20 Юли, 2017 08:07 1 161 1

5,6 по Рихтер край АЕЦ "Фукушима"

  • япония-
  • фукушима-
  • аец-
  • земетресение-
  • рихтер

Няма данни за пострадали и щети

5,6 по Рихтер край АЕЦ "Фукушима" - 1
Снимка: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 5,6 по скалата на Рихтер беше регистрирано тази сутрин на източното крайбрежие на Япония край главния японски остров Хоншу, предаде ТАСС, цитирайки Националното метеорологично управление на страната.

Според АР магнитудът е бил 5,8 по данни на Тихоокеанския център за предупреждения за цунами. Епицентърът е бил на дълбочина 40 км под дъното на океана край брега на провинция Фукушима.

Трусът е бил усетен в общо 17 префектури, включително съседните Мияги и Ибараги, а също и в Токио.

Засега няма информация за пострадали и разрушения. Не са възникнали проблемни ситуации и в авариралата през 2011 г. японска АЕЦ "Фукушима-1". Не е обявявана заплаха от цунами. Не е спирано и движението на транспорта в Япония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: