Last news in Fakti

25 Юли, 2017 19:41 4 542 39

Ердоган: Гърция има руски ракети. Защо ние да нямаме?

  • турция-
  • сащ-
  • русия-
  • гърция-
  • нато-
  • реджеп ердоган-
  • ракети-
  • с-400-
  • сделка-
  • руски

Ердоган заяви, че е постигнато споразумение с руснаците за С-400

Ердоган: Гърция има руски ракети. Защо ние да нямаме? - 1
Снимка: БТА/ AP

Гърция е член на НАТО и от години използва руските зенитно-ракетни системи С-300. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган по повод сделката с Москва за закупуване на системи С-400.

Американците се изказаха против споразумението между Анкара и Кремъл, аргументирайки се, че оръжейните системи не могат да бъдат интегрирани в натовската отбрана.

„Защо бе предизвикано това напрежение? Всяка страна трябва да търси най-добрите начини да осигури собствената си сигурност“, заяви турският президент, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

Той потвърди, че е била постигната договорка между Турция и Русия, като вече са налице и подписите на двете страни. Ердоган не се ангажира със срок, но подчерта, че са били предприети нужните стъпки да бъдат разположени зенитно-ракетни комплекси С-400 в страната му.

Реджеп Ердоган изрази надежда също така, че Русия ще даде зелена светлина и за общо производство.

Отношенията между Турция и Русия се движат в положителна посока след месеци на замразен диалог заради свалянето на руския бомбардировач от турски изтребители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юристеееееее????????

    31 22 Отговор
    Опааа още едно доказателство за "единството "на НАТО--и Гърция имала руски ракети. Айде "юристе" чакаме твойто компетентно мнение тук.

    Коментиран от #2

  • 2 Оптимус

    26 24 Отговор

    До коментар #1 от "Юристеееееее????????":

    Юриста коментира само, когато трябва да се оплюят рашънс, той не коментира такива новини като тази.... Ердоган задава умен въпрос, но отговора е простичък - защото си в НАТО и трябва да се купуват оръжия на концерните от НАТО сферата, иначе парата ще иде при руските концерни и нема да спечелят от Пейтриът.... Парата му е майката! Иначе руските оръжия са си отлични, често и по-евтини от други аналози. Ние имаме подлоги на постовете и затова Боко и гилдия винаги вървят надупени напред и каквото им се каже отвън това натрисат и на нас и като политика. Иначе нямаше да се чудят толкова години и или щяха да купят Миг 31 или Гриппен Е. Ала от толкова чужди лобита на власт тука ни Миг ни Гриппен има... Нищо не пречи на Турция и Гърция да си купят русско оръжие освен корп. парични интереси. Ако даддете за С-400 нема Пейтриът....
  • 3 Sergiy

    16 19 Отговор
    това се нарича, "няма" президент в САЩ. ердоган търсил "внимания" на Белият дом от месеци, ама тръмп има други проблеми. ердоган иска да е в НАТО, ама и другото иска. Той вече променя мнението си ...надесет пъти за последните няколко месеца, какво може да се очаква-нищо. Дали ще има или няма да има сделката-това без голямото значения, важно е другото. ердога иска своята Турция в НАТО или не. Ако второто- да го каже, ама всички знаят че е първото.
  • 4 onq s konq

    25 38 Отговор
    Не разбирам защо Ердоган като има парите не си купува С-400,а се ядосва че американците му поставят условия за "Пейтриът"?Ама иска и двете.А защо?Ами ЗАЩОТО ЗНАЕ ЧЕ КАЧЕСТВОТО НА РУСКОТО Е ДАЛЕЧЕ ОТ АМЕРИКАНСКОТО!А идеята му е да направи лек жест на руснаците с покупка на "определено количество" С-400,но ДА ИЗМЪКНЕ ОТ ТЯХ "СЪВМЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО",Т.Е. ДА ПОЛУЧИ "НОУ ХАУ" И ДА СИ ГИ ПРОИЗВЕЖДА САМ.Всъщност смегката на Ердо е кристално ясна-С-400 за "непретенциозни врагове тип "кюрди" и "Патриот"-за "сериозните".Е да,ама янките не пасат трева!

    Коментиран от #6, #7, #11

  • 5 mediator37

    22 25 Отговор
    ...при което положение защо ние да нямаме най-съвършената бронетехника- руската.
    Защо да нямаме руски танкове, руски БТР-и и руски БМП-та ?
    А защо да нямаме и руски самолети ?
  • 6 гост

    24 17 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Секунди за реклама! ...оп, изтекоха.

    Интересно, дали ако има произведен от Китай например аналог на С-400, респективно Пейтриът и турците ги предпочетат, америте пак ще се пенявят.

    Всъщност НАТО какво е според теб: съюз или диктатура. Ако е съюз на равноправни, то уважаваш решението на другия, дори да не съвпада с твоята изгода и виждане. Или бъркам? Да не говорим, че всеки трябва да се разпростира според чергата си, а не да мръзне щото я е дал на уж партньора си, че на него да му е дважди по- топло.... Това разбира се са само идеалистични разсъждения. Реалността е друга. Но пък евала му на Ердоган, че не е леке като нашите и има силата и самочувствието да защитава националните си интереси. Човек с топки, а не меки китки.

    Коментиран от #8

  • 7 Знаещ

    20 17 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Ама наистина си т.п като кон. Кюрдите какви ракети имат? Или ти броиш РПГ-то за ракета?
  • 8 onq s konq

    13 16 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Ше ти отговоря щото си дезориентиран,но пък любознателен. НАТО Е СЪЩОТО КАТО ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР.Седни,анализирай и стигни до смислен отговор какво беше Варшавския договор И КОЙ КОМАНДВАШЕ и ще ти се изяснят нещата и за НАТО.И изобщо-нищо ново под слънцето:)E...има и разлика/и то съществена/ че СЕГА МОЖЕШ ДА ЗАДАВАШ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЕ,А ТОГАВА ...щеше да чукаш камъчки в Белене.

    Коментиран от #10

  • 9 юрист

    17 19 Отговор
    Уффф- от този НАДУТ ПИЯК- ИСЛЯМИСТ МИ ПИСНА! Абе тоя кога яде, кога спи, кога ходи на лекар- щото си е дъртичък, кога ходи до двете нули, та през час снася глупости така, както кокошката снася яйца?! Не му вярвам и на 1 дума- докато не видя в официалният сайт на гръцкото МО, че наистина имат с-300, НЕ ВЯРВАМ на този ислямист!

    Коментиран от #12

  • 10 гост

    19 13 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Някак си е тъпо да ми обясняваш, това което аз те провокирах да напишеш, че и да се изживяваш като компетентен, не мислиш ли?!
    Пуснах куката и веднага се хвана.

    И що такъв обрат в разсъжденията за НАТО? Нали според вас, защитниците му, сме били уж партньори, а сега ми казваш че сме васали? Хайде уточнете си идеологиите и спрете да пишете за партньорство, защита, чл.5 и подобни глупости, след като сам признаваш, че рахатлъка на малките, зависи от кефа на големите. Включително и вътре в съюза.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Знаещ

    18 7 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Предлагам ти официален бас на 5000 лева, че Гърция има с300. Ако си сигурна в това, което пишеш, а не си трол ще го приемеш. Ердоган е един от големите разрушители на християнска Европа заедно със Саудитска Арабия, Сорос, Меркел и част от американските политици, но не би излъгал за нещо, което се знае от цялото НАТО. Това за баса го говоря сериозно. Щом твърдиш, че си юрист ще пратя юриста на фирмата до офиса ти да оформите договор и да оставим по 5000 лева при нотариус и ако не докажа, че гърците имат руско оръжие ти ще прибереш моите 5000, но ако докажа аз ще взема твоите. Нотариалните такси се поемат от загубилата страна. Човек трябва да може да стои зад думите си и аз ще те науча по трудния начин.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 юрист

    6 17 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    Бягай, бе- бас с лице, което твърди, че турция е осъществила военна агресия в гърция и е окупирала гръцка суверенна държавна територия, докато и двете държави са членове на НАТО:D Къш, къш, тролчик- не ми се занимава с теб! Ще си проверя САМА в гръцката преса и в гръцкия сайт на тяхното МО всичко, което ме интересува....

    Коментиран от #16, #19

  • 14 юрист

    7 20 Отговор

    До коментар #12 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг:....и аз ще те науча по трудния начин....“ Моля? Ти пък кой си, г-н никой?! Може да ме “научиш“ само ако АЗ приема да ме “учиш“, а аз не се занимавам с руски / турски тролове!
    Я у лево!
  • 15 Stefan

    14 2 Отговор
    Гърция има ракети с-300. Ракетите бяха за Кипър,но турците се опънаха и казаха, че не може да има такива ракети близост до границата. Ракетите бяха платени на руснаците, не можеха да се върнат. Гърците ги взеха. Със сигурност поне една батарея е на о. Крит. Тези ракети са за ПВО, а не за нападение, каква е тази врява не мога да разбера. Който твърди, че Гърция няма с-300, да даде 5000лв................
  • 16 гост

    11 5 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Басът си е бас, страхът си е страх!
    Човекът ти предложи точни условия и параметри, а ти бягаш по тъча. Само че в случая няма трети вариант.
    Или си държиш на думата, приемаш и каквото стане, или подвиваш опашка. Ти подви своята!
    Какво стана? Не ти ли ти се изкарват лесни 5 бона? А и дори да загубиш, първо ще е с чест, второ - Какво са за теб 5 бона? Седмичен приход? Не можеш ли да го жертваш в името на честта си? Явно НЕ!! Както казваш "бегай у лево". ;)

    Коментиран от #18

  • 17 jambazina

    11 3 Отговор
    Гърците затова имат С300, защото не са интегрирани в натовските системи, за да могат да се пазят от натовските си съюзници от Турция, преди големия брат да ги хакне. За първи път ги показват в разгара на кипърската криза.
    Предполагам на Реджепито съображенията са подобни.
    Относно сравнението с Пейтриът на някои коментатори - не е уместно, Пейтриъта е с малък обсег, руския конкурент е друг модел не знам кой, но не е С300/С400
  • 18 юрист

    5 13 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Басът си е бас, страхът си е страх!...“ Дрън-дрън- не се хващам на басове- това са несериозни тъпотии. Хващай се на бас с някакви деца на по 18 години...Бас с анонимник- ахахахаха:)

    Коментиран от #20, #39

  • 19 Знаещ

    11 6 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Бях сигурен, че ще се измъкнеш. едно е да тролиш ей така, а съвсем друго е да се бръкнеш с една прилична сума. Ако беше сигурна в думите си веднага щеше да се съгласиш и да изкараш едни бързи 5000 лева, които ако искаш после можеш да ги дариш и да направиш добро на някой нуждаещ се, а може и да си ги изхарчиш с кеф дала урок на "г-н никой руския трол". Поне стана ясно, кой е трола.
  • 20 Знаещ

    11 4 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Децата на по 18 години не слагат по 5000 лева при нотариус. Смешна си. Предложението ми е сериозно и нотариуса ще е по твой избор.

    Коментиран от #21

  • 21 юрист

    5 11 Отговор

    До коментар #20 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Децата на по 18 години не слагат по 5000 лева при нотариус...“ Зависи кои и какви са родителите им - има всякакви деца....

    Коментиран от #22

  • 22 Знаещ

    11 7 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Фирмата ми е достатъчно сериозна, щом има юрист с познания по административно и търговско право. Така че ще видиш когато се запознаем (лично ще си взема парите от нотариуса), че не завися от мнооого години от мама и тати, а по-скоро аз им помагам на тях. Чакам с нетърпение да покажеш, че стоиш зад думите си приемайки облога.

    Коментиран от #23, #24

  • 23 юрист

    5 14 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Не приемам никакъв облог /бас/.Търговската оферта е търговско предложение, но се трансформира в правна двустранна / едностранна сделка, едва когато насрещната страна приеме търговското предложение:) В случая- от теб постъпи търговска оферта за сключване на бас, която аз НЕ ПРИЕХ и между нас НЕ ВЪЗНИКНАХА облигационни отношения:) Сега те съветвам да попиташ юриста си- при липса на облигационни отношения, можеш ли да очакваш законосъобразно изпълнение на неприетата си търговска оферта, която е отправена към неограничен брой правни субекти:D
  • 24 юрист

    5 14 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Ако чувстваш затруднение в отговора на въпроса ми, се посъветвай с юриста си- нека той да ти преведе на разговорен език моят въпрос и да му отговори- в крайна сметка, за това си плащаш за абонаментно правно обслужване на фирмата:)

    Коментиран от #27

  • 25 Диди

    5 6 Отговор
    Не мога да споря по върроса,но мисля,че Гърция преди много години закепи оръжия от русия.Приятелката ми е аудитор и тогава трябваше да лети за Москва,с цел оглед на оръжието,което гърците са искали да закупят от руснацита.Гърците са искали аудитора да не е руски. Това беше ми споделила тогава,въпреки че не трябваше.

    Коментиран от #26, #29

  • 26 юрист

    4 13 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Възможно е- просто онзи ник се опитва да се гъбарка с мен. За това и му го върнах с 2та коментара...Наистина ще си направя моите справки утре сутринта и ще съм наясно по въпроса. Просто не вярвам на нито една дума, идваща от ердухан- когато този ислямист твърди, че грее слънце, веднага бих проверила дали изобщо е ден...
  • 27 Знаещ

    12 5 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    Какво да отговоря на човек, който се радва, че басът не е влязъл в сила и е спестил 5000 лева? Важното е, че доказах, че си трол, който не седи зад думите си. Лека вечер.

    Коментиран от #30

  • 28 Диди

    4 9 Отговор
    Успокой се.Ти си явно упорита по характер.Добре е човек да знае какво става около него и по света.
  • 29 юрист

    3 8 Отговор

    До коментар #25 от "Диди":

    Намерих за сега това- “....Гърция влезе в НАТО през 1952 г. Тя е единствената натовска страна, която използва руски зенитни ракетни ПВО средства. В момента на въоръжение в гръцката армия са американските ЗРК „Пейтриът РАС-2”, руските ЗРС С-300ПМУ1 и комплексите за близко действие съветско производство „Оса-АКМ” и „Тор-М1”. Тези средства са интегрирани в националната система на ПВО и са съставна част от ПВО на НАТО. Гърците използват и противотанковите комплекси „Фагот” и „Корнет”. През 1996 г. Кипър купи два дивизиона С-300, но САЩ, Великобритания и Турция блокираха приемането им на въоръжение, които сметнаха, че това може да наруши военния баланс в района. През 2006-2007 г. правата върху системата преминаха от Кипър към Гърция. През декември 2013 г. гърците за пръв път изпробваха системата С-300 в ученията „Бял орел-2013”.
    “...https://infobalkani.wordpress.com/2015/04/18/%D0%BC%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B0%D1%82/
  • 30 юрист

    3 9 Отговор

    До коментар #27 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Важното е, че доказах, че си трол, който не седи зад думите си....“ Не е тролско неприемането на бас. Освен, че по същността си, басът представлява хазарт, то той би могъл да бъде и незаконен източник на едни добри доходи. Не случайно ти написах, че ми предложи търговска оферта- т.е. намекнах ти, че е възможно да се занимаваш със сключване на басове по занятие и така да печелиш прехраната си...Ник “Диди“ е права- успокой се:)

    Коментиран от #32, #36

  • 31 Диди

    5 7 Отговор
    Мисля,че гърците купуват оръжия на стойност 4 млрд.на година. Гърция предполата,че може да бъде нападната от Турция.
  • 32 Знаещ

    7 6 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Права си. Срещу трол да изкарваш пари от басове е наистина фасулска работа. Не случайно ти го предложих при това сериозно.

    Коментиран от #34

  • 33 Диди

    3 5 Отговор
    Не се обиждайте,не се карайте.
  • 34 юрист

    3 10 Отговор

    До коментар #32 от "Знаещ":

    Е- както виждаш, НЕ ПРИЕХ баса. И никога не бих приела никакъв бас- просто принципи, човече...Впрягането ти обаче беше доста смешно:) Пита ли адвоката/ юриста си, за да ти преведе на разговорен език двата ми коментара?;) Ако си го питал, се извини на колегата от мое име, че го занимавам с такива смешни неща, но е хубаво все пак да се научиш и ти на някои неща- като мааалко по-нормално отношение към хора, които не познаваш:)
  • 35 onq s konq

    7 6 Отговор
    Неморално е да се опитвате с разни басове да печелите пари за сметка на Ердоган,при това в потайна доба!
  • 36 писна ми от теб

    7 7 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    Стига писа глупости и адвокатски лакърдии. Не виждаш ли, че събираш повече минуси и от кончето даже. На хората им е противно да ти четат противоречивите сентенции и ти трупат минуси с удоволствие.
  • 37 Хасан

    7 7 Отговор
    Ама и те гърците се правят на много важни..гладни са..живеят на гърба на европейския данъкоплатец а се правят на важни..80 милиона имаш срещу тебе бе.

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 идил

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "юрист":

    Юриста-не се хващам на бас хващам само членове...хахахаааа...
Новини по държави: