Last news in Fakti

26 Юли, 2017 14:33 1 519 2

Иран: Американски санкции не ни плашат, ще отговорим

  • иран-
  • санкции-
  • камарата на представителите
Иран: Американски санкции не ни плашат, ще отговорим - 1
Снимки: БТА/АР

Иран ще отвърне, ако правителството на САЩ въведе нови санкции, заяви иранският заместник-външен министър Абас Аракчи, цитиран от Reuters.

Новите санкции, които се обсъждат в американския Конгрес, са "напълно враждебен акт, насочен срещу Ислямска република Иран, и ще получат съответен отговор", каза Аракчи, който е и главен преговарящ по ядрения въпрос. Той не уточни за какви ответни мерки става дума.

Камарата на представителите на САЩ гласува с огромно мнозинство вчера за въвеждане на нови санкции срещу Иран, Русия и Северна Корея. Контролираният от републиканците Сенат одобри по-ранен вариант на законопроекта също почти единодушно. Не е ясно колко бързо законопроектът ще стигне до бюрото на президента Доналд Тръмп, който трябва или да го подпише, или да му наложи вето.

Отделно Тръмп отправи прикрита заплаха срещу Иран вчера, като го предупреди да спазва условията на ядреното споразумение със световните сили, защото в противен случай ще бъде изправен пред "много, много големи проблеми".

Иран: Американски санкции не ни плашат, ще отговорим

Евентуални нови санкции могат да намалят ползите за Иран от ядреното споразумение, каза още Аракчи. "Америка се задължи да спазва ядреното споразумение с добра воля и в продуктивна атмосфера, както и да се въздържа от всякакви стъпки, които могат да се отразят върху успешното прилагане на споразумението", посочи иранският дипломат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    5 12 Отговор
    Империята на злото ,говореше същото,но истината е друга!Санкцийте са един от начините за вразумяване на режимите поддържани от Пинокио....
  • 2 дядоЯго

    2 1 Отговор
    Я веднага Русия,Иран,Азерите и Узбеките да започнат да си продават въглеводородите само за рубли. Кво чакат ? А,забравих бе,нали победихме и в Сирия.......