Last news in Fakti

28 Юли, 2017 17:35 2 696 72

Румъния блокира самолета на руския вицепремиер

  • румъния-
  • самолет-
  • вицепремиер

Той е трябвало да пътува към Молдова

Румъния блокира самолета на руския вицепремиер - 1
Снимка: Wikipedia

Самолетът на руския вицепремиер Дмитрий Рогозин не е бил допуснат да премине през румънското въздушно пространство, съобщи ТАСС.

Самолетът е пътувал до Молдова. Там Рогозин е трябвало да проведе разговори с молдовския президент Игор Додон.

„Ние бяхме уведомени, че румънските власти не са пропуснали самолета на вицепрезидента Рогозин, който е пътувал към Молдова“, заяви говорителя на руското посолство в Кишинев Фарит Мухаметшин.

По данни на портала flightradar24.com полет S7157 от Москва за Кишинев е направил няколко кръга над границата между Румъния и Унгария. В последствие самолетът се върнал към Русия. В крайна сметка е било уредено кацане в Минкс.


Рогозин трябваше да посети Кишинев във връзка с 25-годишнината от операцията при река Днестър. Срещу посещението му имаше недоволство, тъй като той избра да пътува с военен самолет. Вицепремиерът трябваше да има среща с молдовския президент и лидера на Приднестровието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 начо

    40 27 Отговор
    ето така се прави,а не като наш боко

    Коментиран от #3

  • 2 БЪЛХАрия

    34 38 Отговор
    МАМАЛИГИ ША ДЪВЧАТ ТУНГУЗКИ БАХУР СКОРО ВРЕМЕ БАРАБАР С НАШТЕ ОТВОРКОВЦИ.

    Коментиран от #34

  • 3 Барчо

    31 34 Отговор

    До коментар #1 от "начо":

    Да се правиш на мъж на един самолет, който лети по мирен начин е все едно 30 годишен да пребие 6 годишно дете. Голямо мъжество, няма що.
    Нищо де. Това е материал върху който хората си правят изводи и продължават нататък.

    Коментиран от #25

  • 4 юрист

    37 27 Отговор
    Браво- така се прави! Ако рогозин е в списъка с руски физически лица, с ограничителни мерки/ санкции, много хубаво са направили румънците! Небето над Румъния си е суверенна територия на Р. Румъния- каквото си решат, това ще правят! А ушанките много- много да не мрънкат- до сега кълняха румънците, че братята ромънеску били “американска подлога и болонка и еврогейове“, руските политици казаха, че са насочили оръжия директно срещу Румъния, е, какво искате от Румъния? Да бъде руска подлога, а в отговор русия да е насочила оръжия и ракети към Румъния? Вие в ред ли сте?
  • 5 Диди

    28 17 Отговор
    До Барчо
    Човече,руснакът е летял с ВОЕНЕН САМОЛЕТ.
    Сигурно има причина,за да не разрешат.А сравнението ти....почерпен ли си? Ако да,простено ти е.

    Коментиран от #6

  • 6 юрист

    24 16 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    КОНВЕНЦИЯ за международно гражданско въздухоплаване в сила от 5.11.2003 г. кн. 10/94 г., стр. 268, т. 9, р. 4, № 635 ОБЩИ ПРИНЦИПИ И ПРИЛОЖЕНИЕ НА КОНВЕНЦИЯТА
    Член 1 Суверенитет Договарящите държави признават, че всяка държава има пълен и изключителен суверенитет над въздушното пространство над своята територия.
    Член 2 Територия С оглед целите на тази конвенция за територия на една държава се считат сушата и прилежащите й териториални води, намиращи се под суверенитета, сюзеренитета, протектората или мандата на тази държава.
    Член 3 Граждански и държавни въздухоплавателни средства
    а) Тази конвенция ще се прилага само по отношение на гражданските въздухоплавателни средства и няма да се прилага по отношение на държавните въздухоплавателни средства.
    b) Въздухоплавателни средства, използвани за военни, митнически и полицейски полети, ще се считат за държавни въздухоплавателни средства.
    с) Държавно въздухоплавателно средство на никоя договаряща държава не може да прелита над територията на друга държава или да каца на нея без разрешение, получено чрез специално споразумение или по друг някакъв начин, и съгласно условията на това разрешение.
    Точка по въпроса:)
  • 7 Различен

    17 16 Отговор
    М-дааа!
    НяКОЙ си играе с огъня и не знае, какво си пожелава, и какъв к@р го чака!

    Коментиран от #9

  • 8 ПАРАНОЯТА ГИ ФАНА ЯКО.

    16 15 Отговор
    МИ СЯ РУСКИТЕ ПАТКИ КЪК ША ОТЛЕТЪТ НА ЮГ КЪМ ТОПЛИТЕ СТРАНИ. СИГУР ША ИМ ЗАБРАНЯТ НАЛИ СА РУСКИ ПАТЕЩКИ ДРОНОВЕ.....?,;:???;'--":((*/
  • 9 юрист

    16 17 Отговор

    До коментар #7 от "Различен":

    И сега? С какво ще заплашваш румънците, след като ваш путлер вече им каза, че е насочил руските ракети към тяхната държавна територия? :) Имай предвид, че която и да е руска ракета да е излетяла ПЪРВА към територията на Румъния, това се класифицира като руско военно нападение на натовска държава и на секундата се прилага чл.5 от Договора за нато, а русия се изправя пред военно нападение на ЦЯЛОТО НАТО- всички 29 държави са длъжни ЗАЕДНО да отбраняват нападнатата натовска държава, като имат право и авиацията им да нанася бомбардировки върху цели в територията на агресора:) До тук я докарахте, че от много руски заплахи срещу натовските държави, сега вече не ви останаха думи за заплахите:)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 юрист

    15 16 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Срещу посещението му имаше недоволство, тъй като той избра да пътува с военен самолет...“ това е добавено към текста на статията след ъпдейта й...Значи така, а- рогозин умишлено иска да пътува с военен самолет, за да храни опорните точки на троловете си, които после ще мрънкат“ Мина ли военният руски самолет на рогозин в натовска територия? Мина! “ МИНА, АМА НЕ МИНА! Още веднъж- БРАВО НА РУМЪНИЯ! Не дава шанс на руснаците за промяна на руските опорни точки! Иначе пак щеше да има твърдения за памперси на американските войници. Е- СЕГА НЕКА ДА РАЗДАВАТ ПАМПЕРСИ НА РОГОЗИН И РУСКИТЕ ВОЙНИЦИ, ЗАЩОТО дори да имат диария, пак НЕ МОГАТ ДА МИНАТ С РУСКИЯ ВОЕНЕН САМОЛЕТ НАД РУМЪНИЯ БЕЗ ИЗРИЧНО РАЗРЕШЕНИЕ НА РУМЪНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО:)

    Коментиран от #13

  • 12 ПАРАНОЯТА ГИ ФАНА ЯКО.

    8 10 Отговор
    МИ СЯ РУСКИТЕ ПАТКИ КЪК ША ОТЛЕТЪТ НА ЮГ КЪМ ТОПЛИТЕ СТРАНИ. СИГУР ША ИМ ЗАБРАНЯТ НАЛИ СА РУСКИ ПАТЕЩКИ ДРОНОВЕ.....?,;:???;'--":((*/
  • 13 Знаещ

    13 7 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Я кажи за вчерашното потвърждаване на смъртните присъди на отишлите на митинг срещу саудитския крал каква трябва да е реакцията и демократично ли ти се струва на този диктатор американците да се гъзят, да се целуват с него и нищо да не казват? Ако Путин осъди на смърт 10 души отишли на митинг срещу него американците не санкции ще наложат, а не знам какво. Защо щатския конгрес не само мълчи за безчинствата на Саудитска Арабия, а даже ги въоръжава с най-съвременните си оръжия? Защо никой не се нахвърли срещу Саудитска арабия след последния доклад на англииските служби според, който Саудитска Арабия е наляла в Англия за последните 40 години над 60 млрд. паунда за разпространение на радикалния салафитския вариант на исляма, който учи, че ние сме неверници, нисши спрямо тях и могат да ни убиват и изнасилват ако не приемем вярата им.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 юрист

    9 13 Отговор

    До коментар #13 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Я кажи за вчерашното потвърждаване на смъртните присъди на отишлите на митинг срещу саудитския крал..“
    1. Това какво общо има с темата на статията?
    2. Какво ме засягат саудитите, след като те НЕ СА член на НАТО?
    3. Защо пишеш спам?
    Или казваш- “дааа- ама защо в сащ бият нег***рите“, нали? ;)
    Бих могла да ти напиша- ами защо в уж православна русия /москва/ се намира най- голямата джамия и защо чеченският ислямист кадиров е най- голям приятел на путлер, но това биха били реторични въпроси...

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Знаещ

    14 8 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Е с този пост показа колко ти е акъла. Благодаря ти за него. И сега да те пообразовам малко. Саудитска Арабия е дала 60 млрд паунда за разпространението на салафитския сунитски ислям в Англия, не защото се чуди какво да си прави парите, а защото по този начин прави етническо и духовно прочистване. А най-лошото е, че резултатите са налице. В момента най-разпространеното име сред новоредените в Англия не е Джон, а МОХАМЕД. Сети се след само 20 години когато сега родените мюсулмани си направят по 5 деца какво ще стане. А след още едно завъртане? След 40 години? Тогава съвсем законно бидейки над 60-70 % от населението ще си имат пълно мнозинство в парламента и ще обявят шериат и ще забранят всички църкви и християнството точно както е сега в Саудитска Арабия. За съжаление Франция, Белгия и отчасти Германия също вървят уверено по този път. Сега стана ли ти ясно защо те касае Саудитска Арабия? Косово вече мина по този път. Само преди сто години там имаше 10-15% мюсулмани, а сега са 95%. Само за сто години и то при положение, че всички знаем за косовската битка на обединените християни срещу турците и, че по онова време не е имало нито един мюсулманин на това място.

    Коментиран от #20, #21, #30

  • 20 юрист

    8 14 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Саудитска Арабия е дала 60 млрд паунда за разпространението на салафитския сунитски ислям в Англия,..“ Ако беше поне малко образован, щеше да знаеш, че съществуват и закони, и обща натовска политика за преследване на лицата, финансиращи международният тероризъм, изпиращи парите от него и т.н. Впрочем - не си юрист, така, че- естествено е нищо да не знаеш, но не е естествено да се надуваш като паун и руски мужик...

    Коментиран от #22

  • 21 юрист

    9 11 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    И не ме занимавай с ислямистите- живея постоянно в БЪЛГАРИЯ- не в русия или в ю.к.!

    Коментиран от #27

  • 22 Знаещ

    9 6 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Според информация на Би Би Си докладът в момента "седи на бюрото на Мей" и е "в голяма степен готов", но кабинетът не е склонен да го публикува заради "неудобството", в което ще изпадне.

    "Темата е особено чувствителна за управляващите консерватори на Мей, и то не само заради няколкото терористични атаки в Лондон и Манчестър тази година. През последните години опозицията, медиите и правозащитници често критикуват "Даунинг стрийт" заради тесните икономически връзки със Саудитска Арабия, особено в търговията с оръжия, и отказа от всякаква критика към Рияд за неспазване на човешките права и отношението към жените."

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Знаещ

    6 8 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Надявам се сега ще спреш да плещиш, че НАТО не би допуснал намеса на саудитска Арабия и други подобни глупости.

    Коментиран от #26

  • 24 юрист

    7 7 Отговор

    До коментар #22 от "Знаещ":

    Пак те питам- посочи пряката причинно следствена връзка между твоят коментар и статията? Да не искаш да кажеш, че рогозин е “умерен“ руски ислямист, та цитираш само статии за ислямистите? ;) Хахахаха:D А може би си недоволен, че Румъния не е пуснала руският военен самолет над територията си с основание, че рогозин е ислямист- ислямски терорист и е опасен за небето над Румъния? :D Сега- ако рогозин наистина е мюслим, поне го кажи, за да ти схвана “тънката“ мисла- хахаха:D:D:D
  • 25 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Не е проблем самолета,а товара който превозва, браво на нашите съюзници в НАТО и ЕС! Трябва да сме единни в борбата със злото, чието олицетворение е пасажера на въпросния самолет!
  • 26 юрист

    8 8 Отговор

    До коментар #23 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Надявам се сега ще спреш да плещиш...“ Виж какво, руски , плещиш ти- аз пиша неща, които са в причинно следствена връзка с ТЕМАТА НА СТАТИЯТА. Също така- като български адвокат, ВСИЧКИТЕ ми коментари се опират и законите на България и ЕС и международните закони! Чикагската конвеция за гражданско въздухоплаване казва ли, че военен самолет може да премине в чуждо държавно небе само след СЛЕЦИАЛНО разрешение? ДА! На русия ОТКАЗАНО ли е от румънците такова разрешение за преминаването им над румънското въздушно пространство? ДА! Какво има тогава повече да го въртиш и сучеш и каква връзка с темата имат ВСИЧКИТЕ ти коментари, а руска ушанко?

    Коментиран от #29, #36

  • 27 Знаещ

    10 7 Отговор

    До коментар #21 от "юрист":

    Понеже е явно колко е умствеия ти багаж ще ти обясня каква е връзката с ислямизирана Европа живееща под нормите на исляма и България.- България е малка страна, която винаги е управлявана от политици, които пък са управлявани от Меркел и другите и подобни. Съответно когато Европа стане ислямска нас реално ще ни управляват ислямистите. Разбира се до тогава саудитците ще са радикализирали всички цигани, а не само асеновградските и знаейки темпа на множене на циганите и турците, и отрицалтената раждаемост на българите вероятно след 40 години и ние ще сме малцинство. Което значи, че нашите цигански политици ще слушат сунитските си братя от Англия, Франция и Германия. Така че теб може да не те касае, но децата ти ще сложат бурки.

    Коментиран от #28

  • 28 юрист

    7 9 Отговор

    До коментар #27 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: ще ти обясня каква е връзката с ислямизирана Европа живееща под нормите на исляма и България....“ ПАК ТЕ ПИТАМ- КАКВО ОБЩО ИМА ТВОЯТ КОМЕНТАР С ОТКАЗА НА РУМЪНИЯ ДА ПУСНЕ В НЕБЕТО СИ РУСКИЯТ ВОЕНЕН САМОЛЕТ, С КОЙТО Е ЛЕТЯТ РОГОЗИН- РУСКИЯТ ВИСШ ПОЛИТИК И РУСКИ ВИЦЕПРЕМИЕР? Наистина си като кон с капаци...или казваш- пишеш точно тези коментари , за които ти плащат- иначе няма да ти платят и няма да имаш парички да изкараш лятото?:D:D:D
  • 29 Знаещ

    7 5 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    Ти се скри в другата статия след като ти зададох въпроса за Саудитска Арабия и затова ти го зададох тук въпреки, че не е по темата.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 VMORO

    12 3 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    Като цяло си прав. Само дето не виждам защо трябва да ни интересуват Великобритания, Германия, Франция и прочее. На мен ми е все едно как се казват новородените англичанчета. Нали знаеш приказката за чуждия гроб?
    За трета поредна година делът на новородените етнически българчета от всички нояородени е под 50%. Над 50000 души напускат България всяка година. Това е само част от сухата статистика. България загива, а вие ми се дърлите за Англия и Франция.
    Специално за Косово мога да напиша доста неща. Сърбите доброволно отстъпиха от Косово. И точно преди 100 години в Косово и Метохия вече са преобладавали албанците. През 1974 година Косово получава право на самоуправление подобно на Войводина. И сега ми циврят "Косово йе срдце Србийе". Смешници. Навремето си продаваха къщите на албанците и отиваха да живеят в Белград. Столичани в повече... И те са големи патриоти, но основно на маса. Досущ като нас - българите.

    Коментиран от #33, #42, #51

  • 31 юрист

    4 9 Отговор

    До коментар #29 от "Знаещ":

    „,,,Публикувано във факти.бг: Ти се скри в другата статия след като ти зададох въпроса за Саудитска Арабия...“ Абе глупости- трябва ли да отговарям на ВСЕКИ спам, само защото някаква си ушанка решил да ми задава един и същ въпрос по 1000 пъти?! Верно, че си нещо повреден в интелекта... И не ми излизай с номера, че си собственик на фирма- чист руски трол си, колкото и да се пребоядисваш с думи!

    Коментиран от #38

  • 32 VMORO

    8 0 Отговор

    До коментар #29 от "Знаещ":

    Правилно пишеш. Саудитците се счупват да наливат средства чрез разни фондации в Европа и България. Това е безспорен ФАКТ. Катар, Кувейт, Бахрейн, Оман не остават много по-назад. За ОАЕ нямам данни.

    Коментиран от #35

  • 33 Знаещ

    10 2 Отговор

    До коментар #30 от "VMORO":

    Ще цитирам по горния си коментар, който отговаря на въпроса ти. "България е малка страна, която винаги е управлявана от политици, които пък са управлявани от Меркел и другите и подобни. Съответно когато Европа стане ислямска нас реално ще ни управляват ислямистите. Разбира се до тогава саудитците ще са радикализирали всички цигани, а не само асеновградските и знаейки темпа на множене на циганите и турците, и отрицалтената раждаемост на българите вероятно след 40 години и ние ще сме малцинство. Което значи, че нашите цигански политици ще слушат сунитските си братя от Англия, Франция и Германия. Така че теб може да не те касае, но децата ти ще сложат бурки."

    Коментиран от #37

  • 34 VMORO

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "БЪЛХАрия":

    На теб само заради ник-а трябва да трият коментарите. Неграмотен!
  • 35 Знаещ

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "VMORO":

    Проблема е че по незнайни причини никой не взима мерки да спре това в Европа и нашите политици понеже ги управляват европейците правят много малко да спрат процеса в България. Но ако трябва да сме честни поне правят някакви плахи опити. Сега сигурно ще ти стане ясно защо си мечтая политик като Орбан да управлява България

    Коментиран от #40

  • 36 Не ми говори глупости

    11 3 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    То и ти си доста повредена в интелекта, едно квичене по форумите за българския адвокат и неговото "въплъщение на правото". Никой и не казва, че румънците нямат право да не дадат разрешение, та да си отваряш горното анално отвърстие без нужда, но ти го правиш и пълниш пейзажа с фекалии...Явно някой руски мъжага ти го е набутал по-силничко или пък е отказал да го направи и патологичната ти омраза към руснаците се е засилвала с годините...

    Коментиран от #39

  • 37 VMORO

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Знаещ":

    Късно прочетох коментара ти. Разбирам накъде биеш и съм склонен да се съглася с теб.
    Относно циганите бих написал няколко факта. Те и сега са непълноцен етнос (какъвто винаги са били). Етнос, който с нищо не допринася за прогреса на Родината. Етнос, който винаги е живял, живее и ще живее изолирано. Етнос, който не подлежи на "интеграция". Етнос, който се издържа от социални помощи, проституция, сводничество, измами и кражби. Етнос, който живее по собствени правила и закони...
  • 38 Знаещ

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "юрист":

    Там беше по темата. Ти обясняваше колко велики , справедливи и грижещи се за световния мир са краварите и аз те питах защо тогава подкрепят със всички средства тези, които ще затрият нашия свят и ще ни потопят в мрака на исляма.

    Коментиран от #41

  • 39 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #36 от "Не ми говори глупости":

    “...Публикувано във факти.бг: То и ти си доста повредена в интелекта, едно квичене по форумите за българския адвокат и неговото "въплъщение на правото"...“ Така ли? Кажи сега- КОЙ УРЕЖДА ПРАВНОТО ПОЛОЖЕНИЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА РАЗРЕШЕНИЕ ЕДИН ЧУЖД ВОЕНЕН САМОЛЕТ, КОЙТО ИСКА ДА ПРЕЛЕТИ НАД ЧУЖДО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО? КАЗВАШ ГО НЕ ТИ- РУСКИЯТ ТРОЛ, А ТЕКСТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯТ ЗАКОН- Т.Е. ЧИКАГСКАТА КОНВЕНЦИЯ ЗА ГРАЖДАНСКО ВЪЗДУХОПЛАВАНЕ И ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ РУСКИЯТ ВОЕНЕН САМОЛЕТ НАПЪЛНО ЗАКОННО Е ОБЪРНАЛ ПОСОКАТА И НЕ Е НАВЛЯЗЪЛ В РУМЪНСКО/ НАТОВСКО/ ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО, КОЛКОТО И ДА МРЪНКАТ РОГОЗИН, ПУТЛЕР, ТИ И ВСИЧКИ РУСКИ УШАНКИ:)

    Коментиран от #43

  • 40 VMORO

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    Слаба ракия е Орбан. Нов Тодор Александров ни трябва!
  • 41 юрист

    7 6 Отговор

    До коментар #38 от "Знаещ":

    И още нещо- нали рогозин е ВИЦЕПРЕМИЕР НА РУСИЯ- защо СЕ Е ПОДЧИНИЛ на международната конвенция, ами не е изнахалствал и не е заповядал незаконно прелитане в румънското небе, а?:) Защото ЗНАЕ, че такова действие автоматично означава ГРУБО И УМИШЛЕНО нарушаване на международния закон, което влече след себе си извод, че русия УМИШЛЕНО създава казус бели- повод за война и румънските военни самолети ИМАТ ЗАКОННОТО ПРАВО да свалят руският военен самолет, влязъл въпреки забраната , в румънското въздушно пространство, ако ще не рогозин, ами самият путлер да е в него:)

    Коментиран от #48

  • 42 Незнаещ и питащ

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "VMORO":

    Това е така и теб не те интересуват бъдещите наследници на Великобритания или Франция, но това са големите държави в Европа и едни от бъдещите големи икономики, които, като част от по-големи световни организации и обединения, ще определят реда в бъдещия свят, вкл. в България. Светът днес е едно голямо село и България не може да остане изолирана.

    Русия обаче ли е виновна близо 30 години след "развода" за напускащите всяка година 50,000 етнически българи и липсата на етнически български деца? За проведения геноцид са виновни руснаците, Елцин, Медведев и лично Путин? Сигурно с това, че не ни дават газа на "братска" цена? Една икономика не е само газ и петрол, а и ние нямаме 50 рафинерии, за да сочим това като основен отрасъл в икономиката...

    Коментиран от #45, #46

  • 43 Не ми говори глупости

    6 3 Отговор

    До коментар #39 от "юрист":

    Т.е. признаваш, че го казваш не ти - др.вия адвокат, а Конвенцията от Чикаго? И каква е твоята роля в случая? Да квичиш и развяваш линка с Чикагската конвенция, която никой не отрича и да дрънкаш за Рогозин, който просто е обърнал самолета към Минск? Той също не оспорва Конвенцията от Чикаго, а Русия не е направила никакъв жест на възразяване или протестна нота даже...

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 VMORO

    6 5 Отговор

    До коментар #42 от "Незнаещ и питащ":

    Да обвиняваш цял народ за собствените си неудачи е нелепо. Нямам против руснаците. Просто е смешно да ми вменяват Русия за майка, за вечна добронамерена приятелка на България и прочее дивотии. Няма вечни приятели, има вечни интереси. Трябва да сме практични. Както нашите братя славяни - руснаците. Те поне се опитват да бъдат практични.
    В България трябва първо да се извърши декомунизация. Бивши членове на БКП не биват да имат достъп до властта. Паметниците на съветския окупатор трябва да се премахнат. Неизгодните концесии да се прекратят. Неизгодните приватизационни сделки да бъдат ревизирани. Всички отговорни за националната катастрофа да бъдат съдени.
    Смятам, че на всеки пълнолетен българин му е ясно, че всички т.нар. партии са просто филиали на различни крила в бившата ДС. Всички се изредиха да управляват. Някои дори по няколко пъти. Резултатите са налице.
    Едва след като докажем, че сме правова държава, ще можем да очакваме качествени чуждестранни инвестиции и подобрение на средата за бизнес и производство у нас.

    Коментиран от #55, #56

  • 46 VMORO

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "Незнаещ и питащ":

    Как да дадат газа на адекватна цена като няма кой да го поиска на такава? Не е луд тоз, дето яде баницата, а тоз, който я дава.
    Само ние сме си виновни и никой друг не ни е виновен. Дори циганите.
  • 47 Не ми говори глупости

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Чрез твоята уста говориш ти. Никакви закони не говорят чрез теб иначе щеше да заприличаш на кварталната врачка. Това, което правиш, е да си придаваш важност, а смешната си ти и си определено за психиатър.

    За съответните закони и конвенции е ясно, че те си имат автори, приети са от ратифициралите ги и подписали държави и съответно всички тези субекти на международното право се задължават да ги спазват. Къде е твоята роля? Ти нямаш никаква заслуга за написването на никакъв нормативен акт, това, което правиш е да квичиш по форумите, че Чикагската конвенция изисква нещо си. Касаещите ги лица добре знаят за това и си го спазват.
    Т.е. цялата ситуация с теб може да се опише като подскачане и крясъци от твоя страна с лозунги, че две и две е четири. Добре, но всички и без теб са наясно, колкото и да се напъваш да дрънкаш, че чрез твоята уста говори математиката...

    Коментиран от #49, #52

  • 48 обвинител

    10 1 Отговор

    До коментар #41 от "юрист":

    30 години ни управляват Мутрите - а такива като теб юристи ги защитават в съда. Затова започнаха да се случват случки като тази с нотариусите!
  • 49 юрист

    2 10 Отговор

    До коментар #47 от "Не ми говори глупости":

    “...Публикувано във факти.бг: Чрез твоята уста говориш ти....“ Глупости! Ти нали си много умен, много учен- или поне за такъв се самовъзприемаш- защо ТИ не намери, не изтълкува и не публикува тук под тази статия не просто цялото съдържание на Чикагската конвенция за гражданско въздухоплаване, а точно онзи текст, който касае отговорът на въпроса “Законно ли е отказала Р. Румъния преминаване през въздухното й пространство на руският военен самолет, с който е пътувал руският вицепремиер рогозин за Молдова?“
  • 50 юрист

    2 8 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: . Къде е твоята роля?...“ Ето я моята роля- http://www.lex.bg/laws/ldoc/2135486731 Закон за адвокатурата изм. ДВ. бр.32 от 22 Април 2016г. Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
    1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;
    2. изготвяне на всякакви книжа - молби, тъжби, заявления, жалби и други, свързани с възложената от клиента работа;
    3. представителство на доверителите и подзащитните и защита на правата и законните им интереси пред органите на съдебната власт, административните органи и служби, както и пред физически и юридически лица.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Пред Върховния касационен съд и Върховния административен съд страните могат да бъдат представлявани и защитавани от адвокати или от адвокати от Европейския съюз с най-малко 5-годишен юридически стаж.

    Коментиран от #57

  • 51 въпроса е

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "VMORO":

    И с какво коментарите на т.нар. "Юрист" от школата в Симеоново помагат за подобряване на демоградската ситуация за което ти пишеш в поста си?

    Коментиран от #53, #54

  • 52 юрист

    3 9 Отговор

    До коментар #47 от "Не ми говори глупости":

    Конституция на Р. България
    Чл. 134.
    (1) Адвокатурата е свободна, независима и самоуправляваща се. Тя подпомага гражданите и юридическите лица при защитата на техните права и законни интереси.
    (2) Организацията и редът на дейността на адвокатурата се уреждат със закон.
    Закон за адвокатурата Чл. 1. Този закон урежда придобиването и загубването на адвокатски права, упражняването и организацията на адвокатската професия, както и учредяването и прекратяването на адвокатски сдружения.
    Чл. 2. (1) Упражняването на адвокатската професия е дейност, предвидена в Конституцията, за правно съдействие и защита на свободите, правата и законните интереси на физическите и юридическите лица. Тя се осъществява в съответствие с принципите на независимост, изключителност, самоуправление и самоиздръжка.
    (2) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) При упражняването на адвокатската професия адвокатът или адвокатът от Европейския съюз се ръководи от законните интереси на клиента, които е длъжен да защитава по най-добрия начин със законни средства.
  • 53 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #51 от "въпроса е":

    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
    Чл. 5. (1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.
    (2) Разпоредбите на Конституцията имат непосредствено действие.
    Чл. 30. (4) Всеки има право на адвокатска защита от момента на задържането му или на привличането му като обвиняем.
    (5) Всеки има право да се среща насаме с лицето, което го защитава. Тайната на техните съобщения е неприкосновена.
    Това не значи да живея в промискуитет, за да създавам нови данъкоплатци в България и да упражнявам професията “майка“, а значи , че упражнявам професия, чиято цел е съдебна защита на спорни или претендирани права и свободи. Така, че- не ме бъркай с онези, за които основната цел е да произведат на бял свят ен брой деца, без след това да се грижат за тези деца!
  • 54 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #51 от "въпроса е":

    И последно- целта на премахване на демографската криза от гледна точка на Държавата като юридическо лице, е създаването на нови ДАНЪКОПЛАТЦИ, а не създаване на нови трайно безработни лица или увеличаване на кримиконтинегента! Ти май не правиш разлика между данъкоплатец- гражданин , който плаща данъците си, и трайно безработно лице, което само потребява средства от бг. държавен бюджет, а?
  • 55 Незнаещ и питащ

    7 2 Отговор

    До коментар #45 от "VMORO":

    Съгласен съм, че е смешно да се обвинява цял един народ за нашето нещастие, защото днешна Русия има сравнително малко влияние в българския политически и икономически живот. Погледни за пример Естония и Литва - поне 30% от фирмите там са на руснаци, 30% от населението им е етнически руско, представени са и в парламентите там, а нямат такова влияние, каквото се твърди, че имат тук. При това бяха в СССР.

    Декомунизацията е закъсняла дотолкова, че бившите членове на БКП изпомряха. Трябваше да ги отстранят от властта още тогава, но не мина.
    Инвестициите не се привличат само с правовата държава. Трябват си активни контакти на ниво държава и бизнес, но и много инициативи се спъват, а сме малък и незначителен пазар, който непрекъснато се смалява - по твоите думи 50,000 души годишно. Кой ще произвежда, кой ще потребява, кой ще консумира, къде ще се реализира...Трябва да сме интересни на световната сцена, ама не сме...Точно както жените - боядисва се руса, слага дълбоки деколтета, качва се на токчета, за да е атрактивна... Какво ще предложи България на потенциалните инвеститори? Нямаме нищо кой знае какво...
  • 56 БЪЛХАрия

    10 1 Отговор

    До коментар #45 от "VMORO":

    СЪВЕТСКИ ОКУПАТОР ?:"':?????:: ЯВНО ОЩЕ ХОДИШ С ПАМПЕРСИ ТА ЗАТУЙ НЕ ЗНАЕШ ЧЕ ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ А НЕ НА ЧАСТНАТА МУТРЕНСКА БЪЛХАРИЯ НЕ Е ИМАЛО НИТО ЕДНА РУСКА БАЗА ТУК ЗА РАЗЛИКА ОТ СЕГАШНИТЕ ТРИ ИЛИ ЧЕТИРИ КРАВАРСКИ НИТО ПЪК РУСКИТЕ ПОСЛАННИЦИ СА СЕ ШЛЯЕЛИ НОН СТОП В ПАРЛАМЕНТА КАКТО ПРАВЯТ СЕГА КРАВАРСКИТЕ КО ПОВЕЧЕ ДА СИ ГУБЯ ВРЕМЕТО С ЪС СОПОЛАНКОВЦИ ДЕТ НЕ ЗНАЯТ ЧЕ ДО 1989 ПАНДЕЛАТА БЕ ПЪЛНА С КРАДЛИВИ И МЪРЗЕЛИВИ БЪЛГАРИ А НЕ ЦИТАНИ А БИТОВА ЦИГАНСКА ПРЕСТЪПНОСТ КЛОНЕШЕ КЪМ НУЛА АЙДЕЕЕ ВИКАЙ МАМА ДА СМЕНЯ ПАМПЕРСА ЧЕ СИГУР СИ ГО НАПЪЛНИЛ.

    Коментиран от #58

  • 57 Не ми говори глупости

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "юрист":

    Доста ясно съм написал къде е твоята роля! Законите са написани от някой друг, а ти се вихриш из факти.бг, където нашироко квичиш колко си важна ти, цитирайки написаните от друг закони. Дори не вземам под внимание твоята забележка за Рогозин, защото самата Русия е една от държавите, ратифицирали Чикагската конвенция и като такава страна тя знае добре своите права и задължения.

    Така че доста излишно ми изваждаш ненужните цитати от съответните закони, защото при нужда бих си ги намерил сам. Точно така и изглеждаш - като откачалка, която подскача с крясъци "две и две е равно на четири и чрез моята уста говори математиката". Добре, но всичко това е добре известно! Никой не отрича, че две и две е четири, но това е установено много преди Архимед или Питагор и т.н. древни мислители, за които не е известно да са се хвалили с това, че те са въплъщение на математиката.

    Коментиран от #59, #60

  • 58 юрист

    2 7 Отговор

    До коментар #56 от "БЪЛХАрия":

    Държавата ни се нарича БЪЛГАРИЯ- а ако имаш предвид русия- да , тя е бълХария!

    Коментиран от #65

  • 59 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #57 от "Не ми говори глупости":

    “...Публикувано във факти.бг: Доста ясно съм написал къде е твоята роля!... КОНСТИТУЦИЯ НА Р. БЪЛГАРИЯ Чл. 58.
    (1) Гражданите СА ДЛЪЖНИ да спазват и изпълняват Конституцията и законите. Те са длъжни да зачитат правата и законните интереси на другите. (2) Религиозните и другите убеждения НЕ СА ОСНОВАНИЕ ЗА ОТКАЗ да се изпълняват задълженията, установени в Конституцията и законите. Закон за адвокатурата Чл. 2. (1) Упражняването на адвокатската професия е дейност, предвидена в Конституцията, за правно съдействие и защита на свободите, правата и законните интереси на физическите и юридическите лица. Тя се осъществява в съответствие с принципите на независимост, изключителност, самоуправление и самоиздръжка.
    Чл. 24. (1) Упражняването на адвокатската професия включва:
    1. устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото;
    2. изготвяне на всякакви книжа - молби, тъжби, заявления, жалби и други, свързани с възложената от клиента работа;
    3. представителство на доверителите и подзащитните и защита на правата и законните им интереси пред органите на съдебната власт, административните органи и служби, както и пред физически и юридически лица.
    Чл. 36. (1) (Доп. - ДВ, бр. 97 от 2012 г.) Адвокатът или адвокатът от Европейския съюз има право на възнаграждение за своя труд.
    СПАЗВАЙ КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ!
  • 60 юрист

    1 5 Отговор

    До коментар #57 от "Не ми говори глупости":

    Я сега ни светни ТИ какво точно работиш- оператор на биологична единица в русия, ли?:D:D:D

    Коментиран от #61

  • 61 Не ми говори глупости

    5 1 Отговор

    До коментар #60 от "юрист":

    Няма нужда да се хваля с професията си. Учуден съм, че съществува подобна противна особа като теб, която е готова да цитира Конституцията и някои закони, за да симулира колко е важна. Пак ти повтарям - адвокат не си само ти, дори и да броим селото Булгаристан, като при това положение нямам представа защо се хвалиш толкова. В момента право се учи за сто лева на семестър...

    Другото което е - написано е адвокатурата, не ти лично! Ти си част от една организация и нищо повече! На никой не му пука за колко велика се мислиш, защото не Конституцията, ами който и закон да ми цитираш все за нищожество ще те мисля! Явно не усещаш, че Рогозин лично, Русия, всяка една от ратифициралите която и да е конвенция страни имат армии от способни адвокати и юристи и никой не се е загрижил за теб лично!

    Коментиран от #62, #63

  • 62 юрист

    0 5 Отговор

    До коментар #61 от "Не ми говори глупости":

    “...Публикувано във факти.бг: Няма нужда да се хваля с професията си....“ Естествено- не е за хвалене, че работиш като кравар в руска кравеферма:D:D:D Нямаш стандартното правосъзнание, нямаш елементарни знания за доста професии, обаче това не ти пречи да си нахален , арогантен , високомерен човек с манталитета на селяндур и мошеник на дребно:):):) Не случайно не казваш никога нищо за професията си, а отклоняваш ВИНАГИ темата:D:D:D Лесно предсказуем, си руски неук троле:)

    Коментиран от #64

  • 63 юрист

    1 5 Отговор

    До коментар #61 от "Не ми говори глупости":

    Също така- само неуките скапани турчаля, които мразите България, употребявате думата “булгаристан“ за България! Кажи си сега- неуко турче ли си или си турче от цигански произход?:)
  • 64 Не ми говори глупости

    5 1 Отговор

    До коментар #62 от "юрист":

    Ето друга черта у теб, освен тази на зад...ника ти, която много ме учудва: Как е възможно да твърдиш, че някой не притежава някакви качества или способности, след като той самият не говори за тях и информацията за това е нищожна? Не се познавате.

    Това са глупост след глупост, изсмукани от зад...ника на някого с мания за величие, който се стреми да впечатли останалите с длъжностна характеристика, закон за адвокатурата и дори Конституцията, но ето, за беда, неговото име го няма написано там и адвокатите и юристите в България ще се окажат страшно много. Толкова с респекта и престижа...

    Представи си един пожарникар да си публикува длъжностната характеристика, публикува цитати от съответните закони и нормативни актове, касаещи пожарната безопасност, включи цитати от Конституцията за правото на всеки на защита и живот, а след това добави текстовете от Наказателния кодекс, отнасящи се за умишлено повреждане на чужда собственост, премине през Търговския закон и ЗЗД в частите им за форсмажорни обстоятелства или неизпълнение на поети задължения и се завърши с реклама на някое висше училище... Всичко публикувано във Факти.бг...

    Коментиран от #66

  • 65 ЮРИСТ А НЕ ЗНАЕ СТОЖЕРИТЕ НА ДЪРЖАВИТЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "юрист":

    ЗА ДА СЕ ПРИЗНАЕ ЕДНА ТЕРИТОРИЯ НАСЕЛЕНА С ПОПУЛАЦИЯ ПРЕДИМНО ОТ ТАРИКАТ- ЮРИСТИ КРАДЛИВИ ПОЛИТИЦИ И М...ЛИ И ОМЕРЗЕНИ ПЕНСИОНЕРИ СЕ ИЗИСКВА ЕДНО УСЛОВИЕ - ВЪТРЕШЕН И ВЪНШЕН СУВЕРЕНИТЕТ ГАРАНЦИЯ ЗА КОИТО СА СИГУРНИ ГРАНИЦИ И СИЛНА АРМИЯ .ОЧЕВАДНО ДОРИ И ЗА МАРОКАНЦИТЕ ЧЕ ТВА ТУК ГО НЯМА ЗАТУЙ Е БЪЛХАРИЯ.
  • 66 юрист

    4 5 Отговор

    До коментар #64 от "Не ми говори глупости":

    ДО № 64 - РУСКАТА НЕУКА УШАНКА- ТОВА, РУСКИ СМОТАН КРАВАР, Е ПРИЧИНАТА ВСЯКА ЕС ДЪРЖАВА ДА ОТКАЖЕ ПРЕМИНАВАНЕТО НА СМОТАНИЯ РУСКИ ВОЕНЕН САМОЛЕТ, ЗАЕДНО С РОГОЗИН НА БОРДА МУ, ПРЕЗ ЕС ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО! http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32014R0284 РЕГЛАМЕНТ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ (ЕС) № 284/2014 НА СЪВЕТА от 21 март 2014 година за изпълнение на Регламент (ЕС) № 269/2014 относно ограничителни мерки във връзка с действия, подкопаващи или застрашаващи териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна Член 1 Лицата, изброени в приложението към настоящия регламент, се добавят в списъка, който се съдържа в приложение I към Регламент (ЕС) № 269/2014. ПРИЛОЖЕНИЕ Списък на физическите и юридическите лица, образуванията и органите, посочени в член 1
    1. Име Rogozin, Dmitry Olegovich
    Идентифицираща информация- роден на 21.12.1963 г. в Москва
    Основания - Заместник министър председател на Руската федерация.
    Публично е призовавал за анексирането на Крим.
    Дата на вписване - 21.3.2014 г.
  • 67

    5 2 Отговор
    Добре. Ние сме ушанките, ватници. Тогава вие сте цървулите? Защо казвате руски гниди? Какво точно Русия направила лично за теб? Ако нямаш уважение към другите хора, тогава нямаш го и към себе си. Празен си.

    Коментиран от #68

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Знаещ

    6 2 Отговор

    До коментар #68 от "юрист":

    Русия си е върнала Крим, който пияния Хрушчов незнайно защо на пияна глава през 60-те подарява на Украйна. Вярно е че тогава ссср е бил едно цяло и не е имало значение, коя област към, кой се води официално, но въпреки това е направил голяма глупост. Но да оставим Украйна на страна и да ти припомня, че ти днес сама каза, че не те интересува нито една страна извън България, защото ти живееш само тук и не възнамеряваш да пътуваш. Така че за теб няма значение дали Англия, Белгия или Украйна са зле и че какво се случва с техните жители грам не те вълнува. Нещо сама май доста се уплете. Ахахахахахаха.

    Коментиран от #70, #71

  • 70 гост

    7 2 Отговор

    До коментар #69 от "Знаещ":

    Юриста е типичен щатски трол отвличащ вниманието. Интересът й има малко допирни точки с този на България. Всъщност извън комунистическото минало на страната, настоящето и близкото минало е засегнато изключително в частта "връзка с Русия". Няма да прочеш анализ или мнение касаещ настоящето на България, различен от русофобстките излеяния. Ти си прецени каква е тежестта на влияние на Русия и каква на Запада за последните почти 30 години и ще разбереш доколко я вълнува България и бедещето й. Поредният предател скрит зад лъжи и лишени от смисъл вече, написани с главни букви националистически лозунги. "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!" крещи ятака на убийците на България и си мисли, че хората не виждат кого защитава, нападайки друг.
  • 71 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #69 от "Знаещ":

    знаещ ,явно си го приел този ник с ирония.пияния хрушчов подарил крим на пияна глава...тва сигурно си го чел в някои виц????всъщност крим е даден на украина щото е напълно разорен и руската федерация нито има сили нито средства ,а и желание да го въстанови и не е подарен ,а заменен за плодородни земи в раиона на таганрог,предаден на руската федерация 30 години по-рано.след влизането на крим в украинска ссср се инвестира в инфраструктурата му и не случаино днес руснаците няма как да стигнат до крим без да минат през украина.предаването на крим не станало на пияна глава ,а от зор,щото заселените там след воината руснаци са били в много тегава ситуация ,а изселените татари,гърци и българи както и разорението на областта допълнително са натоварвали картинката.

    Коментиран от #72

  • 72 Знаещ

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "стоян георгиев":

    Ника ми съвсем не е случаен, защото аз наистина знам много. Всеки, който има някакви спомени от времето преди 1989 знае, че СССР беше едно цяло без граници. Така че глупостите за това че руската федерация нямала пари да инвестира в Крим, а украинците имали си ги запази за себе си. Не показват много интелект. Каква РУСКА ФЕДЕРАЦИЯ те гони преди 1989 година??? Тогава Русия и всичките републики са една страна. Ето един цитат: "Тогава, през 50-е години, на населението на Крим и през ум не му е минавало да се възмущава от „предаването“, именно поради същите причини, поради които и политиците – всичко това ставало в рамките на единна държава, никой не забелязал промените."
Новини по държави: