27 Юли, 2017 18:16 808 0

ЕК отпусна €209 милиона на Гърция за бежанците

  • гърция-
  • бежанци-
  • средства-
  • ес-
  • ек-
  • милиони-
  • криза-
  • мигранти

Европейският съюз помага на Гърция финансово

ЕК отпусна €209 милиона на Гърция за бежанците - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейската комисия отпусна 209 милиона евро на Гърция по хуманитарна програма за интеграция на бежанците, съобщиха от изпълнителния орган на Европейския съюз.

С парите европейските власти искат да помогнат на Атина за настаняването на бежанци, тяхното интегриране , както и финансово подпомагане.

„Днес откриваме нова глава в живота на мигрантите в Гърция. Отпуснатите средства променят начина, по който ще предоставяме помощ за подобряване на техния живот“, заяви еврокомисарят за хуманитарна помощ Христос Стилианидис.

Над 60 000 бежанци останаха блокирани в Гърция, след като няколко страни затвориха границите си. За огромна част от тях южната ни съседка е само точка от маршрута, а не крайна дестинация.

Повечето мигранти са се насочили към Западна Европа в търсене на по-добър живот. Бежанската криза на Стария континент е най-голямата от края на Втората световна война насам.

Центровете за настаняване на бежанци в Гърция са пренаселени. Често се стига и до сблъсъци със силите за сигурност заради тежките условия на живот. Европейската комисия изрази надежда, че с отпуснатите средства ще се увеличи броят на бежанците, настанени в жилища под наем в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: