26 Юли, 2017 08:33 7 963 30

Северна Корея заплаши САЩ с ядрен удар

  • северна корея-
  • сащ-
  • заплаха-
  • ким чен-ун-
  • ядрен удар-
  • режим

Ще се опитат ли американците да свалят от власт Ким Чен-ун?

Северна Корея заплаши САЩ с ядрен удар - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея заплаши Съединените американски щати с ядрена атака, ако се опитат да свалят лидера Ким Чен-ун, съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на държавната новинарска агенция в азиатската страна.

Заплахата е в отговор на думите на Майк Помпео, директорът на ЦРУ, който заяви, че севернокорейският режим трябва да бъде „отделен от системата“.

Призивът за смяна на режима в Пхенян разгневи севернокорейците, които заплашиха американците с удар в „сърцето на Щатите“, ако бъде направен подобен опит.

„Сигурен съм, че севернокорейците са прекрасни хора и ще се радват, ако не са управлявани от този режим“, заяви Майк Помпео. Външното министерство на Северна Корея обяви, че въоръжените сили ще действат мигновено дори при най-малкия опит Ким Чен-ун да бъде отстранен от власт.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се повиши значително, след като Пхенян извърши няколко ракетни опита. За първи път страната изстреля и междуконтинентална ракета.

По-рано през този месец американският генерал Пол Селва заяви пред Конгреса, че Северна Корея разполага с ракети, които могат да достигнат американска земя. Той обаче постави под съмнение тяхната точност и прецизност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    53 27 Отговор
    Да бъде отделен от коя система??? Я изплюйте пак камъчето??? Радвам се, че все още има слели държави, които не станаха васали на гнусната ви система и скоро държави васали ще започнат да излизат от нея визирам ЕС.
  • 2 Све

    69 32 Отговор
    САЩ в предсмъртни гърчове.
    Съвсем се побъркаха… .....
    Мислят се за богове…., че всичко им е позволено

    Коментиран от #21

  • 3 no name no face no number

    40 26 Отговор
    Да бъде отделен от коя система??? Я изплюйте пак камъчето??? Радвам се, че все още има СМЕЛИ държави, които не станаха васали на гнусната ви система и скоро държави васали ще започнат да излизат от нея визирам ЕС.
  • 4 Кики

    51 27 Отговор
    Напротив Помпео, С.Корея е щастлива и си обича своя лидер! Защо трябва да им се мешиш в работите? А може би виждаш още един голям играч на сцената след време? Те не искат твоята демокрация, не искат да виждат как на хората им стърчат краката от кофите за боклук, просяци по улиците, кучета, коли по тротоара, безработни, дупки по улиците, терор от банки и институции - те не познават това!

    Коментиран от #20

  • 5 onq s konq

    16 20 Отговор
    Ако са верни думите на емер. генерал че ракетите на корейците могат да стигнат Шатите,но не са прецизни и точни...като нищо някоя може да ни сбърка с Америка.Ако обаче въпросната ракета се явява водач на цяло ято,което я следва неотлъчно,тогава ще стане мн кофти
  • 6 ьььььььь

    20 9 Отговор
    Удриииии...
  • 7 Темида

    38 13 Отговор
    Северно Корейците ще са прекрасни хора......също като Виетнамците......ама дали ще обичат Американците, най вероятно също като Виетнамците. Тея САЩ 100 години история имат и пак я забравят.
  • 8 НАТО ВЕЦ

    34 13 Отговор
    И "американците" са чудесни хора, ако "отделим от системата" режима във Вашингтон.
  • 9 чеге

    32 10 Отговор
    Браво и поздрзви на всички които са писали ! Но ще е добре и ние тук да вземем някакви мерки против тази гнила система която от години се води и подчинява на наглите Американци,не мисля че ще продължи дълго и този мутренски терор над обикновенните хорица които се чудят как да свържат двата края а в същото време други се чудят как и за какви глупости да си харчат крадените пари !
  • 10 пешо

    26 13 Отговор
    Ако успеят да свалят чичо Ким, то корейците в следващите години ще изпукат от глад, милост от САЩ няма да видят.
  • 11 Омар Галанти

    16 27 Отговор
    Човек е хубаво да има мнение и да го изказва, но повечето сте писали глупости, били ли сте в КНДР ??? Защото аз съм бил и там хора умират от глад.

    Коментиран от #12

  • 12 IDIL

    26 15 Отговор

    До коментар #11 от "Омар Галанти":

    Mухахахаааа...умирали от глад в С.Корея те за това са с голямо население а в България живот живеем затова от близо 9 милиона станахме на 5 милиона егати и малоумника бил в КНДР и като си бил там що не си умрял от глад хихихихииии...

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Потърпевш

    13 18 Отговор
    Забравилите,да си припомнят 1989г.Опашките,купоните за хляб,режима на ток,беднотията и невъзможността да просиш,защото е наказуемо.За тези които не помнят-значи не са "живяли" в този период,а само си говорят.В момента в Северна Корея е така,че и по зле.

    Коментиран от #25

  • 15 икономист

    11 12 Отговор
    Интересно, как ще обясни тукашния трол (защото това е една платен с много IP адреси) разликата в стандарта на живота между Северна и Южна Корея - един народ, едни и същи ресурси, но две различни системи. Сигурен съм, че същия трол използва поне няколко южнокорейски джаджи на Samsung, LG, Hyundai и пр.
    Интересно какви северокорейски неща има?

    Коментиран от #17

  • 16 Баш Гост

    16 10 Отговор
    Да ги удрят и да се свършва, стига само са им обещавали.
  • 17 Кики

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "икономист":

    Ти може да си икономист, но не разбираш политиката, затова задаваш такъв глупав въпрос. И не забравяй, че никъде по света хората не са равностойни!

    Коментиран от #19

  • 18 хе хе

    12 7 Отговор
    не че американците не са прекрасни хора де...е малко тъпанари си падат и ги упарвляват още по-големи такива и най-вече все преследвани ама това е положението)))))
  • 19 икономист

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    Ами сам го каза - тия на север не са равностойни, защото ги управляват комунисти.
    Благодаря за подкрепата.

    Коментиран от #22

  • 20 ТЪПИР

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Ти си един от най-големите тапири във форума, заедно със тези които те подкрепят...образование ало образование трябва !!! А да забравих да кажа НАЗДРАВЕ на всички петолъчки !
  • 21 Ghost1

    9 14 Отговор

    До коментар #2 от "Све":

    Добре че са САЩ. Едва ли се мислят за Богове Те са най-великата страна на планетата, която е необходимо да въдворява ред от време на време. Руснаци винаги се напъват да го развалят. Но трудно се разваля нещо когато модела ти не е добър. На тях им е психологически заложено да рушат демократичните ценности, каквито свободните страни по света създават от дълги години.

    Коментиран от #24, #26

  • 22 Кики

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "икономист":

    Не си измисляй!!! Не съм ти казал причина, поради която на север не са равностойни.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Kcaniba

    11 9 Отговор

    До коментар #21 от "Ghost1":

    Не случайно са известни като империята на злото и лъжата!
  • 25 Дедо Грую

    17 4 Отговор

    До коментар #14 от "Потърпевш":

    Само дето "пропусна" да споменеш, че това е така наречената "луканова зима", предизвикана от комунягите превратаджии с цел грабеж на държава и население, с цел "узаконяване" на заграбеното. Те ни набутаха в лапите на хамериканските ционисти, те измислиха плана ран - ът, който и до сега се спазва стриктно и се наслаждаваме на последствията му. За това върховният му идеолог и осъществител хазаринът луканов даде фира и сега кади котешки фъшкии на рогатия си господар. Като споменаваш нещо, казвай истината каквато е, а не как дявола чете евангелието.
    Всичко бе изкуствено създадено и целия "преход", с една цел: комунятите да лапат, а другите да мрът и никой случаен да няма кинти и власт.
  • 26 IDIL

    16 6 Отговор

    До коментар #21 от "Ghost1":

    хахахаааа...ФАЩ въдворявали ред и спокоиствие егати и тъпия малоумник,разсипаха сумати държави по света Виетнам където ядоха бой,Афганистан Ирак Иран където също им теглиха майната,Либия Ливан Сирия Югославия България Украйна...сега подлите американци се мъчат да разсипят Русия но няма да ги огрее много бързо забравиха историята който е тръгнал да завладява света винаги е губил...
  • 27 Овен

    19 7 Отговор
    Само така Кимчо бой по тъпите подли американски картуни които се мислят за голями рамбовци и че целия свят е техен с краварския си интелект...
  • 28 ооооо

    5 10 Отговор
    Е, то от комунистите по-прости има ли?
  • 29 реалист

    12 2 Отговор
    И какво лошо в това ,че корейците заплашват САЩ ? А нима САЩ не заплашват целия сват десетилетия наред с ядрената си програма и ракети насочени по цялото земно кълбо ?
  • 30 Суджук-геп

    1 0 Отговор
    Световният император е Антихриста,а конкурент му е Халифа.
Новини по държави: