Last news in Fakti

24 Юли, 2017 07:09 2 613 0

Окървавиха израелско посолство

  • аман-
  • йордания-
  • израел-
  • посолство-
  • стрелба-
  • загинали-
  • дипломати

Стрелба в столицата на Йордания

Окървавиха израелско посолство - 1
Снимки: БТА/ XINHUA

Двама йорданци загинаха, а един израелец бе ранен при стрелба в израелското посолство в йорданската столица Аман, съобщи Би Би Си.

Силите за сигурност разкриха, че двамата йорданци са работили за мебелна фирма и са влезли в дипломатическото представителство преди стрелбата.

Полицията посочва, че мерките за сигурност в посолството са затегнати. Израел съобщи, че охранител към израелското посолство в йорданската столица Аман е открил огън и убил двама йорданци по време на конфронтация

През миналата седмица хиляди йорданци протестираха в Аман срещу израелското решение да се монтират метални детектори на Храмовия хълм – действие, което предизвика бурни реакции в мюсюлманския свят.

Напрежението между израелци и палестинци ескалира за пореден път. Шестима души бяха убити при нападения през последните дни. Имаше инциденти и на входовете на спорните места в Ерусалим, смятани за свещени както от страна на мюсюлманите, така и от евреите.

Йордания е поискала разследване на инцидента и е призовала персонала на израелското посолство да не напуска дипломатическата мисия.

Окървавиха израелско посолство


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА