28 Юли, 2017 09:55 2 614 1

Тежка влакова катастрофа в Барселона

  • влак-
  • инцидент-
  • катастрофа-
  • ранени-
  • барселона-
  • испания

Тежък инцидент в Каталуния

Тежка влакова катастрофа в Барселона - 1
Снимки: БТА/ AP

Близо петдесет души пострадаха при тежка влакова катастрофа в испанския град Барселона, съобщи „Ел Мундо“. Някои от пострадалите са в тежко състояние.

Влакът не е успял да спре и се е ударил в бетонната конструкция в края на перона. Инцидентът е станал на гара „Естасион де Франция“, която е сред най-натоварените в региона.

Към гарата бяха изпратени пожарни екипи и няколко линейки. Пострадалите са настанени за лечение в намиращи се наблизо болници, състоянието на някои от тях е тежко.

Службите в Барселона разкриха, че 18 души са хоспитализирани. Петима от тях са в тежко състояние. Инцидентът е станал в натоварен час.

Властите водят разследване защо влакът се е забил в загражденията в края на перона и дали става въпрос за човешка грешка или техническа неизправност.

От българското министерство на външните работи обявиха, че към момента няма данни за пострадали българи при тежкия инцидент в Барселона.

Тежка влакова катастрофа в Барселона


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено

    1 20 Отговор
    Ако българи са били по подръжката, нищо чудно. Там българите са 1/5 от работната ръка на цялата държава. Жалко за пострадалите и материалните щети.
Новини по държави: