Last news in Fakti

23 Юли, 2017 14:29 2 201 1

Горски пожар взриви мини от войната

  • хърватия-
  • пожар-
  • мина-
  • война
Горски пожар взриви мини от войната - 1
Снимки: БТА/АР

Пожар, който в сряда вечерта се прехвърли от Черна гора на хърватска територия, продължава да гори и тази нощ е предизвикал 34 експлозии на мини, останали от войната, предаде агенция Хина.

Това съобщи тази сутрин Миро Магуд, командир на противопожарната служба в град Конавле, близо до границата с Черна гора.

Опитваме се да се приближим колкото можем, но от полунощ до 8 часа сутринта се чуха 34 експлозии в район, който уж е разминиран, каза Магуд, като добави, че огънят сега е стигнал на около 500 метра от местно село, но къщите не са застрашени, тъй като между тях и пожара има път, на който са разположени пожарникарите.

Горски пожар взриви мини от войната

Противопожарната служба очаква помощ от въздуха. Досега са изгорели над 300 хектара с растителност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 атио

    1 0 Отговор
    бойко не им увеличавай заплатите на българските пожарникари.то само в черна гора има пожари в България нямааааааааа.те така им е добре.откакто си на власт не си ги пипнал.ив. костов поне компенсираше инфлацията но при тебе има дефлация ха - ха смях в залата.нищо че ел. енергията се повиши от 01 07 2017г.да си жив и здрав.
Новини по държави: