25 Юли, 2017 20:18 2 831 21

Турция към ЕС: Няма търговия, ако спрете преговорите!

  • турция-
  • ес-
  • преговори-
  • могерини-
  • чавушоглу-
  • търговия
Турция към ЕС: Няма търговия, ако спрете преговорите! - 1
Снимка: БТА/ AP

Гръбнакът на отношенията между Турция и Европейския съюз са преговорите за присъединяване. Това заяви турският министър по европейските въпроси Йомер Челик, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

„Не може да има подобряване на отношенията в секторите енергетика, търговия и борба с тероризма, ако се загърбят преговорите за присъединяване“, заяви турският министър.

Той подчерта, че Турция не е само съседна на европейската общност страна, но е член за влизане в блока. През последните месеци отношенията между Анкара и Брюксел се влошиха значително. Западните страни обвиниха турските власти в неправомерни чистки на всички нива в държавата след опита за военен преврат.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви на съвместна пресконференция с Федерика Могерини, че диалогът трябва да продължи - въпреки спънките.

Върховният представител на ЕС по външните въпроси подчерта, че към момента няма изгледи блокът да промени позицията си по отношение на гюленистката организация „Фето“, която е обявена за терористична организация в Турция и обвинена за опита за военен пуч.

След опита за метеж в Турция за пореден път се заговори за връщане на смъртното наказание. Брюксел посочи, че ако това се случи, Турция може завинаги да забрави за присъединяване към Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    29 13 Отговор
    Виж какво , НАХАЛЕН ТУРСКИ ПУЯК, ако ЕС и сащ СПРАТ търговията с държавата ти, НА СЕКУНДАТА следва 30% инфлация на турската ти лира ОТ ВОЛЕ! :) Волатилността й ще хвръкне до небесата, а нищо неподозиращите турци ще осъмнат с хиперинфлация от рода на 2000 неденоминирани турски лири= 1 деноминирана турска лира:D:D Моят съвет към ЕС и сащ е- ОСТАВЕТЕ ТУРЦИЯ ДА БАНКРУТИРА КАТО ДЪРЖАВА и после я натиснете по ВСЯКАКЪВ начин, за да не може да мръдне- като наказание за ердухановите идиотии!

    Коментиран от #17

  • 2 юрист

    8 5 Отговор
    Опаааа:) ЕС към Турция: Уважаването на правата е „наложително“ за присъединяването към ЕС 25 Юли 2017 | 20:32 | Агенция "Фокус" Европейският съюз разкритикува силно Турция заради проведеното от нея разследване във връзка с опита за преврат от миналата година, посочвайки, че няма да има прогрес в кандидатурата на страната да се присъедини към Съюза, ако тя не прекрати с нарушенията в човешките права, предаде Reuters. По време на среща с турския външен министър Мевлют Чавушоглу европейският комисар по преговорите за разширяване Йоханес Хан заяви, че трябва да види „преобръщане на тенденцията към авторитаризъм“. „Човешките права, върховенството на закона, демокрацията, основните свободи, включително и тази на медиите са основните и необходими изисквания, за да има прогрес към ЕС“, заяви Хан. Срещата бе описана от присъстващият върховен представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини като конструктивна и открита, но двете страни влязоха в спор дали новите преговорни глави трябва да бъдат отворени.
  • 3 Диди

    25 9 Отговор
    Турция няма да влезе никога в ЕС.Ислямистка държава няма място в ЕС.
  • 4 ердоган

    9 25 Отговор
    .Ние не искаме в ЕС,искаме Виена и Прага да да ни вилает.Няма да е далече времето когато това ще се случи а София .....

    Коментиран от #6, #11

  • 5 Диди

    16 8 Отговор
    До пост 4
    Ще си останите с мечтите.
  • 6 Истината

    12 9 Отговор

    До коментар #4 от "ердоган":

    За София,може и да стане,той Бойко отдавна е в партер,но за другите ме съмнява, най много да се върнете на племенни начала и превозното ви средство да бъдат камилите и магаретата....
  • 7 Диди

    14 10 Отговор
    Турция все заплашва...ако не ни дадете визи,ще пуснем бежанците към Европа,ако няма преговори за влизане в ЕС,няма да тългуваме... Тоя Ердоган,не мога да го понасам тоя дръдю,че и неговата потяря от мивистри,които му ближат краката.
  • 8 Диди

    7 6 Отговор
    Ах,пак от бързо писане,имам много грешки. Извинявам се.
  • 9 Колю

    12 3 Отговор
    Когато не те искат някъде ,не си желан нормално е да се оттеглиш и да помислиш. Тези продължават да се натискат и едва ли не да извиват ръце за да бъдат " Приети". Май ще се наложи във всички европейски държави в един ден да се проведе допитване до народите ,референдум " Желаете ли Турция в Европейския съюз" . Не да си разменят заплахи 10 човека и после да се ръкуват в Брюксел. Малко хора се купуват и подлъгват . Народите -не. Както ни занимаваха с техния си референдум за пълна власт на ердо ,сега ние да им покажем мнението си за тях . Пък каквото стане.
  • 10 свободно мислещ

    3 3 Отговор
    нашляци ще си останете.
  • 11 Насах

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "ердоган":

    Фанатизирани резняк,така както върви в Турция ще се возят на камили и ще ч.кат камили.Останалото е фантазии на болен мозък.
  • 12 Све

    12 4 Отговор
    Едно ембарго от ЕС , ЩЕ СВАЛИ ЕРДОГАН ЗА 5-6 месеца. Турция би фалирала !!!
    Турският експорт е насочен примарно към Европа.
    Това би стабилизирало и обединенило напълно балканите и всички български държави- Бг , Сърбия, Мк , Б и Х… .
    Дали Европа иска това ?????
    Историята показва, че НЕ.

    Коментиран от #15

  • 13 Хасан

    11 13 Отговор
    Турция отдавна си я вкарала главичката в Европа и затова Германия квичи..иска целия да го вкара ама е голям размер и Европа ще я заболи...и за това лека полека
  • 14 Све

    8 1 Отговор
    Сърбите са надъхани националисти, но на познат такъв му промених мнението само с въпроса : КОЛКО ВРЕМЕ БЕЛГРАД Е БИЛ БЪЛГАРСКИ И КОЛКО СРЪБСКИ ???
    Не случайно ние БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ-ТОЛЕРАНТНИ НА БАЛКАНИТЕ

    Коментиран от #16

  • 15 Хасан

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "Све":

    В експорта на Турция в Европа го правят европейските фирми...Някакъв модел на Фиат или Рено се произвежда в Турция и се продава в турския пазар и европейския..милиарди ще анубят..и ако Рено си отиде ще дойде Тойота,Кия,Хонда
  • 16 Хасан

    13 4 Отговор

    До коментар #14 от "Све":

    Абе човек ..българи та българи...политиците ти се надправарват да просят пари(фондове) от Брюксел а се правиш на голям...2 милиона пенсионери с доход от 200 лева живеят като суданци бе...Един банкер ти открадна три милиарда от държавата ти и си живее спокойно на 200 км от София и си безсилен да го арестуваш и изправиш пред съда
  • 17 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Гладна кокошка просо сънува. Сигурно и ти знаеш ,че са десетки години преди нас - със инфраструктура , промишленост и много др. Тези държави които ги споменаваш печелят от тази търговия като продават стоката си там. Като спрат търговията с Турция какво България ще поеме излишъка от стока със 5.5 милиона жители. Само в Истанбул живеят 16 милиона.

    Коментиран от #18

  • 18 юрист

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Гладна кокошка просо сънува...“ Нима? Що не четеш? :) Кристиан Керн: Членството на Турция в ЕС е невъзможно; Митническият съюз зависи от спазването на условията за правова държава 26 Юли 2017 | 09:28 | Агенция "Фокус" . Канцлерът на Австрия Кристиан Керн коментира отношенията на ЕС с Турция в интервю за германския вестник „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА). „Пълноправното членство на Анкара в ЕС е категорично немислимо. Що е отнася до разширяване обхвата на Митническия съюз; това е възможно, но единствено ако Турция изпълни категоричните правила за строга правова държава. Докато продължават да се водят съдебни дела срещу работещите във вестник „Джумхуриет”, или бъдат осъждани на дълги години затвор опозиционни депутати, като Енис Бербероглу; въпросът за евентуално разширяване на Митническия съюз просто остава безпредметен.”, обяснява още Кристиан Керн, цитиран от ДХА.:):):) Чао, бамбини:):):)
  • 19 Митко Турчина

    6 2 Отговор
    Те в еврогейския съюз е ясно, че няма да влязат, но и еврогейците защо им се бъркат във вътрешните работи , това да не им е България да си правиш каквото искаш ! Интересно защитават правата на чужди граждани , както никога до сега дори ги приютяват , а има и друго те немците чрез ПКК отдавна развиват подривна дейност дори на терен в югозападна Турция , имаше поне няколко случая върнати обратно в родината си само , че в хоризонтално положение !
  • 20 Вили

    0 1 Отговор
    Турция няма намерение да влиза в Европейския съюз. Ердоган чака Европа да откаже на Турция,и тогава ще каже, че европейците мразят мюсюлманите.
  • 21 Fatih

    0 1 Отговор
    80% Turskite ne iskat EU. Tazi Thema e zatvoreno. Bye bye
Новини по държави: