Last news in Fakti

1 Август, 2017 12:07 941 0

Арестуваха опозиционни лидери във Венецуела

  • венецуела-
  • арест-
  • опозиционери-
  • николас мадуро-
  • леополдо лопес-
  • арести-
  • опозиция

Тъмни облаци са надвиснали над Венецуела

Арестуваха опозиционни лидери във Венецуела - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама видни опозиционери във Венецуела бяха арестувани, разкриха техни близки. Леополдо Лопес и Антонио Ледесма са задържани от полицията, съобщи Би Би Си. Близките им заявиха, че не знаят къде са отведени. Арестите са извършени на фона на кървавите сблъсъци в южноамериканската страна.

Управляващите в лицето на Николас Мадуро свикаха учредително събрание за нова конституция, което бе остро разкритикувано от опозицията и международната общност.

Мадуро бе обвинен в репресии срещу другомислещите. В няколко града във Венецуела се стигна до кървави сблъсъци между протестиращи и силите за сигурност, при които бяха убити десетки.

От месец април опозиционните протести набраха сила в южноамериканската страна. Демонстрации имаше в столицата Каракас, както и в други градове. Опозиционните сили обвиняват управляващите в използването на прекомерна сила срещу демонстрантите, както и политически злоупотреби по високите етажи на властта.

Опозиционните лидери призоваха за бойкот на вота преди дни и отказаха да излъчат кандидати за учредителното събрание, тъй като по думите им този орган е създаден да работи в полза на президента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА