26 Юли, 2017 15:09 3 205 29

Берлин: САЩ използват санкциите срещу Русия в свой интерес

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • германия-
  • северен поток-
  • ангела меркел-
  • доналд тръмп
Берлин: САЩ използват санкциите срещу Русия в свой интерес - 1
Снимки: БТА/АР

Германия предупреди, че би било неприемливо САЩ да използват евентуални санкции срещу Русия като инструмент за прокарване на своите икономически интереси и призова за тясна координация на санкционната политика между ЕС и Вашингтон, предаде Reuters.

Говорителят на германското външно министерство Мартин Шефер каза в Берлин, че ФРГ иска да работи със САЩ по въпроса за евентуалните санкции, но "не може да се съгласи" с практиката да се провежда "индустриална политика" под прикритието на санкции.

Той говори по повод гласуването от американските законодатели за налагането на допълнителни санкции срещу Северна Корея и Русия, която е обект на обвинения за намеса в американските президентски избори през 2016 г. в полза на кандидатурата за президент на Доналд Тръмп.

На брифинга Шефер, цитиран от ТАСС, отбеляза, че ЕС е успял да убеди САЩ за внасяне на редица важни промени в законопроекта за санкции срещу Русия, но въпреки това безпокойството на Берлин остава.

Законопроектът предстои да бъде утвърден и в Сената, след което ще отиде за подпис при президента. "Още е рано да се каже, че всичко ще бъде утвърдено в сегашния му вид", каза говорителят.

Берлин: САЩ използват санкциите срещу Русия в свой интерес

Американският законопроект, утвърден вчера от Камарата на представителите, съдържа ограничителните мерки срещу Русия, приети от предишната администрация в Белия дом начело с президента Барак Обама на основание на негови изпълнителни заповеди.

Европейците са обезпокоени от споменаването в законопроекта на проекта "Северен поток 2". Документът изисква от правителството на САЩ "да продължи да противодейства на на газопровода "Северен поток 2", като се твърди, че той има "вредно въздействие върху енергийната сигурност на ЕС, върху развитието на газовия пазар в Централна и Източна Европа и върху енергийните реформи в Украйна".

Берлин: САЩ използват санкциите срещу Русия в свой интерес

В законопроекта, цитиран от ТАСС, се казва още, че "правителството на САЩ трябва да направи свой приоритет експорта на американски енергоресурси" в Европа, "за да се създават работни места" в собствената икономика".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    25 5 Отговор
    Ахахахаха
    Айайайай
    Дубро утро сватя,
    Булката е е.....!!!
  • 2 юрист

    9 21 Отговор
    То и германия използва ЕС в защита на своя енергиен интерес! Защо германия МНОГО ДЪРЖИ на СП-2, след като с него се увеличава зависимостта й от руския газ, от 33% , на над 55%, а? Тук има колизия между германския енергиен интерес и енергийния интерес на онези ЕС държави, които дълго време бяхме почти 100% енергийно зависими от руския природен газ! Меркел трябва да си го признае! Същевременно, меркел НЕ МОЖЕ да отстрани от гласуване, онези ЕС държави- България, Румъния + Вишеградската 4ка, за които СП-2 е НЕИЗГОДЕН проект. Колкото повече и по-разнообразни по произход НЕРУСКИ ИЗТОЧНИЦИ на природен газ достигат и влизат в ЕС, толкова по-добре за България! За германия обаче това може да не е така, но германия НЕ е целия ЕС.

    Коментиран от #17

  • 3 юрист

    8 16 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Европейците са обезпокоени от споменаването в законопроекта на проекта "Северен поток 2"....“ НАПРОТИВ- - СП-2 ОБСЛУЖВА САМО ГЕРМАНИЯ ,А ЦЯЛА ИЗТОЧНА ЕВРОПА Е СРЕЩУ НЕГО!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Справедлив

    18 4 Отговор
    Тъпите американци сега ще обърнат и Европа срещу себе си. Единствената тежес на САЩ засега са военните бази из целият свят.
  • 5 НАТО ВЕЦ

    4 8 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    За този и предният пост имаш по едно +
    "Дружбата" си е "дружба", но сиренето е с пари. В противен случай, за какво ни е "партньорство"?
  • 6 Жалко

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "юрист":

    Няма кой да пита И.Европа-каквото кажат Германия и Франция това става в Е.С.-факт.Което разбира се не е справедливо и показва безумието в структората на Е.С. Или ЕС коренно се променя-ценности и морал,политика -вътрешна и външна и т.н. или трябва да се сложи край на това глупаво съществуване.

    Коментиран от #7

  • 7 юрист

    5 15 Отговор

    До коментар #6 от "Жалко":

    “...Публикувано във факти.бг: Няма кой да пита И.Европа-...“ИМА! Германия не може да изключи нашите държави от процедурата по гласуване на документ, с който ЕС прави изявление за американските санкции в частта, засягаща ЕС фирми. Това му е хубавото на ЕС- че дори една германия не може да забрани на държавите от Източна Европа да гласуват в защита на своите национални енергийни интереси....

    Коментиран от #11

  • 8 Трол

    10 2 Отговор
    Ама вие не разбрахте ли, че това изтрещяло бабе е по-голям трол и от мен? Защо му обръщате внимание?

    Коментиран от #10

  • 9 Реално

    28 4 Отговор
    Ще се съгласи Европа,ще се съгласи. Тия бази по Европа за какво са-да не би някой наистина да вярва в руска агресия. Германия още е окупирана държава след ВСВ със силни ограниченя за армията си. А Канцлера на Германиясе назначава на длъжност след одобрение от Вашингтон. Доказателството е документа Канцлер Акт. Та ще клекне Меркел..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Жалко

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Германия не може да ни изключи от гласуването-просто ще кажат как да гласуваме. Няма да е за първи път-факт.

    Коментиран от #13

  • 12 Абе празни кратуни са

    21 3 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Не ми говори за авторитарна русия-а виж следващата новина.."Е.С. ще наказва страни членки заради бежанците"...Та само за диктатура не ми говори.

    Коментиран от #22

  • 13 юрист

    2 13 Отговор

    До коментар #11 от "Жалко":

    Не- и това не може / съгласно ЕС законодателство/. Ключът е във вида решения, които се вземат в органите на ЕС- дали за тях е необходимо 100% съгласие или се вземат с обикновено или квалифицирано мнозинство....Твърдя, че в ЕС е доста голямо недоволство срещу двойните германски стандарти по отношение на руския газ и СП и СП–2 и има формирана съпротива и опозиция от другите ЕС държави...
  • 14 начо

    19 0 Отговор
    а защо германия пълни европа с африкански мигранти
  • 15 НАТО ВЕЦ

    11 1 Отговор

    До коментар #10 от "юрист":

    Не почвай да мешаш пак фактите с мераците. От подобна "боза" файда няма.
  • 16 нпанов

    3 4 Отговор
    за ес е бедствие че след напускането на великобритания,берлин ще управлява съюза

    Коментиран от #18

  • 17 Знаещ

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Честно, не ти е лесно!!! Как не се сещаш, че ако имаше газ на по-ниска или даже равна на руската цена, не само северен поток 2 нямаше да се строи, а след изтичане на договорите с Русия Меркел щеше да спре въобще да купува от тях.

    Коментиран от #19

  • 18 НАТО ВЕЦ

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "нпанов":

    Е, все по-близо до IV-тия Райх.
    Предното "обединение" пропадна. IV-тото може и да успее.
    Много и здраве на "Европа на нациите".
  • 19 Знаещ

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "Знаещ":

    Да доуточня: не само Меркел, а и целия Евросъюз биха спряли да купуват руски газ ако имаха алтернативен и надежден източник с по-ниски цени.

    Коментиран от #20, #21

  • 20 юрист

    2 28 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    Това, че ТИ- един анонимен човек - твърдиш, че ЕС НЯМА алтернатива на руския газ, не значи, че твърдението ти е истина! Не мога да те разбера! Или си признай, че изобщо не си българин- не само, че не си бг. гражданин, или посочи заяо мислиш, че ЕС няма алтернатива на руският газ! В противен случай ще те считам за руски трол!

    Коментиран от #23, #24

  • 21 Знаещ

    25 6 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    На тези, които ще ми пишат минусчета ще кажа, че Меркел и еврогейовете просто нямат търпение да накажат още повече един от малкото останали пазители на християнските ценности (Русия ), на за тяхно нещастие още дълго време ще бъдат зависими от руските енергоизточници. За съжаление Унгария, Чехия и Полша ще го отнесат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Знаещ

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    По-скоро ти докажи, че не пишеш от психиатрията. Единственото, което ме кара да мисля, че не си там е, че там нямат достъп до интернет, но наистина не знам как са те изпуснали.
  • 24 Пазарен Либерализстор

    19 2 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Следвайки юридическата ти логика - приложи удостоверение за семейно положение, за психологическа годност, удостоверение за адвокатска правоспособност, диплома за завършено образовсние и зъбен статус, защото в противен случай всички ще те считаме за анонимен социопат с тежки девиации.
  • 25 ......

    7 0 Отговор
    Брей, на Ханс е взел да му идва акъла...
  • 26 стоян георгиев

    1 12 Отговор
    ааааа госпожо мерекл,моля да не ни предавате!!!!!до сега меркел бе безгрешна ,но тва е огромен гафффф!няма как да имаш двоен стандарт особено при санкциите ,няма как да има северен поток 2 особено на гърба на съюзници като българия ,румъния,полша ...тва е сериозно притеснение за желязната канцлерка и първа неина издънка,дано се поправи!
  • 27 А.Х

    3 0 Отговор
    Сетила се Мара да се побара.Четвърти райх,отхвърляне на емиграцията политическата икономическа.Ограничаване на други религии както е в Саудитска Арабия.Ограничаване на САЩ и Русия да се месят във вътрешните работи на четвъртия райх.Сътрудничесво с Япония за колонизиране на Марс и луната.Недопускане на военни действия на територията на райха с цел спестяване на средства.Напускане на земята,установяване в извънземни колоний.След 300 години може да се върнем защото САЩ, Изарел и д-р. Самоизяждайки се са освободили жизнено пространство.Или да е се връщаме?

    Коментиран от #28

  • 28 Г.З.

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "А.Х":

    Кои да се самоизяде.Глупости ,гарван гарвани око не вади.
  • 29 1234

    0 0 Отговор
    То и София не е цяла България ,ама това не се вижда.Колко неща се унищожиха из страната,като започнем от работни места,болници,училища кина,театри все закривате,закривате,до кога?Кой помисли за населението в страната има ли къде да работи като закривате заводите,после се оплаквате,че София се напълнила със селяни.То най лесно е да унищожиш нещо ,ама помислихте ли като унищожавахте и прибирахте парите от продажбите на заводите.ПОМИСЛИХТЕ,АМА САМО ЗА СЕБЕ СИ. Така е сега и с големите държави,мислят само за себе си.Когато започнете да мислите и за хората които живеят в тая държава тогава нещата ще се променят в положителна посока.
Новини по държави: