Last news in Fakti

31 Юли, 2017 17:39 8 231 71

Китай отговори на Тръмп - Юли 2017

  • китай-
  • доналд тръмп-
  • северна корея

Във Вашингтон се обсъждат санкции срещу Китай

Китай отговори на Тръмп - Юли 2017 - 1
Снимка: БТА/AP

Китай отговори на критиките на президента на САЩ Доналд Тръмп, относно отношението на страната към Северна Корея, съобщи „Ройтерс“.

Тръмп заяви, че е разочарован от това, че Пекин не оказва нужния натиск на Пхенян за спирането на ядрената програма на страната.

„Всички замесени страни трябва да имат коректно отношение по този въпрос. Смятаме, че ядрената програма на Северна Корея и търговията между Китай и САЩ са два коренно различни въпроса. Те не са свързани и не трябва да се обсъждат едновременно.

Проблемът с ядрената програма не е причинен от Китай. Всички трябва заедно да работим за решение“, се казва в изявление на китайското външно министерство.

В същото време информатори от администрацията в Белия дом обявиха, че в администрацията на президента се обсъжда въвеждането на икономически санкции срещу Китай. Все още обаче е рано за взимане на подобно решение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    56 11 Отговор
    Хахахахааа!!!
    козячетата са в очакване на инструкции!!!
    Какво став сега, Батката с бухалката строява всичките, а!!???
    Европа - п.... заспала си трае, и всичко ОК.
    Русия - санкции!!
    Иран - санкции!!!
    С. Корея - 5 самолетоносача я атакуват и 59 томахавки!!! Тцтцтц
    Сега и Китай!?!?
    А може ли на фащ, да им се таклва таковата!?!?!
  • 2 анти юрист

    44 3 Отговор
    Тръмп Рижи - Император на Америка се изпокара с големите държави (с другите некороновани императори)!!! Къде е "Юриста" да коментира под тази статия???
  • 3 Гост

    41 5 Отговор
    Лошият баща пак ще дърпа уши - ама кога ли ще му пръснат пръстена.
  • 4 Иван Господинов

    59 6 Отговор
    С тоя откачания перчем Щатите накрая рискуват вече никой да не ги взима на сериозно. Репчат се на Русия, затънаха до уши във всички конфликти които започнаха и не можаха да ограбят държавите които разсипаха. Сега се репчат на Китай и Китай директно ги отсвири. Та Китай е най-големият кредитор на на Америка. Краварите си мислят че щом са се въоръжили до уши целият свят ще им трепери вечно. Нищо подобно. Русия и Китай са империи с древна история и съвсем спокойно могат да изчакат една държава създадена от бандити прогонени от Европа да рухне от самосебе си. Щатите ги чакат много сериозни вътрешни проблеми и те вече са почти неконтролируеми. Ако не влизат пари отвън с изкуственият им вътрешен мир е свършено. Сами ще се изтрепят и кабинетът на Тръмп е съвсем наясно с това но няма никаква идея как да се справи. Накрая всички ще се справят поединично а системите им свикнали на разточително харчене ще рухнат сами под собствената си тежест. Тия санкции вече предизвикват само насмешка. Все едно една разсипана болна мутра се мъчи да уплаши доста жизнените си донори които вече не плащат и нещо повече взимат си каквото им хрумне от разграденият двор на мутрата и то без да им пука изобщо.
  • 5 Различен

    49 6 Отговор
    На "Великият Бял Баща" не му се получават нещо игричките!
    Май се е самозабравил и Държавните глави на другите "царства" почнаха да му го турят изотзадзе!
    Ще наложи санкции на Китай??? А може ли на следващият ден Китай да изкупи, за добро утро ФАЩ? Или да го съсипе, като пусне разпродажба на Хамерикански ценни книжа?? И без това половината ФАЩ е собственост на китайци, а другата половина на Руснаци!

    Коментиран от #11

  • 6 майна

    37 3 Отговор
    Пак се поизложиха янкисаджийте,то това не е да правиш холивудски фантасмагорий,интересно защо не бомбардират Корея,щото няколко големи града най вероятно ще изчезнат

    Коментиран от #9

  • 7 грую

    25 2 Отговор
    Не ги виждам отворковците от форума дето "мъдро" се изказват под статиите за Русия да вземат отношение и тук. Трябва дежурно да имат мнение също така за Иран, Венецуела и разбира се Турция!
  • 8 Kcaniba

    3 27 Отговор
    Прочетете внимателно цялата статия,и тогава се изказвайте ,драги другари от коневръза,и по леко с пиячката,води ве до фалшив делириум....
  • 9 Kcaniba

    5 17 Отговор

    До коментар #6 от "майна":

    Майна,явно не си си взел млякото от майка
  • 10 666

    30 2 Отговор
    Целта на всичко е да се отпишат едни трилиони на САЩ!!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Знаещ

    31 4 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Не знам, кое канче са набили Китай през 60-те, но знам, че САЩ дължат трилиони долари на комунистически Китай вместо да е обратното. Явно китайската комунистическа партия се справя добре с управлението на страната си и забраната на Сорос да се меси оказва благоприятно влияние.
  • 13 jambazina

    12 2 Отговор
    Много внимание му обръщат всички на тоя Ким. Ако спрат да се занимават с него и остане без публика, сам ще прекрати изпитанията на ракети, защото не му трябват.
  • 14 Манго

    12 8 Отговор
    Простите българчета пак се туриха в световната манджа.Споко бе ,вашето мнение никой не го иска,никъде и за нищо!

    Коментиран от #16

  • 15 onq s konq

    2 24 Отговор
    Мдааа...Сега ВЕЛИК КИТАЙ ще усети силата на ЗАПАДНИЯ ПАЗАР "на голо"-тъй както САЩ имали милиарди дългове към него,тъй както технологично и финансово си е "самодостатъчен"-също като Русия.Ама Карейската ядрена програма и търговията със САЩ" били "съвсем различни въпроси"?!!...алоууу...:)Е ВЕЧЕ СА И ДА ВИ Е ЧЕСТИТО.А иначе прегърнати с руснаците в ООН слагате редовно "вето" на предложенията за санкции срещу С.Корея и назидателно обяснявате че не било редно С.Корея да се "задушава икономически"...Само се чудя как до сега Америка ви трая толкова време и не ви врътна кранчето за целия Запад както на Русия!

    Коментиран от #18, #19

  • 16 лаик

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Манго":

    Че те кога са имали собствено мнение?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 анти соросоид

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    В Китай Сорос е Н-У-Л-А четеш ли ми думите НУЛА
  • 19 Бесен Язовец

    25 2 Отговор

    До коментар #15 от "onq s konq":

    Какво ще усетат бе, Китай спира износа на стоки за САЩ и ЕС Русия спира газа за ЕС и западния свят на колене глупав лаик си да знаеш

    Коментиран от #20

  • 20 onq s konq

    4 20 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Ти май не разбираш че НЕ АМЕРИКА ИМА НУЖДА ОТ КИТАЙСКИТЕ СТОКИ,А КИТАЙ ИМА НУЖДА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ДОЛАРИ!А за разлика от Русия която има полезни изкопаеми,но разчита най-вече на нефта и газа,Китай и това няма.Да-огромна страна е,но с още по огромно население,което иска ДА ЯДЕ и ако му се наложи ембарго,Китай буквално ще се срути и ще се появи една огромна бежанска вълна,пред която Сирийците са просто шега!Русия ли ще спре газа за Европа?А ЗАЩО СЛЕД ТОЛКОВА САНКЦИИ ОЩЕ НЕ ГО Е НАПРАВИЛА?Щото Путин имал "железни нерви " ли?ЗАЩОТО И ДВЕТЕ ДЪРЖАВИ СА В РЪЦЕТЕ НА АМЕРИКА И ЕВРОПА!И като чуеш "лаик" като мен да си прави труда да ти обяснява нещо,оставяш всичко и ставаш целия на слух!

    Коментиран от #24, #25, #71

  • 21 въпрос към форума

    14 3 Отговор
    Оня с коня има ли начин да го изпратим с еднопосочен билет за САЩ да разглежда не.гърски и латино квартали до живот
  • 22 Знаещ

    17 0 Отговор
    Както винаги ще ме умориш от смях с твоите бисери. Чети какво пишат американските анализатори: "Бъдещето принадлежи на Азия, пишат експертите на PwC. В своя анализ те са проучили различни фактори. Сред тях са броят на населението, развитието на икономиката, технологичният прогрес, обемът на международната търговия, обемът на чуждестранните капиталовложения. Китай вече превъзхожда САЩ по размера на БВП, но към 2050 г. тази разлика ще нарасне почти 9 пъти."
  • 23 no name no face no number

    11 0 Отговор
    И според мен е на Азия доброто бъдеще.
  • 24 Бесен Язовец

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Ти май не знаеш че най големия спонсор на САЩ е Китай ти май също не знаеш че Китай спре ли износа за САЩ и З.Европа до месец няма да имат откъде да си купят едни връзки за обувки а също не знаеш че Русия спре ли газа Европа замръзва и заводите слагат катинара всъщност ти май нищо не знаеш защото си едно НИЩО

    Коментиран от #26

  • 25 анти соросоид

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "onq s konq":

    Китай изпревари САЩ по БВП. Въпрос на време - и по военна мощ. Тази година се случиха 2 важни неща:
    1. Оверига първата си огромна военна база на друг континентусиазъм на юДжибути
    2.Пуснаха на вода Втория си самолетоносач

    И да ти напомня че явно бавно мислиш: Сорос (а и евреите по-принцип) е НУЛА в Китай

    Коментиран от #28

  • 26 стоян георгиев

    0 9 Отговор

    До коментар #24 от "Бесен Язовец":

    ти обаче сигурно не знаеш че и двете ти твърдения са пълна лъжа или сигурно знаеш ама въпреки това ги правиш.

    Коментиран от #27

  • 27 Бесен Язовец

    8 0 Отговор

    До коментар #26 от "стоян георгиев":

    Кое кое бе кое е лъжа кое ?кое? кое ? КОЕ? КОЕ?твоето истинско име,презиме и фамилия е ЛЪЖА и целия ти живот е една лъжа и мъгла

    Коментиран от #29

  • 28 onq s konq

    1 8 Отговор

    До коментар #25 от "анти соросоид":

    Ще ти го обясня макс просто,точно като за умствените ти възможности:До сега Китаеца е внасял в САЩ примерно 100 м плат и е печелел 100 долара.Китаската фабрика работи без почивка,има осигурен договор за износ.Сега обаче администацията на Тръмп ме казва на чист мандарински език-"ПАК ЩЕ СИ ПРОДАВАШ СТОКАТА У НАС И ЩЕ СИ ПОЛУЧАВАШ 100-ТЕ ДОЛАРА,НО ОТ ТЯХ ЩЕ ОСТАВЯШ 50 НА МИТНИЦАТА/т.е.50 % мито/."Ама чакайте бе господа американци-до сега го нямаше това нещо-що така,къде съм сбъркал че ме наказвате?"Това е положението,му казват янките-Ако не ти е изгодно,другите търговци от целия свят ще ти заемат пазарната ниша.От тук нататък следва спиране на фабриката в Китай,работниците на борсатависват на издръжка на китайската хазна като безработни.Ама като го направи това Америка с китайските стоки,смятай че абсолютно същото ще го направи и ЕС,защото сме ТАНДЕМ!А ако пак не си ме разбрал...
  • 29 стоян георгиев

    2 12 Отговор

    До коментар #27 от "Бесен Язовец":

    лъже че китаи е наи-големия спонсор на сащ.лъжа е че ако китаи спре износа за европа ще се случи нещо кои знае какво лъжа е че ако русия спре газа европа замръзва.демек всичко дето си писал е лъжа.нали прочете Л Ъ Ж А!

    Коментиран от #31

  • 30 Диди

    0 10 Отговор
    Проблема с ядрената програма не е причинен от Китай.Всички трябва заеднофда работим за решаването на проблема.....казва китайското правителство.Ами нали това очакваше Америка от вас...а сега като усетихте,че Америка може да наложи икономически санкции...размърдахте си сивите клетки. А какво отношение взема другата дружка на севернокорееца...Русия?

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 стоян георгиев

    2 7 Отговор

    До коментар #30 от "Диди":

    диди американците са прави ,ядрената програма на северна корея е съветска с помоща на китаи.може да разгледаш във викито кви са ракетите на северна корея и реакторите.те са едно към едно със съветските такива от 60-70 години ,даже си имат аналози едно към едно в съветската армия.освен това китаи подкрепя северна корея ,дава им работа и реално ги финансира .целта на китаиците е да има бясно куче да разлаива региона и да стряска южна корея и япония.тази тактика не е от вчера,но на севернокорееца му изби баланса ,а и с този слаб американски президент работата много се прецаква.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Диди

    0 12 Отговор
    Всички русофили пишат с по няколко ника.Просто невормална работа,излагация.

    Коментиран от #40, #59

  • 36 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Винаги е приятно да спориш с такива като теб и коня. Много сте лесни. Ето ти сега мнението на официален Брюксел: "Руският енергиен гигант Газпром, за който г-н Путин казва, че е „могъщ лост за икономическо и политическо влияние в света”, има сключени дългосрочни договори за доставки с повечето европейски държави, включително Франция, Германия, Италия и Австрия. Той има и пряк достъп до вътрешните пазари на тези страни. Европейският съюз изчислява, че половината от вноса му на газ идва от Русия. По-новите членки на ЕС като Унгария и Чехия са почти изцяло зависими от руския газ. Освен това мрежата от тръбопроводи, които Русия наследи от Съветския съюз, й дава контрол върху газа, внасян от Централна Азия.
    Европейският съюз почти няма идеи какъв подход да възприеме към главния си енергиен доставчик.

    „Знаем, че трябва да предприемем нещо по отношение на Русия, но не знаем какво”, казва високопоставен представител в Брюксел."

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 стоян георгиев

    2 9 Отговор

    До коментар #36 от "Знаещ":

    така е към момента,но господин знаещ при руско ембарго има алтернативи.американски газ,вдигане капацитета на находищата в норвегия които сега реално са намалени заради ниската цена и добрия стар приятел мазута.ауууу кво нещастие ,мазут има навсякъде и е лесен за транспортиране, а и е лесен за ползване дори и при сегашните сменени горелки в източна европа ,е да доста е по-неекологичен но няма да замръзнем в никои случаи .само че в русия ще замръзнат след като спрат доставките за европа ,щото с тези пари освен всичко друго се купува и много папо за гладните руснаци.може да провериш колко милиарда русия харчи ежегодно за внос на храни и то храни от първа необходимост.та при спирането на газа господин знаещ европа ще има някакви неудобства ,щото цената на газа ще се вдигне и то значително,а на места ще се наложи вършането на мазута ,но в русия този ход ще доведе страната до опустошение та именно затова и господин путин не дава дума да се издума за него.

    Коментиран от #44

  • 39 стоян георгиев

    0 7 Отговор

    До коментар #37 от "Диди":

    :)))))))))))))))
  • 40 Знаещ

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    Диди аз съм българофил, който знае, коя е причината всички ние днес да не говорим на турски и да не празнуваме 700 годишнината от приемането ни в турската империя. Надявам се добре ме разбираш какво имам предвид. Бих се радвал да погледнеш картата на Сан Стефанска България и да видиш какво е било руското виждане за територията на България и как великите сили начело с Англия са се противопоставили да има голяма силна и независима от тях православна страна и са ни орязали брутално. Напиши в Гугъл карта на Сан Стефанска България и ще видиш, че границите ни са стигали до Албания и Солун, кавала и чак до след Одрин. По това време държава Македония не е имало и всичко до Охрид са се считали за български земи. Не случайно братята Кирил и Методи са прекарали доста време в тази част на България.

    Коментиран от #42

  • 41 Диди

    2 10 Отговор
    Стояне,зная,че Китай и Русия поддържат С.Корея.Преди много години,Русия помогна на дядото на Кимчо да вземе власта.И от тогава,до ден днешен,те си предават власта като наследство.Китай и Русия са големи държави....на тях са им нужни малки държави,които да използват като провокатори към Америка,с цел собствини интереси.Китай трябва също да внимават...санкции наложено към тях,ще бъдат зле.Китай има проблем...да изхранва народа си.Не напразно са взели под наем огромни площи земи по цял свят.

    Коментиран от #49

  • 42 стоян георгиев

    2 11 Отговор

    До коментар #40 от "Знаещ":

    сега пък накъде хвана.ти българофила всъщност казваш че си русофил!!!!ок ,но путинова русия няма нищо общо като политика с тази на александър втори освободител и няма нужда ти да се навеждаш без причина.да русия ни освободи ,но сегашна русия има антибългарска политика и тва също е безспорен факт.вземи пример от толкова харесваните от теб сърби,те също са освободени от русия ,но всеки път са срещу нея когато не им оттърва интереса и днес при първа възможност ще идат в ес и нато напук на всичките празни приказки на руснаците.та както е казал един антибългарски ,но въпреки това голям политик:няма вечни приятели има вечни интереси.помисли над това щом се имаш за български патриот.

    Коментиран от #48

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Знаещ

    9 1 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    Никой европеец няма да мръзне или да си затвори фабриката просто за да покаже мускули. Те не са форумни тролове и мисленето им не е такова. И за Русия, и за Европа една газова война ще е пагубна. Защото аз добре знам (моята сфера е икономика и финси), а европейските управници много повече, до какво води спряно производство на хиляди предприятия и до какви загуби от трилиони евро ще доведе. Ако всичко с мазута беше толкова лесно и възможно отдавна щеше да е направено. Надявам се знаеш колко сууууупер нищожни са твоите знания спрямо интелектуалния ресурс, който използват европейските лидер.

    Коментиран от #46

  • 45 Диди

    2 7 Отговор
    До пост 35
    Колко голяма е била нашата България знаем.Сега сме малка държава,но с правото да живеем свободни.Историята си няма как да забравим.Но нали от тази история,която ни учи как са живеели българите по онова време,сме стигнали до там,за да имаме право да живеем като СВОБОДНИ ЧОВЕЦИ.

    Коментиран от #51, #60

  • 46 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #44 от "Знаещ":

    ако си финансист значи си ми колега дано да е така!виж аз не казвам че ще се случи .естествено европа няма интерес да спре руския газ и както виждаш европеиските лидери не поставят посоката на санкции натам,но въпроса бе лъжливото твърдение че европа ще замръзне.идеята за алтернативни източници я развих точно заради тва твърдение.иначе сега е супер за европа ,газпром така свалиха цените че дори много евтиния американски течен газ не е толкова евтин колкото руския.българия реално печели от ниските цени на суровините около 4 млрд на година което веднага се отрази.цените на газа паднаха за българия от около 500 долара на около 200 при петрола също разликите са големи.сега печелят яко и производителите и дистрибуторите ама тва се е в кръга на нормалното по тези наши ширини.

    Коментиран от #53

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Знаещ

    8 2 Отговор

    До коментар #42 от "стоян георгиев":

    Разходи се в Брюксел, Париж и Лондон, и сам ще разбереш защо харесвам Путин и Орбан. Преди да го направиш излишно си чешем езиците особено след като видях какви са ти познанията. Запомни само едно от доста време в България управляват Сорос, американците и европейците и се интересуват само от своите интереси. За тях евтин газ от северен поток и печелене от транзитни такси може, а за нас печалби от транзит и евтин газ от южен поток не може. Да не говорим, че каква причина имат да ни обичат руснаците след като правим всичко срещу тях дори и когато е против интереса ни? А ние е нормално да ги уважаваме защото без тях сега щеше да се казваш исмаил и жена ти да носи бурка.

    Коментиран от #61

  • 49 Знаещ

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "Диди":

    Диди ти не си трол и ще ми е приятно да ти обясня, че Русия, Китай и която и да е друга страна няма нужда от провокации с голям пазар като щатския, защото нямат никаква сметка от това. За да прави нещо някой трябва да има някаква полза. Ако забелязваш на границата на САЩ няма руски ракети, а на границата на Русия има. Защо да е нормално в Куба да няма, а тук да има?
  • 50 Скорпион29

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "Диди":

    Човека ти е писал от ЛЮБОВ и Благодарност че ни овобождават два пъти русите.А тия дето ти защитаваш ни поробиха отново, как е там на дюнерията?А Айше ХА- Ха-ха наистина си свободна да избираш дали да продаваш дюнери или да сменяш памперси на дърти германци ха- ха
  • 51 Знаещ

    11 0 Отговор

    До коментар #45 от "Диди":

    Явно не разбра какво ти казвам. На картата на сан стефанска България е показано предложението на Русия за границите на България след като ни е освободила, а след натиска на англичаните и заплахата им с война ни връщат на два пъти сегашните ни територии, които са много по-малки от реалните ни. В крайна сметка е нормално да обичам руснаците, които са ни освободили и са искали да си върнем всички територии, а не англичаните, които забраняват това и застават зад мюсулманите, а след това през втората световна война разрушават хиляди сгради и убиват много българи като бомбардират София. Фамилния ни апартамент също е бил разрушен от тяхна бомба. При това без нито един българин да ги е нападал.
  • 52 Диди

    1 11 Отговор
    До пост 50
    Дюнер съм яла може би 4 пъти в живота са.А ти Хасане,колко пъти си го ял? Живея нормален живот.Къщата ми е изплатено,ходя по отпуски с приятелките си,не съм се лишила от нищо,което съм си пожелала.Моля да ми споделиш откъде изпитваш такава ЗЛОБА.

    Коментиран от #54, #55

  • 53 Знаещ

    9 0 Отговор

    До коментар #46 от "стоян георгиев":

    Ако си ми колега ще знаеш, че не е лъжливо това твърдение, а самата истина. Ето ти едно детско сравнение: как ще стигнат от София до морето 10 коли, ако имат само половината от нужния им бензин? Или ще стигнат само половината, или няма да стигне нито една.
  • 54 Скорпион29

    14 1 Отговор

    До коментар #52 от "Диди":

    Към простотията и наглоста изпитвам не само злоба а и посилни чуства щото на те бе ти е добре вкъщи а някъде в Сирия няко детенце дири омрялата си майка а някъде другаде някоя майка погребва сина си щото някой тлъст US манаф иска ефтин петрол затова и такива песъчинки като теб припяват без да имат и хабер за какво

    Коментиран от #63

  • 55 Знаещ

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "Диди":

    Натискай бутона отговор под ника на човека на който искаш да отговориш и няма да има нужда да пишеш ръчно номера. Провери моля те в Гугъл за картата на Сан Стефанска България.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бай хой

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    стоене точно ти ли протестираш против писането под няколко различни ника?
  • 60 Обикновен Бг

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Диди":

    Какви санкции може да изпълни Сащ към Китай !!!!!!!!!!!
    Моля, проучете каква сума дължи Сащ на Китай.
    Китай е започнал да дава заеми на Сащ от 1968 г., до сега.
    Колко мислите, че ще издържи Сащ ако Китай си поиска парите, или ако Китай наложи КРАЙ НА ЗАЕМИТЕ !?!?!?!?!
  • 61 стоян георгиев

    1 4 Отговор

    До коментар #48 от "Знаещ":

    да след коментарите ти почвам да се съмнявам че си икономист и финансист.тва за българия дето се управлява от сорос е много показателно.ще ти изброя десет водещи български бизнесмена и групи дето имат сериозно отношение към българската икономика и политика.само ми обясни кои от тях е свързан със сорос,американците и европеицит.та почвам тим,васил бошков,дилян пеевски,валентин златев,гриша ганчев,ветко арабаджиев ,георги гергов,младен михалев,красимир маринов,цеко минев.та тва са хора дето държат да речем 20-30% от българския бизнес и едни от наи-крупните бизнесмени и групи.може да съм пропуснал някои но едва ли е различен от тях ,моля да ми обясниш кои от тях е със сорос или е американо-европеиски играч.сега за водещите български политици -борисов,доган,кунева,първанов,какракачанов,сидеров и марешки обясни ми кои от тези е европеец или соросоид и има европеиска или американска визия за българия.обясни ми кои от тези е уважаван в европа и е смятан за надежден.ти верно си много заблуден!разхождал съм се в брюксел и лондон и точно за това не харесвам орбан.щото цената на добруването на орбан е плащат именно от там и за сметка на такива като нас.орбан не е възможен в унгария извън ес нито като икономика нито като политика и въпросния го знае ,но цинично изиграва съюза за сметка на тънките си сметки.ако съюза се разпадне унгария ще бъде под сериозен риск от изток ,а немски технологии и англииски пазари ще види в шестак.за руснаците е поредната ти лъжа.руснаците

    Коментиран от #64, #67

  • 62 стоян георгиев

    1 5 Отговор
    за руснаците е поредната ти лъжа.руснаците драги ми знаещ ни отсвириха ,не ние тях .българия ги чака 10 години да се върнат и да ни залюбят отново от 1986 до 1996 година.те ни наложиха строи, икономика, елит и накрая ни обясниха, че са сгрешили и да се оправяме.така заяви горбачов на живков,които искаше евтини суровини за огромните български заводи с руски допотопни технологии.реално в българия до 1997 година не почна интегрирането в ес заради въпросното чакане.като се видя че свършиха парите до стотинка и изпаднахме под дъното се тръгна към ес,но с последния влак .тия работи явно сте ги забравили русофилчетата.и не ми пеи тази песен с освобождението,щото украинците дадоха на русия и име и държавноста ама виждаш сега кво е положението.та както казах в друг пост няма вечни приятели има вечни интереси.ако си българин трябва да гледаш нашия интерес не руския щото незнам кво си.сегашната политика на русия не е съшатата с политката на освободителката ни русия и отношението няма как да е същото.
  • 63 стоян георгиев

    2 5 Отговор

    До коментар #54 от "Скорпион29":

    що не изпитваш омраза към истинските убиици на маиката на детето в сирия ,а именно асад и русия ,дето изтрепаха в пъти повече от американците и ислямистите ?и диди ти е виновна за това?интересно!иначе при воина в региона петрола се качва като цена ,но теб тва едва ли те интерасува.

    Коментиран от #66

  • 64 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    Като се изключи Пеевски, другите цитирани от теб бизнесмени нямат абсолютно никакво отношение към политическия курс на България, а даже и Пеевски си гледа икономическите интереси и също няма никакво реално влияние върху външната ни политика, която се ръководи от изцяло от Борисов, а той изпълява указанията на Меркел и Маккейн. Маккейн пък от своя страна е финансиран от Сорос, което значи, че даже да не броим пряко финансираните и действащи в България сороски организации, връзката с политическия курс на България и Сорос е пряка.Примера за южен поток е достатъчно красноречив за външното управление на страната ни. Той е супер изгоден за България, но ни ЗАБРАНИХА да го направим. Ако беше икономист щеше да знаеш, че няма нищо икономическо в цялата история. Да не говорим, че ако си икономист даже нямаше да ти хрумне да свързваш изброените от теб бизнесмени с провала на този и други изгодни за България проекти. Надявам се, че ти дадох полезна информация и обогатих мирогледа ти. P.S. Пак да повторя. Причината да харесвам Путин и Орбан е, че те гледат интереса на собствените си родини и го защитават. Също така са единствените, които защитават християнството в Европа и света. Американците изгониха всички светски управници в арабските страни и ги замениха с ислямизирани фанатици. Асад е единствения, който с помощта на Русия не успяха да бутнат. САЩ прегръщат сунитския ислям на Саудитска Арабия (същия тоя, който им бутна кулите) и не се интересуват от хилядите изтезав

    Коментиран от #65, #69

  • 65 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Знаещ":

    Продължение: и не се интересуват от хилядите изтезавани, изнасилвани и убивани християни в тези страни.
  • 66 Знаещ

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    Само при освобождаването на Рака американците убиха над 40000 хиляди цивилни и никой не гъкна, а квичаха на умряло за общо около 1000 цивилни убити при освобождаването на Алепо. На това се казва двпоен стандарт.

    Коментиран от #68

  • 67 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "стоян георгиев":

    А не се ли замисляш, че Сорос не действа на ново бизнес, а на ниво политики променящи националната психология и светоглед като цяло. Неговата таргет група не са бизнесмените, а политиците, законотворците и разбира се най-силното оръжие - медиите. Виж в какви направления действат НПО-тата, къде налива най-много и ще разбереш какво му е отношението към българите и към нациите като цяло. .. и не се заблуждавай, има и фондации за параван на основната дейност - логично. Има една обща черта на всички косвено финансирани от неговите фондации, свързани с вероюто му - всички са в различна степен национални предатели. Въпрос на личен избор и финансово изкушение. Всеки се купува, нали?! Е, поне всеки безпринципен. Това е и идеята!

    Коментиран от #70

  • 68 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Знаещ":

    Не в ракка, а в Мосул са 40000 убити мирни жители. Моя грешка.
  • 69 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #64 от "Знаещ":

    значи борисов ръководи цялостаната българска политика????!!!и се ръководи от маккеин и меркел,нали така.щом е така защо борисов не се съобрази с техните изрични препоръки що се отнася до борбата с корупцията ?и защо щом въпросните икономически играчи не влияят ,те именно се обогатяват от тази корупционна обстановка?демек защо борисов не изпълнява препоръките на господарите си ,а деиства в полза на някакви неактивни ,но обогатяващи се от ситуацията български олигарси?надявам се да си прочел внимателно въпросите ми ,опитаи да отговориш.другото са поредните ти лъжи и неверни твърдения както за убитите в мосул така и за икономическите ползи от южен поток.убитите в мосул цивилни не се знае колко са поне за сега .данните за въпросните 40000 са предварителни на кюрдското разузнаване.нека излезнат истинските тоест тези на иркаската статистика и да се потвърдят огициално тогава ще говорим ,до тогава няма нужда от фантасмагории.за южен поток ,особено при сегашните цени на газа е силно губещ за българия.прочете ли добре силно губещ.що е губещ ами щото при високите цени бе около нулата но пак губещ,а комисионните за пренос се влияят от краината цена ,демек сега ще са много по-ниски.именно за това твоите приятели комунягите го бяха засекретили ,когато първанов правеше големия си шлем от губещи руски проекти у нас.та около 200 млн. такси при 3 млрд.инвестиции ако бачка на 100% пълен капацитет .тва бяха сметкита ама при газ 400 долара ,сега газа е 200 долара и таксите съ
  • 70 стоян георгиев

    1 2 Отговор

    До коментар #67 от "гост":

    медиите в българия доминантно са на пеевски или други олигарси сврзани с русия или ссср.българския ватник не харесва нпо тата ,щото въобще не разбира поставените от тях въпроси.он си сака,шок уикенд,блиц,пик или ако е малко по учил труд или 24 часа все вестници на наи-големия антинепеовец пеевски.у нас няма и ни един проевропеиски политик всичко живо е съветски възпитаници или агенти или взели едни руски пари или всичко в комплект.да твърдим че сорос има някакъв шанс у нас е смехотворно ,но трябва да има виновни и не е виновен пеевски,виновен е сорос ,не е виновен доган виновен е сорос не е виновен борисов сорос е виновен и така за всички ватници има плашило ,необходим 90 годишен престъпник раждащ национални предатели.всъщност наи-голямото национално предателство е българската простотия,но ти трудно ще ме разбереш уви!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.