрирани при това 95 % са хора с престижни професии.
    Колегата ми разказваше за един случай преди две години който е гледал по телевизионният канал 4 за един изрод естествено, че е англичанин който се оженил за своя сънародничка само и само за да има някакво дете. Е родило му се но когато станало на 4-5 месеца изрода му с изрод взел, че масторбирал върху бебето.
  • 34 Китаеца

    19 3 Отговор

    До коментар #31 от "МНОГО СТЕ ТЪПИ":

    Сигурен съм защото, за разлика от лондон и бирмингам в този район 95% са англичани .
  • 35 Китаеца

    3 3 Отговор
    Само, че информацията в този статия е стара.
    Случилото се е станало през 20година.
  • 36 Китаеца

    1 1 Отговор
    2016 година.
  • 37 Недопустимо пренебрегване

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ужас":

    Трябвало е родителите й да поговорят с нея,да я заведат на психолог или психотерапевт.
  • 38 Дааа

    37 2 Отговор
    Това е Европа на богатите. Там никога няма да те допуснат високо. Само за ягоди и обслужващ персонал си желан. Американците поне в това отношение са по-добри. Ставаш ли за нещо можеш да пробиеш.Млада държава която разчита на всичко кадърно независимо от къде идва. Кусура им е във войнственото мислене, че са най-велики и че могат да мачкат всички.

    Коментиран от #50

  • 39 Si non e vero,...

    4 8 Отговор
    Просто не се връзва с картинката и с логиката.
    Одобено пък полякиня да се предаде за нищо и нимакво. Тест за аудиторията? Но пък не са нещата в Англия
    чак за тотално оплюване
  • 40 голямата.....

    16 2 Отговор
    слаба психика е имала . Не трябваше толкова да вътре да го взимаше. Просто Аааао сиктире и хич да не ми пука.И Сега кво ? Тя е под 2 метра а те си живот карат
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Анонимен,

    19 1 Отговор
    И мен ме тормозят на работното ми място, но аз не мълча, а да намерят друг. Да да ама в някой друг живот. Тормоз има на всякъде, просто, не се оставяйте да ви тормозят. Никога не се оставяйте да ви тъпчат. Докажете им, че не сте прости и глупави.
  • 43 Милен Илиев Минков

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "МНОГО СТЕ ТЪПИ":

    Буди- хората,...
    Да-те-будят, и- тебе.....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иван

    9 10 Отговор
    Българите се държат по същия начин с чужденците в България. Само коментарите им по адрес на Британците са достатъчни.
  • 46 Торо

    10 0 Отговор
    До Иван 45.Когато чуеш името Сенклер се заитересувай и прочети за неговите дияния по нашите земи.И на КОЙ е бил слуга.
  • 47 Тодор

    9 0 Отговор
    Те винаги са имали колко мистически характер. Расизма при тях уш бил заличен. Миналата година ходих в Лондон на почивка и не забелязах някаква не толерантност, но след това една моя добра приятелка се върна от там и ми разказа как са я тормозили в уч-ще то и. От което аз се зачудих как в такава държава от голямото доброутро може да има такова нещо. Тогава те много ми паднаха в очите. Като цяло правят всичко на обратно от останалите страни.
  • 48 Кольо

    5 2 Отговор
    сащ и англия са помияри. те никога няма да живеят като нас, нямат сърце за това.

    Коментиран от #51

  • 49 Радко Младич

    14 1 Отговор
    Няма да казвам точно колко години съм се разправял с англичани, защото ме е срам,но не една-две...доста са.И трябва да ви кажа,че не познавам по-ДВУЛИЧЕН и НАГЪЛ народ от ТЯХ!
    Освен това както пише в много от коментарите тук,при тях става въпрос за ИЗБИРАТЕЛЕН расизъм.Тоест-С тъмните,черни и брадати мигри нямат никакви проблеми, защото се чувстват НАД тях,но не дай си Боже да си от Източна Европа,като въпросното момиче!Да си ПО-ХУБАВ,ПО-УМЕН,ПО-УСПЕШЕН и да идваш от нашите земи...за тях е НЕПРОСТИМО!!!
  • 50 Age

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Дааа":

    Право в десетката.
  • 51 Age

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Кольо":

    'ма имат пари, а балъци като вас бачкате ден и нощ за тях.
  • 52 Age

    2 0 Отговор
    Жалко за момичето, да почива в мир.
    А на алкохолици като Кольо (коментар 48) им препоръчвам да влязат в 'нета и да сравнят БВП на англосаксонските "помияри"с БВП на "арийците" и да си отговорят сами 'що нЕмат сърце за живот като нашия, а наш'те сърцати веселяци-"арийци" ходят за тях да бачкат, докат' пукалясат.
  • 53 Митко

    2 0 Отговор
    Тугината пуста да остане! Мъчно ми е за това красиво дете!
  • 54 жалко за момичето

    2 1 Отговор
    В Англия последно четох,че има 5 милиона поляци....дано да се надигнаг,англичаните са амеби и едноклетъчни.
  • 55 доброволец

    2 1 Отговор
    мНОГО Е ВАЖНО ДА ИМ СПРЯГАШ ГЛАГОЛА В МАЙЧИНО ВРЕМЕ ДОКАТО СТАНЕ ДЪЛГА ТА ДЪЛГА И ТРУДНА ЗА ПРЕВЕЖДАНЕ
Новини по държави: