Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юли, 2017 13:37 3 228 42

Украйна изгони руска журналистка

  • русия-
  • украйна-
  • журналистка-
  • експулсиране-
  • изгони-
  • мария князева-
  • саушкина

Рускинята е с наложена забрана да стъпва в Украйна

Украйна изгони руска журналистка - 1
Стопкадър: Youtube

Украинската служба за сигурност нареди експулсирането на руската журналистка Мария Князева, съобщи руското издание „Лента“, позовавайки се на говорител на службите.

Журналистката е работила с псевдонима Саушкина в телевизиите „Россия 1“ и „Россия 24“. Според службите тя е използвала „проруските настроения“ на служителите в украински издания, за да събере информация за дейността на силовите структури.

„Тези данни са били използвани за тенденциозно отразяване на случващото се в Украйна“, заяви говорител на украинските сили за сигурност.

Мария Князева е била принудително изгонена от Украйна, а освен това е получила забрана за три години да стъпва на украинска земя.

Отношенията между Русия и западните страни ескалираха след анексирането на Крим и конфликта в Източна Украйна. Европейският съюз и САЩ наложиха санкции на Кремъл, а дипломатическият диалог достигна нива от времето на Студената война.

Украйна изгони руска журналистка


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    35 34 Отговор
    Така трябва! Вън не само от Украйна, а и от България и ЕС на всички руски агенти без значение на пол, възраст и занятие! Браво на украинците! А у нас- кога?

    Коментиран от #3, #5, #10

  • 2 Кики

    20 22 Отговор
    Ако ми се наложи да спасявам българката ЮРИСТ или журналистката Мария Князева, ще ми трябва точно една секунда да реша коя да спася!

    Коментиран от #31

  • 3 НАТО ВЕЦ

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ми след "американските".

    Въй, изгоре.

    Коментиран от #8

  • 4 tost

    24 25 Отговор
    До юриста

    Грабвай тупалката и върви да гониш руснаците от нашето черноморие,само че първо ще ядеш пердах от хотелиерите и техните бодигардове.

    Коментиран от #7

  • 5 пси

    23 23 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Тази фобия трябва да се лекува, нещата почват да излизат извън контрол !

    Коментиран от #29

  • 6 КЮНЕЦ

    14 8 Отговор
    Аз бих и набил един, след което да я изпратя да си ходи... какво е това отношение...
  • 7 ПРОСТ

    21 12 Отговор

    До коментар #4 от "tost":

    Ти като типичен комунист... не вникваш изобщо за какво иде реч ! :D агенти -туристи, то едно и също :D
  • 8 юрист

    21 16 Отговор

    До коментар #3 от "НАТО ВЕЦ":

    „...Публикувано във факти.бг: Ми след "американските"....“ И ако се окаже, че не съм американски трол, и докажа това в съдебно заседание, знаеш ли какво е да те гони европейско ЧСИ с европейска заповед за плащане на територията на целия ЕС, а?:) Отидоха ти всички парички, получени като руски трол:):):)

    Коментиран от #9, #13

  • 9 Гост

    18 16 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Ама ти наистина не си добре !

    Коментиран от #11, #24

  • 10 Знаещ

    23 19 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Тъжното е, че за теб всеки, който е поне малко признателен, че Русия ни е освободила от 500 годишно турско робство или счита, че Путин и Орбан са мъжкари, и са едни от малкото, които се противопоставят на еврогейовете искайки да спрът ислямизацията на Европа и правото на арабите и негрите да ни убиват и изнасилват е руски шпионин или руски трол.

    Коментиран от #12

  • 11 юрист

    15 20 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Нима? Хайде- докажи го, но В СЪДА! Ако не можеш да го докажеш., и ти ще плащаш обезщетение за лъжите си...Един от вас да осъдя за обида, и другите ще си седнете усмирени на 4 буквията си!

    Коментиран от #30

  • 12 юрист

    15 13 Отговор

    До коментар #10 от "Знаещ":

    Ооо- собственикът на фирма се появи;) Какво стана- пита ли юриста си за моите 2 снощни коментара?;) Много ли ти се смя колегата?:) Не е хубаво служителят ти да ти се смее, но ние- професионалистите- си знаем как да комуникираме помежду си :) Нека това да ти е за урок- следващият път да не предлагаш бас на човек, без да знаеш дали поемането на бас не е в противоречие с принципите му!

    Коментиран от #15

  • 13 НАТО ВЕЦ

    11 14 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    Абсолютна юридическа неграмотност. Войнстваща наглост. И "вроден демократизъм".
    Кратък портрет.
    Извинявай, за теб паричките ли са най-милото?
    Чекай да си плювна у пазвата, че могу съ уплаших.

    Коментиран от #18

  • 14 Чеп

    10 13 Отговор
    Много добра журналистка! Направо страхотна!
  • 15 Знаещ

    12 13 Отговор

    До коментар #12 от "юрист":

    Публикувано във факти.бг:
    До коментар #9 от "юрист":


    "Предлагам ти официален бас на 5000 лева, че Гърция има с300. Ако си сигурна в това, което пишеш, а не си трол ще го приемеш. Ердоган е един от големите разрушители на християнска Европа заедно със Саудитска Арабия, Сорос, Меркел и част от американските политици, но не би излъгал за нещо, което се знае от цялото НАТО. Това за баса го говоря сериозно. Щом твърдиш, че си юрист ще пратя юриста на фирмата до офиса ти да оформите договор и да оставим по 5000 лева при нотариус и ако не докажа, че гърците имат руско оръжие ти ще прибереш моите 5000, но ако докажа аз ще взема твоите. Нотариалните такси се поемат от загубилата страна. Човек трябва да може да стои зад думите си и аз ще те науча по трудния начин." Да ти припомням ли всички увъртания, които направи за да не се разделиш с 5 бона? В крайна сметка се оказа, че ти лъжеш и Гърция има с300. И след този срам вместо да се извиниш ти бръщолевиш глупости. P.S. Колегата ти ми каза, че заради такива като теб хората не обичат адвокатите и имат негативно мнение за тях.

    Коментиран от #16, #17, #19

  • 16 юрист

    13 10 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    Публикувано във факти.бг: юрист (гост)Неутрално 23 00:02
    26.07.17 ОТГОВОР До коментар #22 от "Знаещ":
    Не приемам никакъв облог /бас/.Търговската оферта е търговско предложение, но се трансформира в правна двустранна / едностранна сделка, едва когато насрещната страна приеме търговското предложение:) В случая- от теб постъпи търговска оферта за сключване на бас, която аз НЕ ПРИЕХ и между нас НЕ ВЪЗНИКНАХА облигационни отношения:) Сега те съветвам да попиташ юриста си- при липса на облигационни отношения, можеш ли да очакваш законосъобразно изпълнение на неприетата си търговска оферта, която е отправена към неограничен брой правни субекти:D
    https://fakti.bg/world/250720-erdogan-garcia-ima-ruski-raketi-zashto-nie-da-namame
  • 17 юрист

    12 11 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    Публикувано във факти.бг: юрист (гост) Неутрално
    24 00:06 26.07.17 ОТГОВОР До коментар #22 от "Знаещ": Ако чувстваш затруднение в отговора на въпроса ми, се посъветвай с юриста си- нека той да ти преведе на разговорен език моят въпрос и да му отговори- в крайна сметка, за това си плащаш за абонаментно правно обслужване на фирмата:)Публикувано във факти.бг:
    юрист (гост) Неутрално 30 00:57 26.07.17 ОТГОВОР До коментар #27 от "Знаещ":“...Публикувано във факти.бг: Важното е, че доказах, че си трол, който не седи зад думите си....“ Не е тролско неприемането на бас. Освен, че по същността си, басът представлява хазарт, то той би могъл да бъде и незаконен източник на едни добри доходи. Не случайно ти написах, че ми предложи търговска оферта- т.е. намекнах ти, че е възможно да се занимаваш със сключване на басове по занятие и така да печелиш прехраната си...Ник “Диди“ е права- успокой се:)
    Коментиран от #32, #36

    https://fakti.bg/world/250720-erdogan-garcia-ima-ruski-raketi-zashto-nie-da-namame

    Коментиран от #21

  • 18 Кики

    13 16 Отговор

    До коментар #13 от "НАТО ВЕЦ":

    Да, парите са най - важното за ЮРИСТ! За тези 2-3 хиляди лева е готова да изгори цяла Русия! Сталин ей с такива се е разправял.
  • 19 юрист

    13 10 Отговор

    До коментар #15 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Това за баса го говоря сериозно...“ Естествено- всякакви смахнати мошеници на дребно има по света- да не мислиш, че всички останали хора сме “балъци“ или идиоти и сме длъжни да ви се връзваме на простотиите?!

    Коментиран от #20

  • 20 Знаещ

    7 12 Отговор

    До коментар #19 от "юрист":

    "Публикувано във факти.бг:
    До коментар #13 от "юрист":


    Басът си е бас, страхът си е страх!
    Човекът ти предложи точни условия и параметри, а ти бягаш по тъча. Само че в случая няма трети вариант.
    Или си държиш на думата, приемаш и каквото стане, или подвиваш опашка. Ти подви своята!
    Какво стана? Не ти ли ти се изкарват лесни 5 бона? А и дори да загубиш, първо ще е с чест, второ - Какво са за теб 5 бона? Седмичен приход? Не можеш ли да го жертваш в името на честта си? Явно НЕ!! Както казваш "бегай у лево". ;)"

    Коментиран от #22, #23

  • 21 Пъзла Х 2

    11 11 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Колко много думи написа за да оправдаеш страхът си, празнодумието си и нежеланието да застанеш зад думите си отговорно.
    Басът няма нужда да е законово обоснован , нито официално и документално оформен. Ако ти имаше чест и достойнство щеше да приемеш облогът. Явно това са поредните добродетели от които си лишена. За сметка на това никой, който ти следи поне седмица изказванията не се съмняваше в злобата и комплексарщината ти.

    Коментиран от #26

  • 22 Знаещ

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "Знаещ":

    Този коментар на колега от форума е много точен

    Коментиран от #25

  • 23 юрист

    10 12 Отговор

    До коментар #20 от "Знаещ":

    Публикувано във факти.бг: юрист (гост) Неутрално 34 01:16
    26.07.17 ОТГОВОР До коментар #32 от "Знаещ":
    Е- както виждаш, НЕ ПРИЕХ баса. И никога не бих приела никакъв бас- просто принципи, човече...Впрягането ти обаче беше доста смешно:) Пита ли адвоката/ юриста си, за да ти преведе на разговорен език двата ми коментара?;) Ако си го питал, се извини на колегата от мое име, че го занимавам с такива смешни неща, но е хубаво все пак да се научиш и ти на някои неща- като мааалко по-нормално отношение към хора, които не познаваш:)
    https://fakti.bg/world/250720-erdogan-garcia-ima-ruski-raketi-zashto-nie-da-namame Адвокатите не се занимаваме с НЕЗАКОННА ДЕЙНОСТ Етичен кодекс на адвоката Чл. 7. (1) За да може адвокатът да осъществява функциите си с необходимата независимост и по начин, съобразен с професионалните му задължения, упражняването на някои длъжности или професии е несъвместимо с адвокатската професия. Недопустимо е упражняването на дейности и извършването на действия, които влизат в противоречие със същността на адвокатската професия, ограничават или премахват независимостта й или накърняват достойнството и доброто й име.*** Схвана ли, тролчик?:)
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 юрист

    9 11 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Щеше да бъде, ако беше адресиран до всяко друго физическо лице, което НЕ упражнява професията “адвокат“ или юридическа професия и за което не е задължителен ЕКА /Етичен кодекс на адвоката/. А и колко “интелигентен“ трябва да е човек, за да приеме “бърза печалба“ от бас с неизвестно нему физическо лице, която после да му докара проверка на КФН,разследване на доходите и разследване на икономическа полиция?:)
  • 26 юрист

    9 10 Отговор

    До коментар #21 от "Пъзла Х 2":

    “...Публикувано във факти.бг: Басът няма нужда да е законово обоснован , нито официално и документално оформен....“ Нима? Консенсуалният договор, казваш, е правно нищо?;) Хахахаха:) Басът не е хазарт , така ли ?;) Закон за хазарта изм. и доп. ДВ. бр.98 от 9 Декември 2016г. http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135783265
    Чл. 2. (1) Хазарт е всяка игра на случайността, в която има залог и може да се получи печалба или да се загуби залогът.
    (2) Участник в хазартна игра е лице, което е направило залог, за да вземе участие в играта.
    Аре- къш!

    Коментиран от #28, #32

  • 27 Читател

    14 14 Отговор
    Трябва да се изгонят всички подлоги на Кремъл!!!!
  • 28 Знаещ

    12 11 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Каква случайност те гони? Това да не ти е рулетка? В случая има еднозначен отговор базиращ се на знание и факти. Няма никаква случайност. Това, че ти се посир.ш само като чуеш за Русия и започваш да тролиш и лъжеш си е твой проблем.
  • 29 Ghost1

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "пси":

    А по-интересно е тези като теб с какъв акъл се напъвате когато някой казва, че само по-този начин ако се действа може и тука да потръгнат нещата, че да му се дразните. Някакво странно и необяснимо за обикновения човек е тази черта у народа на рускопоклонничество.
    А относно коментара на юрист само ще допълня, че тук е необходимо най-напред да се въведе работещ закон за декомунизация и на всички родоотстъпници да им се потърси отговорност за подривната дейност през годините на нереализираният преход.
  • 30 Санитаря

    10 11 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    За да го направиш ,трябва първо да помолиш лекуващият лекар да те пусне от психиатрията.
  • 31 Нормален

    7 10 Отговор

    До коментар #2 от "Кики":

    Оствете го/я да го/я тъпчат турците, някъде към 300 години та да тъпчат и правнуците ѝ/му. Пък да видим дали тогава кой ще се моли да ги спасява.

    Нашата държава е тръгнла толкова надолу, че с чиста съвест мога да заявя че едно 90% от жителите са по-долни и по-кални и от боклука който е в парламента.
    Просто почти не остана качествен материал в тая държава. Незнам още колко години ще караме, но съм сигурен, че не са много....

    Успех на всички.
  • 32 Пъзла Х 2

    10 11 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Ха-ха-ха
    Не осъзнаваш колко се излагаш!
    Очаквам да ми цитираш закон и член, според който правно уредено се доказва, че точно ти имаш чест и достойнство.
    Май няма такъв, нали?! Това означава ли, че при липса на закон ги нямаш по подразбиране? Или ми излезеш с тезата, че си член на адвоката колегия и по подразбиране си честна?! То това ти подразбиране малко като твърдението, че си военна, защото си работила за БА. Има много неписани закони, юристе, много по-важни от писаните, които постоянно се променят и на които ти така смело се уповаваш.
    Знаещият ти предложи официален залог при нотариус, който евентуално би могла да декларираш като приход по Закона за хазарта и да си законово изрядна отвсякъде. Оттогава ти само се управдаваш.
    Би била смешна, ако не бе толкова трагична.
  • 33 дядо Любен

    19 10 Отговор
    Руските вереци са като напаст божия!Внаги са били мръсници и нагли използвачки.Ето една кратка историяот моите млади години...1979-80г :
    Цяло лято гонихме полякини,чехкини и каквото падне...!Края на сезона,на Зл.Пясъци,като си отидеха западните туристки,идваше ред на руките колхознички..!Комплекса се пълнеше със всевъзможни разновидости на представителките на съветската работническа класа.Ние,като млади бичета...набрали скорост след активният сезон,обикаляхме около руските хотели и дебнехме какво ще изпадне от рецепцията!
    С моят приятел(който,от тогава не е междунас-живите),бяхе "хванали" две руски гълъбици и хоп-във механа Амбасадор!Ядохме-пихме и дойде време да ги водиме на нощно къпане...на плажа!Аз отидох с моята Ксения(никоганяма да забравя това име),а моят приятел,да вземе да я заведе в апартамента си във Варна...правили,каквото правили...на сутринта и хванал такси и я изоводил до хотела.Всеи си мисли,че историята свъшва до тук!?Да-ама НЕ!!!След еда седмица,неговата рускиня,цъфнала на вратата у и тържествено завила,че е бременна!!!!????Той и тръшнал вратата под носа и си мислел че историята е до тук....обаче....рускинчето отишло в руското посолство във Варна,оплакала се на посланника,за това,как българите се подиграва с великият руски народ...че посрамват РУСКИЯ ПАСПОРТ(койтое живял по него време,знае за какво пиша)...от там,посланика,звъни на тогавашносоДС(държавна игурност)...не в милицията...направо на ДС.
    От там,веднага го прибират във сле
  • 34 дядо Любен

    16 10 Отговор
    ....не се публикува историята,която исках да прочетете!С дведуми:След тежък побой в следственото,приятелят ми почина от бъбречна недостатъчност,заради тази руска курва,която беше решила да се засели в БГ.Много български мъже,тоговошни комунисти,имаха партийййййна задача,да си доведат жена от СССР...след товаааааааааааа,се въдеха като плъхове и получаваха добри работни места.Техните к...лета,управляват днес България!

    Коментиран от #35, #41, #42

  • 35 Просия

    18 9 Отговор

    До коментар #34 от "дядо Любен":

    Е това е неоспорим факт ! АМА я виж тука руските подложки... как са си наели некви плостаци да се кланят пред всичко руско и да отговарят на въпросите с въпроси :D
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Sergiy

    7 6 Отговор
    Още 2000-2007г. в Англия "руски/московитски" "туристи" си ходиха покрай воените бази и ги снимаха, уж -хубава гледка.
    А пък воени си правиха кеф, защото много добре знаеха кой е турист и кое е "турист".
    1960-1985г. се върнаха, само че техника вече е друга, а и путьо много-много не се впряга в това, направо праска тези всичките (журналисти, посланици, консули, работници на державни институции и мн.др и прави ги направо "ШПИЙОНИ" и "ПРОПАГАНДИСТИ" по цялата Европа и САЩ.
    путьо така се заигра с ролята си на Джеймс Бонд, че направо за смях ;))
    путьо сигурно не можа да се пребори морално със своите никове (молец/моль и фас/окурок) който получи от своите колеги.
  • 38 цвръц

    7 9 Отговор
    Какво коментирате тази измислена държава УКРАИНА!!Това на руски означава "покрайнина"т.е.Заден Двор"!А задния двор е само за истанбулските манафи!Тя тази"държавица не може да де оправи с две области та сега се е захванала с майчица РУСИЯ"!Велика,огромна и най важното-СТРАШНА!Виж жените им са от красавица нагоре!...но моята майка /лека и пръст/казваше:Като и вдигнеш роклята всички жени са еднакви! А ИМА И ДРУГО-"КУЧЕТО СИ ЛАЕ-КЕРВАНА СИ ВЪРВИ"!Изгонили една-на нейното място ще изпратят СТО И ЕДНА!Битият -бит е...ят-е..н!

    Коментиран от #39

  • 39 Sergiy

    6 7 Отговор

    До коментар #38 от "цвръц":

    Измислинете са две и само две неша, това са:
    1) името което даде петя-първи на московия през XVIII век и
    2) И ТИ СИ, а всичко другото е реално, момче/момиче, и то много реално ;))
  • 40 ba4kator

    4 0 Отговор
    Аз ще я прибера ве, няма проблеми ;)
  • 41 Ghost1

    6 4 Отговор

    До коментар #34 от "дядо Любен":

    Това е 100%та методът им на действие без значение от ко кретният случай. Всички чуждопоклонници да четат и да не си пробутват тезата, че техните братя са добронамерени.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: