Last news in Fakti

30 Юли, 2017 19:00 2 985 12

САЩ тестваха противоракетна система THAAD

  • thaad-
  • аляска-
  • сащ

Тестът е бил проведен в Аляска

САЩ тестваха противоракетна система THAAD - 1

САЩ са провели тест на противоракетната система THAAD в Аляска, съобщи CNN.

Системата е била тествана с изстрелване на балистична ракета над Тихия океан. Ракетата е била изстреляна от военно-транспортен самолет C-17.

Системата успешно е поразила балистичната ракета, която е била със среден обсег. Комплексът е бил разположен на остров Кодиак.

THAAD е система за отбрана, проектирана да поразява цели с малък и среден обсег.

Тестът идва само няколко дни, след като Северна Корея извърши успешен тест с балистична ракета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    23 27 Отговор
    Тъпанари! Трябваше да тестват системата върху корейската ракета. Явно има нещо гнило. Хем не искат СКорейците да продължават с ядрената си програма, хем искат да и въздействат с лостове, които са обречени. Само лаят, без да хапят. И то продължително време. А тази ракета беше перфектен повод американците да покажат, че са сериозни, а не ламаджии.

    Коментиран от #5

  • 2 РАСО

    20 19 Отговор
    ........може би нямаше да я улучат и целия свят щеше да им се смеят....

    Коментиран от #3

  • 3 Барчо

    14 15 Отговор

    До коментар #2 от "РАСО":

    Това беше и моя подтекст от 1

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    16 13 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Ти си под масата в коневръза ! Наздраве

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Кики

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Барчо, САЩ нямат никакво намерение да си тестват системата срещу ракета на Ким, защото това също означава война! Точно така...войната може да започне и без никой да не е нападнал другия.

    Коментиран от #9, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Той

    9 4 Отговор
    Е те що могат да тестват,а кимката - не ?!
  • 8 Марио

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ако си чел внимателно коментара на Барчо, ще видиш, че има много логика. Дори и във футбола има два жълти картона и дори при ваденето на втория, става червен. Един съдия не се заканва на футболист, правещ груби нарушения десет пъти устно!!!
  • 9 Марио

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Кики":

    Да не би да говориш за санкциите? Едва ли ще свърши работа. Те така или иначе живеят под санкции. И нали се сещаш, че винаги ще се намери, кой да ги наруши и да снабди СК с каквото и е нужно за военното производство. Даже може да го правят и самите американци, за да си вдигнат цената. И тук не става въпрос за опит, а за директно сваляне на ракетата.
  • 10 Казана дума хвърлен камък

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Кики":

    Седни си-слаб 2. Първо когато си казал че ще сваляш ракети-сваляш. Второ -когато "неизвестна " подводница изстреля две балистични ракети към Сирия ,едната беше прихваната и свалена , а на другата се въздейства по електронен път ,беше отклонена от курса и приводнена в морето. С тази опит за тестване на отбраната , последвалата демонстрация на сила ,избегна пълномащабна война, и се излезе елегантно от нея , с казуса -унищожаване на хим. оръжия на Сирия. И после продължи, но под други атипични-несиметрични форми.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.