26 Юли, 2017 16:55 2 588 4

Белград: Висшият съд няма компетенция за екстрадиция на Цветан Василев

  • цветан василев-
  • сърбия-
  • екстрадиция-
  • ктб
Белград: Висшият съд няма компетенция за екстрадиция на Цветан Василев - 1

Висшият съд в Белград се обяви за некомпетентен да решава по молбата на България за екстрадиция на българския бизнесмен Цветан Василев, срещу когото в София е повдигнато обвинение в областта на организираната престъпност, предаде Танюг.

Василев се предаде на сръбските правосъдни органи през септември 2014 г. и очаква решението по искането за екстрадиция на свобода, припомня агенцията.

Говорител на Висшия съд каза за Танюг, че съдът е издал решението, че не е компетентен да решава по молбата на България, на 10 юли и че то може да бъде обжалвано в Апелативния съд в Белград.

Агенцията припомня, че България е издала заповед за арест на Василев още през 2014 г., а Апелативният съд в Белград през април тази година за втори път е отменил решение, с което се одобрява екстрадицията му и е наложил на Висшия съд да повтори процедурата за установяване на предпоставките за неговото предаване на българските власти.

По-рано медиите в Сърбия писаха, че Василев е подал молба за убежище в Сърбия, но няма официално решение по нея.

Василев избяга от България още преди издаването на заповедта за арест. След като се предаде на сръбските власти през септември 2014 г., Висшият съд в Белград не му определи задържане в екстрадиционен арест, а само му забрани да напуска адреса, на който е регистриран в Сърбия, и му отне паспорта. Съдът му наложи и периодично да се явява в полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъпчо

    6 6 Отговор
    МОЖЕ МОЖЕ АКО ИМ СЕ ОПЪНЕМ ЗА ЕВРОПА БЪРЗО ЩЕ НИ ГО ИЗПРАТЯТ
  • 2 СЛУЧАЯТ ПРИКЛЮЧИ ЗАБРАВЕТЕ

    8 1 Отговор
    ТЕЗИ ОТ КОИТО ЗАВИСИ ДЕЛОТО КТБ ТЯХ ТОЙ НЕ ГИ ..Е. Така е било и тъй ще бъде - да не си малко магаре, щото всеки ще те ЯХА. Вижте Волин, цвили ли днес срещу ББ. ББ пуска всяко цвилещо магаре до яслата с ярмата и тъй запушва му устата и осигурява тишината. Както се казва по тоз начин осигурява политически баланс и спокйствие. ПО ТОЗИ НАЧИН ПРИСПИВАМЕ ДЪРЖАВАТА, ГРАДА И СЕЛЯНИТЕ В НЕГО. Системата е проста и работи безупречно. Въпроси? Въздържали се - няма.
  • 3 ТАНЦ СЪС САБИ ОТ ХАЧАТУРЯН

    5 0 Отговор
    Само с менгемето и без пощада справедливост се раздава. Но времето не е назряло.
  • 4 истината

    2 0 Отговор
    Руснаците го пазят, защо, вие си отговорете!
    Никой не иска да разследва случая КТБ, всичко до сега е само прах в очите, истината е, че много хора са взели пари и то хора във властта, отделно е замесена дългата ръка на Путин и докато той не каже, сърбите ще си траят.
Новини по държави: