Last news in Fakti

31 Юли, 2017 08:53 950 1

Кървави сблъсъци на изборите във Венецуела

  • венецуела-
  • убити-
  • жертви-
  • избори-
  • сблъсъци-
  • мадуро-
  • конституция

Венецуела се тресе!

Кървави сблъсъци на изборите във Венецуела - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-малко десет души загинаха при кървави сблъсъци във Венецуела в деня на изборите, които не бяха признати от опозицията в южноамериканската страна, съобщи Би Би Си.

Десетки пострадаха при поредните сцени на насилие – на фона на изборите за учредително събрание, което трябва да изработи новата конституция на страната.

Опозицията отказа да признае вота и призова за нови протести. Президентът Николас Мадуро пък определи изборите като „най-голямото гласуване за революция“ в нашата история.

От месец април опозиционните протести набраха сила в южноамериканската страна, а жертвите оттогава са десетки. Демонстрации имаше в столицата Каракас, както и в други градове. Опозиционните сили обвиняват управляващите в използването на прекомерна сила срещу демонстрантите, както и политически злоупотреби по високите етажи на властта.

В началото на изборния ден фигури от правителството и опозицията представиха в социалните мрежи различаващи се описания на изборите. Президентът публикува снимки и съобщения за дълги опашки и висока избирателна активност, а издания на опозицията показаха кадри с празни избирателни секции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    0 1 Отговор
    Американците доста се стараят да направят Майдана и там. И в Русия искат, ама надали.