Last news in Fakti

24 Юли, 2017 10:56 2 489 19

Ситуацията с Турция и Германия е драматична

  • турция-
  • волфганг шойбле-
  • германия

Волфганг Щойбле призова Анкара да не нарушава многовековното партньорство с Берлин

Ситуацията с Турция и Германия е драматична - 1
Снимка: БТА/AP

„Турция рискува да наруши многовековни добри отношения с Германия.“ Това заяви германският външен министър Волфганг Шойбле, цитиран от „Билд“.

През последните седмици отношенията между двете страни са обтегнати. Това стана, след като турските власти задържаха германския активист Петер Стюдтнер. От Берлин настояват за незабавното му освобождаване. Анкара пък обвинява германските власти, че се месят в нейното правораздаване. Германия вече привика и турския посланик.

„Турският президент поставя едно многовековно партньорство под въпрос. Ние обаче няма да се оставим да бъдем изнудвани. Федералното правителство трябва ясно да заяви позицията си. То трябва да постави срок до края на август . Това е драматична ситуация. Германия обаче трябва да защити своите граждани, където и да са“, заяви Шойбле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    10 21 Отговор
    Активист ама развива подривна дейност как се прави оранжева революция...Германия вече трябва да се прибере до Австрия...Балканите и Близкия изток са голяма лъжица за германската уста...
  • 2 Wehrmacht

    16 7 Отговор
    Крайно време е да им ударят теслата на тия тъпи фесове.Стига са ги толерилари защото тази топлерантност води само до проблеми.
    Феса трябва да бъде мачкан и да стои в Анадола.
  • 3 юрист

    11 5 Отговор
    ТУРЦИЯ КЛЕКНА НА ГЕРМАНИЯ! http://www.focus-news.net/news/2017/07/24/2418855/die-welt-turtsiya-ottegli-spisaka-s-germanski-firmi-zapodozreni-v-podkrepa-na-terorizma-ankara-zagovori-za-problem-s-komunikatsiyata.html Die Welt: Турция оттегли списъка с германски фирми, заподозрени в подкрепа на тероризма, Анкара заговори за „проблем с комуникацията“ 24 Юли 2017 | 13:11 | Агенция "Фокус" Турските власти оттеглиха списъка с близо 700 германски компании, заподозрени във финансиране на тероризма. Това обяви в понеделник говорител на федералния министър на вътрешните работи Томас де Мезиер (ХДС), съобщава националният ежедневник Die Welt. Съгласно информацията, представена от Берлин, турският вътрешен министър е провел телефонен разговор с германския си колега, в който е обяснил, че инцидентът е възникнал в резултат на „проблем с комуникацията“. От турското бюро на Интерпол е последвало оттегляне на искането за предаване на информация за заподозрените. Миналата седмица Турция заподозря водещи германски компании – като автомобилния производител „Даймлер“, в подкрепа на тероризма. Съгласно медийни доклади, разпространени тогава, правителството в Анкара е предало на управляващите в Берлин списък с компании, за които се предполага, че оказват подкрепа на терористични организации. Той е включвал физически лица и фирми – от „Даймлер“ и BASF, до магазин за кебап във федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия. Всички те бяха заподозрени в контакти с движението на пропо

    Коментиран от #4

  • 4 Хасан

    5 16 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Ти пък..това е дезинформация на немската пропагандна машина...целта е по "демократичен" начин да ограничат немските инвестиции...щото парите политиката не гледат...а каква еинемската пропагандна машина я знаем още от времето когато фашистите скалъпиха процес срещу Димитров

    Коментиран от #5

  • 5 юрист

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    А защо са ви на вас- турците- германските инвестиции, м? :) Нали сте мощна икономика, нали сте били много напред в икономическо отношение, ердухан си позволява да предава военните си съюзници, след като се сдуши с путлер, взе да си вири носа много и се скара с ВСИЧКИ ЕС държави, след това и с държавите, които не са в ЕС , но са членове на НАТО? Та- за какво са ви на вас американски, германски и други инвестиции? Защо не се развивате САМИ, без финансиране от ЕС банки и без ЕС и сащ инвестиции?:) Искате чуждите пари да работят за вас, а после да изритате с мощен шут всеки инвеститор, като го набедите за поддръжник на терористична организация? Хахахаха:) Чао, инвестиции в турция:) Забравете за тях! Обаче- ще е добре да се изметете и от НАТО и да се присламчите към арабското нато- там ви е мястото! Това ще е добре за България, защото турция от 1956 г. знае какво е да си гранична държава и колко чужди инвестиции се наливат в нея, както и знае, че НАТО няма да й цепи басма, ако подкокоросана от путлер, реши да опита военна агресия срещу България....

    Коментиран от #6

  • 6 koпа

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Като те гледам колко си нацист мисля си заслужаваш ли отговор,до вчера беше за Варшавския договор а сега се навираш под НАТО а утре на кого ще се четкаш,да не мислеш че Германия мисли за светлото бъдеще на България.
  • 7 Наско

    16 5 Отговор
    Издухан настъпи мотиката и скоро ще усети резултатите.
    Прост и нагъл азиатски маймун се опитва да се ежи на Германия.
    Преди се ежеше на Путин и след 6 месеца отиде да му духа на килимчето.
    Сега да видим колко време ще му трябва да осъзнае колко дълбоко си е наврял сапа.
  • 8 Хасан

    2 8 Отговор
    Икономиката особено ако е пазарна не гледа политика..ако има печалба отива...ако Филипс си отиде Самсунг ще дойде,ако Фолсваген си отиде идва Тойтоа..не ми се вярва че тия корпорации ще се откажат от 80 милионен пазар защото Меркел иска..много му пука на капиталиста дали има демокрация или диктатура...по скоро Меркел ще си иде..
  • 9 Хасан

    4 6 Отговор
    Немеца се бои от две неща..руски ботуш по улиците на Берлин и от турчин в спалнята на дъщеря си

    Коментиран от #13

  • 10 Диди

    4 2 Отговор
    Хасане,моля те помисли преди да пишеш. ВИЕ ТУРЦИТЕ ЗАПЛАШВАТЕ ГЕРМАНИЯ,ДЪРЖАВАТА,КОЯТО КРЕПИ ЕС. НИМА СИ НАИВЕН ЗА ДА МИСЛИШ,ЧЕ ГЕРМАНИЯ Е СЛАБА ДЪРЖАВА? А и не забравяй,че останалите държави в Европа са на нейна страна,в смисъл..подкрепят я. Германците винаги са се опитвали да решават проблеми чрез дипломация,диалог. Те са търпелива нация,но турците се самодабравиха в своят стремеж да изкарват друга държава виновна,а Турция да е ЖЕРТВАТА.Точно това цели Ердоган,и това знае Европа. НО ВСЯКО ЧУДО СИ ИМА И КРАЙ.

    Коментиран от #12, #18

  • 11 Хасан

    2 5 Отговор
    Миналата година Турция беше подложена на терористични атаки..бомби избухнаха по площади и стадиони..стотици цивилни загинаха...имаше опит за преврат ,парламента беше бомбардиран...Германия вместо да подкрепя Турция в борбата срещу тероризма напротив режима на Меркел дава убежище на терористите..турците това не разбират

    Коментиран от #15

  • 12 Хасан

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Европа била зад Германия ..?!...ами то навремето Европа беше Хитлер....Не си ти правия защото си силен ,а си силен защото си прав..
  • 13 факти

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Той и турчина се бои от руски ботуш защото не веднъж го е ритал.
    Сега ще изяде и един хубав германски шут и ще ходи като бит пес да се моли за извинение.

    Коментиран от #14

  • 14 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "факти":

    Да ама няма туркини които да лягат под руснака но има рускини да лягат под турчина..

    Коментиран от #16

  • 15 CIA

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    Какъв преврат това си беше чиста измислица и всички разузнавателни служби вклюелно немските го знаят.За това не му цепят басма на оня мустакат мамул.

    Коментиран от #17

  • 16 факти

    4 2 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Има има,туркините ги знаем много добре какви работи правят.
    А Ердоган как легна на Путин направо такова порно рядко се вижда.
  • 17 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "CIA":

    Измислица в която парламента беше бомбардиран,имаше убити...западните разузнавателни служби казваха че Саддам имал атомни бомби но май нищо не излезе от това...а защо Германия се вайка като сгащиха агентите на БНД под прикритието на "активисти" за правата на човека
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ИСТИНАТА

    1 0 Отговор
    ГЕРМАНИЯ ВМЕСТО ДА ПОДПОМАГА ТУРЦИЯ,КОЯТО Е ПО-СТАР ЧЛЕН НА НАТО ,ТЯ ПОДПОМАГА ВСИЧКИ ВРАГОВЕ НА ТУРСКАТА ДЪРЖАВА !!! ЦЯЛАТА КЮРДСКА ПАПЛАЧ,КОЯТО УБИВА И ВЗРИВЯВА В ТУРЦИЯ СЕ НАМИРА ПОЗНАЙТЕ КЪДЕ В "СЪЮЗНИЧЕСКА" ГЕРМАНИЯ !!! ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ И ОРЪЖЕЙНИТЕ КОМПАНИИ НЯМА ВАКУУМ !!!НА МЯСТОТО НА НЕМЦИТЕ ЩЕ ДОЙДАТ ИНГИЛИЗИТЕ ИЛИ КИТАЙЦИТЕ ЗАЩО НЕ И РУСНАЦИТЕ !!! ГЕРМАНИЯ ЩЕ ЗАГУБИ ОГРОМЕН ПАЗАР ,КОЙТО ЗА РАЗЛИКА ОТ БЪЛГАРИЯ Е ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН !!! В МОМЕНТА ТЕЧЕ ОГРОМНА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА ТУРСКАТА АРМИЯ И ПРИ ОТТЕГЛЯНЕТО НА ГЕРМАНИЯ НЕМЦИТЕ ГУБЯТ МИЛИАРДИ !!! ТУРЦИТЕ ИМАТ ПАРИ И ЩЕ СИ КУПУВАТ ОРЪЖИЕ ОТ КОГОТО ПОИСКАТ !!!!!
Новини по държави: