25 Юли, 2017 19:14 1 056 11

Арестуваха руснак. Управлявал дрон над военно министерство

  • латвия-
  • рига-
  • арест-
  • дрон-
  • руснак-
  • русия-
  • министерство-
  • военно

Руският гражданин управлявал дрон в латвийската столица Рига

Арестуваха руснак. Управлявал дрон над военно министерство - 1
Снимка: Shutterstock

Руски гражданин беше арестуван от властите в латвийската столица Рига, защото е управлявал дрон над сградата на военното министерство, съобщи ТАСС.

Инцидентът е станал на 19 юли около 22:00 часа местно време, разкри руското издание, позовавайки се на информация на латвийските сили за сигурност.

Военната полиция в Рига е арестувала руснак, който е управлявал безпилотен летателен апарат над ведомството, което е строго забранено според местните закони.

Руското посолство в Латвия не е излязло с коментар по случая. По-рано през този месец латвийските власти одобриха изменения в правилата за управление на безпилотни апарати.

Според новите законите е забранено управлението на дрон на по-малко от 500 метра от стратегически военни съоръжения. Има и ограничение за доближаване до военното министерство в столицата Рига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    8 11 Отговор
    Това са всички руски граждани в държавите от ЕС- просто руски агенти! И после се чудите що коренното население все повече започва да ги разлюбва... А после мрънкат- ама ние, таковата, сме “братушки“, и други небивалици...Когато обаче стане въпрос чужд гражданин да управлява дрон над руското военно министерство, руснаците стават зверове! Според мен , трябва да има реципрочно отношение към тях.

    Коментиран от #2

  • 2 Ало хохито

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Щото американците нямат шпиони нали-я се сети как изпищяха съюзниците на САЩ--Германия,Канада,Франция и т.н..Абе голяма хохавела с и...

    Коментиран от #3

  • 3 юрист

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "Ало хохито":

    “...Публикувано във факти.бг: Щото американците нямат шпиони...“ И да имат, го правят интелигентно, а и Латвия е държава- член на НАТО- сащ са съюзници! Обаче- русия е с повишени агресивни апетити да прави “референдуми за самоопределение на народите“ в чуждите , съседни й по държавни граници държави, а после незаконно да окупира и незаконно да анексира части от суверенни чужди държавни територии! До сега сащ не са анексирали част от държавната територия на държава - член на НАТО, така , че- какъв точно ти е проблемът?

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг: Гърция е член на НАТО и от години използва руските зенитно-ракетни системи С-300. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по повод сделката с Москва за закупуване на системи С-400.

    Коментиран от #6

  • 5 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Не ми отговори на въпроса когато турците превзеха гръцки територии нато как им помогна и дали ще ни помогне на нас когато турците след време решат да ни вземат Кърджали? Ще влезнат ли заради нас във война с Турция или само ще напишат възмутена декларация и толкова?
  • 6 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    Новините от пуйката не ги приемам за достоверни- за мен са фейк нюз. Дай официален сайт на гръцкото МО и ако в него се потвърждава същото- ще го повярвам, иначе- не! Точно пък лъжецът ердухан да се дава за “достоверен източник“- не, мерси!

    Коментиран от #7

  • 7 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Не ми отговори на въпроса когато турците превзеха гръцки територии нато как им помогна и дали ще ни помогне на нас когато турците след време решат да ни вземат Кърджали? Ще влезнат ли заради нас във война с Турция или само ще напишат възмутена декларация и толкова?

    Коментиран от #8

  • 8 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: когато турците превзеха гръцки територии...“ За ПОСЛЕДЕН ПЪТ изтърпях глупостите ти! Напиши КОГА турците превзеха ГРЪЦКИ ДЪРЖАВНИ ТЕРИТОРИИ? Ти конкретно какво знаеш- какво е съдържанието на Гаранционният договор? Знаеш ли изобщо какво е това и коя държава касае? Не ти ли омръзна да пишеш едни и същи неверни неща? И понеже до сега не ти отговарях на смешките, ми задаваш един и същ глупав въпрос..Стига вече! Напиши ясно и конкретно- КОГА ТУРЦИЯ, В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДЪРЖАВА- ЧЛЕН НА НАТО, ОКУПИРА И АНЕКСИРА ГРЪЦКА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ?

    Коментиран от #11

  • 9 Фриман

    9 0 Отговор
    Къв юрист си ти, бе! Аз съм руснак, дойдох в държавата ти, инвестирах пари и себе си в нея, влюбих се в нея и после я омразих точно заради такива като тебе. Само и може да викаш европа, европа...ние сме европейци! Над главата си няма как да скочиш, каквито сте били, такива и ще останете и за САЩ и за Германия! Както ви използваха така ще и използват нататък, защото за запада сте евтин курорт, евтина и квалифицирана работна ръка и като цяло нищо не представлявате, защото ви управливат също роби.
  • 10 no name no face no number

    6 0 Отговор
    Това , ако е юрист...... тъжно
  • 11 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Каката трол пак се разфуча.
Новини по държави: