19 Юли, 2017 15:22 1 698 1

Иран ще даде отпор на САЩ

  • иран-
  • отпор-
  • сащ

Недоволство от новите санкции на Белия дом

Иран ще даде отпор на САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Иранският президент Хасан Рохани обеща, че ще окаже отпор на всякакви санкции, които САЩ биха наложили на страната му, съобщи Press Tv.

През вчерашния ден администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп, наложи нови санкции на Иран, заради развитието на програма за балистични ракети на страната.

„Иран е готов да отговори на всякакви санкции, които САЩ биха наложили, под какъвто и да е претекст. Тези действия са в нарушение с ядреното споразумение. Американците се опитват да накарат Иран да заяви, че няма да спазва задълженията си. Те обаче няма да го постигнат. Нашата страна спазва своите международни ангажименти. Ще се съпротивляваме на подобни намерения с действия“, заяви Рохани.

Тръмп вече на няколко пъти се изказа срещу споразумението с Иран и въведе нови санкции още след встъпването си в длъжност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    11 2 Отговор
    Браво перси велики сте.