23 Юли, 2017 16:33 1 201 2

Молитва за мир от Ватикана

  • ерусалим-
  • папа франциск-
  • ватикан-
  • израел-
  • палестина

Папа Франциск призова за диалог и умереност след насилието в Ерусалим

Молитва за мир от Ватикана - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск заяви, че е притеснен от новите прояви на насилие в Ерусалим и призова за диалог и умереност, за да се възстанови мира, предаде Reuters.

Следя с трепет тежкото напрежение и насилие в Ерусалим през последните дни. Чувствам необходимост да отправя искрен призив за умереност и диалог, заяви папата пред богомолци, събрали се на площад "Свети Петър". Той призова за молитви с надеждата, че всички страни ще направят предложения за "мир и помирение".

Молитва за мир от Ватикана

В петък трима израелци бяха убити с хладно оръжие в еврейско селище на окупирания Западен бряг, часове след като трима палестинци загинаха при насилие, предизвикано от решението на Израел да инсталира детектори за метал на входовете.

Палестинците са гневни заради турникетите и детекторите за метал, инсталирани на контролни пунктове при входовете към Храмовия хълм в Стария град на Ерусалим - свещено за мюсюлмани и юдеи място.

Молитва за мир от Ватикана

Мярката за сигурност бе наложена, след като миналата седмица въоръжени палестинци убиха двама израелски полицаи, преди да бъдат ликвидирани, припомня Reuters.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Све

    1 1 Отговор
    Ватикана прави декларации….. Хахаха
    Ако Ватикана реши, може да промени радикално целия свят за 3 месеца!!!!!!!!
    ВАТИКАНА ДЪРЖИ КЛЮЧА ОТ МИНАЛОТО И БЪДЕЩЕТО
    Ватикана е по-голям играч от Сащ, Русия и Китай взети ЗАЕДНО
  • 2 МОЛИЛТВИТЕ НЕ ПОМАГАТ

    1 0 Отговор
    Молитвата е за собственно удовлетворение, успокоение на ДУШАТА и ЗА надежда. Молитвата не променя обстоятелствата. Пример-евреите в Освиенцим са се молили със сигурност много пъти а резултата е известен. Та и молитвата на Папата едва ли ще наклони везните за за Мир. МИР МОЖЕ ДА ИМА САМО ЧРЕЗ РАВНА ИЛИ ПО-ГОЛЯМА СИЛА ОТ ТАЗИ КОЯТО НИ ЗАСТРАШАВА. А ТЯ Е РУСИЯ. СЛАВА РУССИИ !