23 Юли, 2017 09:39 2 490 5

Народът срещу президента: войната продължава (СНИМКИ)

  • венецуела-
  • протест-
  • николас мадуро-
  • каракас

Хиляди протестираха срещу плана на Мадуро за пренаписване на конституцията

Народът срещу президента: войната продължава (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Няколко хиляди демонстранти се опитаха да стигнат до Върховния съд на Венецуела, но силите за сигурност ги спряха и се стигна до сблъсъци в столицата Каракас, предаде Reuters.

Силите за сигурност използваха сълзотворен газ срещу демонстрантите, които ги замеряха с камъни и запалителни бомби. При протеста бяха ранени няколко човека.

Организаторите се надяваха, че демонстрацията ще изпрати силно послание към президента Николас Мадуро да отмени насрочените за 30 юли избори за учредително събрание, което да пренапише конституцията.

Опозицията обяви двудневна национална стачка следващата седмица срещу Мадуро.

Народът срещу президента: войната продължава (СНИМКИ)

Народът срещу президента: войната продължава (СНИМКИ)

Коалицията на демократичното единство, която организира тази седмица 24-часова стачка, в която се включиха милиони хора, каза, че следващата стачка ще бъде в сряда и четвъртък.

Планирани са също така масови протестни шествия за понеделник и петък в опит да бъде накаран Мадуро да отмени изборите на 30 юли.

Във Венецуела от почти четири месеца се провеждат протести, при които са загинали най-малко 97 човека, а хиляди са ранени или арестувани.

Народът срещу президента: войната продължава (СНИМКИ)

Протестиращите настояват също така за нови президентски избори в страната, която страда от висока инфлация, недостиг на храна и увеличаваща се престъпност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохи

    15 15 Отговор
    Жалките САЩ в действие, размирисаха се и там.

    Коментиран от #2

  • 2 Историк

    15 12 Отговор

    До коментар #1 от "Хохи":

    Кога и къде комунистически режим е работил за народа си? В най-богатата на петрол латиноамериканска държавата хората гладуват заради егото на един диктатор. Какви САЩ, Сорос и пр. миражи ти се привиждат?
    Хората искат да живеят!!!
  • 3 Реално

    10 10 Отговор
    Не народът-а соросоидите в действие.Малка справка-протестиращите са 5,7 % от цялото население на Венецуела...има ли смисъл да говорим повече.....
  • 4 Морски

    9 8 Отговор
    Тея кравари няма ли да спрат да се месят на суверенни държави
  • 5 Барчо

    2 3 Отговор
    Те разпаднаха Украйна, като направиха Майдана. Гледах директно предаване с интервюта на участващи. Американците плащаха по 40 долара на калпак за 12 часа през деня и 50 за 12 часа през ноща. Младежите минаваха покрай репортерите и продължаваха да хвърлят и палят. Тук това естествено не се излъчи. Що ли?
    И това е навсякъде с един и същ сценарий. Яко разузнаване, намиране на точните хора и хвърляне на огромни пари за създаване на безредици.