2 Август, 2017 18:54 2 646 120

Тръмп подписа санкциите срещу Русия

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • подписа-
  • президент

Прогнозите се сбъднаха и Тръмп не наложи вето

Тръмп подписа санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп подписа законопроекта за налагане на нови санкции на Русия, Северна Корея и Иран, съобщи ТАСС, позовавайки се на източник от Белия дом.

Американският Сенат даде зелена светлина на законопроекта за налагане на санкции. Тръмп можеше да наложи вето, но този политически ход бе малко вероятен.

Русия отвърна на наложените санкции, въвеждайки контра мерки срещу американски дипломатически представители, работещи на руска земя.

Руското външно министерство посочи, че запазва правото си да наложи допълнителни мерки, които могат да окажат влияние на интересите на Съединените американски щати.

Президентът Владимир Путин заяви, че американските санкции са пример за използване на геополитиката за икономически цели. Той описа американските санкции като „цинизъм“.

Американският сенатор Джон Маккейн заяви, че Русия ще си плати заради атаките към американската демокрация. Думите му дойдоха на фона на наложените санкции на Вашингтон към Москва и ответните мерки, които взе Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    16 16 Отговор
    Смазаха ли го!!!
    Импичмънта това нешовл прекллненик пред сената не отменя!!
    Той спечел чесно срещу Клинтън, но те, нечесно го победиха!!!!
  • 2 ссс

    19 28 Отговор
    Мачкай Дони, ашладисай ги, Путин си ги обичка санкцийките, нали за това той те направи президент на Америка !
  • 3 Kcaniba

    10 17 Отговор
    кики, мачкаш ли топките!?
    Мачкааай виетнамските топки за пингпонг!!!
  • 4 юрист

    28 38 Отговор
    Очаквана реакция на Тръмп. Не виждам нищо за коментиране. Руските тролове вият от мъка, но....керванът си върви, въпреки воят им и така- докато русия не се махне от Крим, докато не преустанови кибер атаките си срещу чужди държави- включително и България- по време на избори и докато и най- обикновеният руснак не проумее, че този свят иска МИР И РАВНОПОСТАВЕНА ТЪРГОВИЯ между държавите в него, а не руската МИЛИТАРИСТИЧНА путлерова външна политика с руските намеци за започване на руска завоевателна война срещу ЕС, НАТО и сащ!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 кроко

    15 19 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    От имане глава не боли, пукай се от яд дворняго !

    Коментиран от #8

  • 7 юрист

    19 24 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    “...Пудел...“ Пудел си ти- аз съм с бял цвят на кожата, европейка съм и косата ми не е къдрава, като на африканците, нито е права, като при азиатците, а е чуплива, болонко на русия!

    Коментиран от #9, #12

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Милен

    23 17 Отговор

    До коментар #7 от "юрист":

    Е ти си расист бре! Да не си еврейка?!

    Коментиран от #13

  • 13 юрист

    21 31 Отговор

    До коментар #12 от "Милен":

    Расист е твоят путлер- спрямо кримските татари- за това именно го съдят в МНС- заради нарушаване на правата им и етноцид:) Не е расизъм да напише човек, че е с бял цвят на кожата и с чуплива коса и с това външно се различава от африканците и азиатците, но от къде у теб чак толкова нагънато сиво вещество, че да знаеш тези неща:) Иначе- да- всяко нещо, което не ти хареса е “расизъм“, нали? ;)

    Коментиран от #17, #19, #55

  • 14 Лост

    29 21 Отговор
    Мастиите лаят, кервана върви! САЩ налагат санкции сякаш са единствената държава на света. Санкциите ги налагат на себе си. Русия има с кого да търгува- Китай, Индия, Турция и т.н.

    Коментиран от #15, #18

  • 15 юрист

    15 28 Отговор

    До коментар #14 от "Лост":

    “...Публикувано във факти.бг: Русия има с кого да търгува- Китай..“ Ахаамм- “...Публикувано във факти.бг: Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп готви търговски мерки спрямо Китай, съобщи Politico....Публикувано във факти.бг:
    Очаква се той да иска среща с представителя на американската търговия Робърт Лайтхицер. Двамата ще обсъдят евентуално разследване спрямо Китай за нарушаване на интелектуалната собственост на американски компании. Администрацията на Тръмп е готова сериозно да увеличи митата върху вноса на китайски стоки и услуги, да предприеме кампания за отнемане лицензите на китайски фирми и приемане на други контрамерки в отговор на блокирането на американския бизнес в Китай...“ 2 Август, 2017 https://fakti.bg/world/252301-tramp-gotvi-udar-za-kitai :D Така, че- руснаците пак не могат по “втория начин“ да се снабдят с американски технологии чрез китай- тази вратичка вече се затваря:)

    Коментиран от #21

  • 16 Путин

    30 13 Отговор
    Ама немедлено си го местя в другия крачол!

    Коментиран от #86

  • 17 ибрахим

    28 17 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    мацко не ги оставяй на мира.за резолюцията на оон забрави да напишеш.и за капитан америка с лазарното оръдие им кажи.

    остави го тоя цвят на кожата,кажи им за дядо си овчаря какви стада е имал,за мъжа си им кажи какъв ит.специалист е,как газопроводите ги гради докато спи.пък за бизнеса му и доналд тръмп му завижда.
    и ако пак не те вземат на сериозно им кажи за гащите и сутиените,тука вече ще ги избие на фетишизъм и ще млъкнат.само да не забравиш да ги преплакнеш преди да ги развееш тука.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Знаещ

    26 14 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    "Няма оцелял християнски, алауитски или друзки град в териториите на т.нар. бунтовници в Сирия, всички те са салафити и е абсурдно Европа и САЩ да твърдят, че става дума за умерени групи.

    Това заяви в еМисия България Дахер Фарид Дахер сириец по произход от християнското малцинство там, който от години живее в България." - защо никой не съди Америка за подкрепа на геноцида към християните в арабския свят? Защо Америка подкрепя Саудитска Арабия, която доказано финансира салафитския ислям в цял свят? Според салафитския ислям неверниците ( ние християните) могат да ни убиват и изнасилват ако не приемем исляма.

    Коментиран от #20

  • 20 юрист

    14 27 Отговор

    До коментар #19 от "Знаещ":

    Изобщо не ме касае сирия! Ако пък ти се чувстваш много вдъхновен да се бориш за сирийската кауза- ей къде е русия- отиваш в нея, ставаш руски гражданин и отиваш да се биеш за “братския сирийски народ“. Написах много ясно, че руснаците са агресори в Украйна и незаконно окупираха Крим и Севастопол,което беше признато и от ООН- ВЪПРЕКИ съпротивата на русия и ВЪПРЕКИ, че русия слага над 8-10 пъти вето на въпросният документ. Интересуваме ме руснаците да НЕ правят агресии в Европа, да НЕ правят опити да разделят Европа и ЕС на Западна Европа и Източна Европа и да не си правят илюзиите, че ще си възстановят сферите на влияние в Източна Европа, защото не са обичани- заради насилствено наложеният социализъм- във всички източноевропейски държави, особено в Унгария и Чехия...

    Коментиран от #24, #43

  • 21 Знаещ

    29 14 Отговор

    До коментар #15 от "юрист":

    Тръмп скача на Китай за да им забави развитието защото в момента БВП на Китай е малко по-голям от този на Щатите, но само след 25 години според прогнозите на американските анализатори, ще е 9 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ и тогава Китай ще е най-мощната икономически и военно държава в света. Това естествено хич не се харесва на краварите и сега се чудят как да забавят неизбежното.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 юрист

    16 25 Отговор

    До коментар #21 от "Знаещ":

    И Китай не ме интересува. Обаче много живо ме интересува затварянето на всякакви икономически и юридически вратички, русия да се снабдява чрез трета държава с франчайзинг на ес и американски хайтек и ноу хау. Този достъп трябва да се резне едновременно по всякакъв начин на русия, за да разберат руските кравари и говедари, че СВЕТЪТ НЕ ИСКА ВОЙНА, ЕВРОПА НЕ ИСКА УСТАНОВЯВАНЕ НА РУСКА СФЕРА НА ВЛИЯНИЕ ДА Я РАЗЦЕПВА и че руснаците няма да са харесвана нация, докато не започнат да мислят, говорят и произвеждат повече храна, наука, дрехи, иновации,МИР И ПРОСПЕРИТЕТ, вместо оръжия, надменност, руски неоимпериализъм руски милитаризъм и руски цинизъм.

    Коментиран от #31, #49

  • 23 ибрахим

    23 13 Отговор

    До коментар #21 от "Знаещ":

    нищо не знаеш ти.виж юриста е друга бира.за резолюцията на оон вече спомена.сега ще докара и капитан америка с лазерното оръдие, той ще забави китай ако трябва и назад ще го върне.с това общо взето и се изчерпват аргументите.

    Коментиран от #26

  • 24 Знаещ

    23 14 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    Е как за мюсулманските кримски татари си загрижена, а за християните, не?

    Коментиран от #25, #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 юрист

    12 25 Отговор

    До коментар #25 от "Монго":

    Изтрещяла, а? ;) И Генералната асамблея на ООН е съставена все от “изтрещели“ хора, та затова признаха русия за окупатор на Крим и Севастопол, а?;) Изтрещя си ти- нормален човек не би станал изменник на държавата си, дори да става въпрос само за родината на единият му родител...

    Коментиран от #34

  • 28 ибрахим

    21 13 Отговор

    До коментар #26 от "юрист":

    ашколсун юрист машала.а браво юрист браво брависима.

    ти моят идол.ти гуру на международното право.направо оон трябва да ти го даде международното право на франчайзинг.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Знаещ

    21 11 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Преди време ми каза, че не ти пука за Англия, в която Саудитска Арабия последните десетилетия доказано е наляла над 60 МЛРД ПАУНДА за разпространението на салафитски ислям и резултатът е, че в момента най-разпространеното име сред новородените англичани не е Джон, а Мохамед, което значи, че само след две завъртания на поколенията, когато тези мохамедчета си направят по пет други мохамедчета и мохамедки и те от своя страна народят по още пет мюсулманчета Англия ще е с преобладаващо мюсулманско население и ще въведе саудитския шериат. Същото ще стане с Белгия, Франция и в някои части на Германия. Та значи Англия не те интересува, а Украйна, да. Странна работа. А ето ти и един цитат, който показва, че и самите украинци са знаели, че подаръкът на Хрушчов през 1956 година не е много нормален -"Четох интервю на президента Кравчук, където той описва как точно е станало: "Вече се споразумяхме за всичко, изготвихме заключителен документ, а мен на душата ми е тревожно какво ще правим с Крим. От една страна, Крим уж е наш (украински), а от друга - не съвсем? Отидох при Елцин и му казвам: "Борис Николаевич, какво ще правим с Крим?" Обаче на Елцин в този момент явно хич не му беше до Крим, той се чудеше как да се справи с Горбачов. И за да не му досаждам, Елцин просто ме отпрати с ръка - "взимай го". Ами взех го. Това беше всичко."

    Коментиран от #33

  • 32 ибрахим

    17 11 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    в кемер е по готино от анталия и мармарис ама ти откъде да го знаеш това.
    виж там за резолюцията кажи , преди да я публикуваш прочете ли я.а с превода как си, щото там май никой не осъжда русия за анексия.
  • 33 юрист

    14 18 Отговор

    До коментар #31 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: че само след две завъртания на поколенията, когато тези мохамедчета си направят по пет други мохамедчета и мохамедки и те от своя страна народят по още пет мюсулманчета Англия ще е с преобладаващо мюсулманско население и ще въведе саудитския шериат....“ Както написах преди- НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА- Ю.К. Е В ПРОЦЕС НА БРЕКЗИТ! Ако щат, да си приемат цялото население на Индия и Пакистан! По-важното е ю.к. да не излезе от НАТО, а какво правят в собствената си държава не ме засяга! Ако искат- да направят Великобритания Великоислямия. Нямам правен интерес в ю.к., а след 2019г. съвсем никой европеец няма да има правен интерес да търгува в /с тази държава, защото ю.к. ИЗЛИЗА от Митническият съюз на ЕС.

    Коментиран от #35

  • 34 Знаещ

    20 12 Отговор

    До коментар #27 от "юрист":

    Не ми отговори и затова пак те питам: Е как за мюсулманските кримски татари си загрижена, а за християните, не?

    Коментиран от #36

  • 35 Знаещ

    21 13 Отговор

    До коментар #33 от "юрист":

    Тогава кажи за Белгия и Франция. Аз съм бил в Брюксел много пъти, предполагам, че ти като защитник на ЕС също. Та, кажи ми моля те как се чувстваш на централния площад? Харесват ли ти хората, бурките и т.н.? Все пак Брюксел е столицата на ЕС и би трябвало да те интересува, че след 50 години от там ще ни управляват мюсулмани.

    Коментиран от #38

  • 36 юрист

    13 19 Отговор

    До коментар #34 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Е как за мюсулманските кримски татари си загрижена..“ Много просто- Украйна е кандидат за членство в ЕС, има около 50 милиона население, от които“..Конфесионален състав - християни - 97.6 % (от тях православни - 78.4 %, католици - 3.4 %, униати - 14.8 %, протестанти - 3.2 %, други - 0.2 %), юдаисти - 0.8 %, мюсюлмани - 0.4 %, други - 1.2 %. ...“ http://fantasy-travel.eu/index.php?page=57&lang=1&country=216 и за мен са по-важни държавите, кандидати за ЕС, а не тези, които напускат ЕС. Чист прагматизъм, защото “ ....Публикувано във факти.бг: Свободното влизане на граждани от страните членки на Европейския Съюз (ЕС) във Великобритания спира през март 2019 г., съобщи агенция Reuters, позовавайки се на изявление на сътрудници от канцеларията на британския премиер Тереза Мей....Публикувано във факти.бг: и не е редно да се внушава, че режимът на свободно движение ще продължи както е бил досега, коментират от канцеларията на Мей...“
    31 Юли, 2017 https://fakti.bg/world/251879-svobodnoto-dvijenie-na-hora-spira-prez-mart-2019-g

    Коментиран от #39, #41

  • 37 Kcaniba

    14 22 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    Сменете си опорните точки

    Коментиран от #42

  • 38 юрист

    11 22 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    От 3- 4 години умишлено избягвам посещение на посочените държави, дори с цел туризъм. А ЕС Е СЪЮЗ НА ДЪРЖАВИ, не е една единна държава, че да се твърди, че мюсюлманите щели да управляват ЕС. Лично аз съм против сещ/ съединени европейски щати/.
  • 39 ибрахим

    24 13 Отговор

    До коментар #36 от "юрист":

    то туй много хубаво ама нали нато няма да го напускат.пък по линия на нато пращат у нас някакви кораби които ти със съпруга ти посетихте.и руснаците с професионалните фотоапарати също ги посетиха.тогава беше много загрижена пък сега не си.туй кои член от правото го регламентира.

    Коментиран от #40

  • 40 юрист

    13 25 Отговор

    До коментар #39 от "ибрахим":

    Военните кораби на една натовска държава винаги са ми интересни, защото имам възможността НАЖИВО да се убедя във военната мощ на НАТО и в способността на съюзниците да ни защитят, ако путлер, в състояние на делюзии и налудности, реши да извърши кримският сценарий точно във Варна и руски граждани без опознавателни военни знаци да решат да забият руското знаме на покрива на община Варна, същият ден да проведат “референдум“ във Варна, но само с ...руските граждани - собственици на български ваканционен имот в нея и след това да поискат присъединяване на Варна към русия или обявяването й за руски ексклав.

    Коментиран от #44

  • 41 Знаещ

    23 12 Отговор

    До коментар #36 от "юрист":

    Е значи сам виждаш, че татарите са 0,4 процента от цялото население на Украйна и Крим взети заедно, а ти написа, че точно за тях мюсулманите те е грижа,а не за християните. Защо?

    Коментиран от #45

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Йонко

    12 23 Отговор

    До коментар #20 от "юрист":

    100% истина е това са факти.
    Браво така се казват нещата такива каквито са...
  • 44 ибрахим

    22 13 Отговор

    До коментар #40 от "юрист":

    коя способност да ни защитят колкото защитиха украйна или грузия.

    дай там по същество.какво ще правим с ес. след двайсетина години когато 70% от евродепутатите ще са мюсюлмани.

    Коментиран от #46

  • 45 юрист

    9 20 Отговор

    До коментар #41 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: ,а не за християните. Защо?..“
    1. Дай статистическа справка колко украински граждани- етнически украинци са мюсюлмани в периода 2014- 2017 г.
    2. Дай статистическа справка колко рускоговорящи украински граждани- етнически руснаци- са мюсюлмани
    3. Дай статистическа справка колко украински граждани- етнически украинци са атеисти- защото аз съм АТЕИСТКА и е логично да защитавам и атеистите, които вие- религиозни- не считате за хора...

    Коментиран от #56

  • 46 юрист

    12 19 Отговор

    До коментар #44 от "ибрахим":

    “...Публикувано във факти.бг: коя способност да ни защитят колкото защитиха украйна или грузия...“ Украйна и Грузия не са държави- членове на НАТО. Прегледайте си пак чл.5 от Северноатлантическия договор. Може да не вярвате на този текст, но за Ваше учудване, той създава ЗАДЪЛЖЕНИЯ за 29 държави в един точно определен случай- когато една от тях е нападната, то останалите 28 държави- ЧЛЕНОВЕ НА НАТО, СА ДЛЪЖНИ незабавно да й помогнат да се отбранява, включително като използват военни действия срещу агресора й.
  • 47 ели

    25 12 Отговор
    Трудно ми е да повярвам.Как може нормален човек да изпитва толкова ненавист,омраза,отвращение да ненавижда народ който е най-близък към българския-същата азбука,почти същата реч,култура,манталитет,същата история и обичаии,ако не бяха те освободили България нямаше сега да те има човек действително трябва да идиот за да говори така.

    Коментиран от #48, #50

  • 48 юрист

    13 23 Отговор

    До коментар #47 от "ели":

    И на мен ми беше много трудно, че същите онези руснаци, които прокламираха, че са БРАТСКИ НАРОД, извършиха военна агресия в Украйна- отново “братски“ за тях народ! Освен това- Украйна е 50 милиона души население, а малка България е 7.3 милиона население. От същата руска агресия нас, българите, ни пази единствено чл.5 от Договора за НАТО. “...Публикувано във факти.бг: ако не бяха те освободили България нямаше сега да те има човек...“ МОЛЯЯЯЯ? ХАЙДЕ ПАК- АКО ГО НЯМАШЕ БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ,АКО ТО НЕ БЕШЕ УДЪРЖАЛО СТРАТЕГИЧЕСКА ПОБЕДА ЗА РУСИЯ, СЪЩАТА ТАЗИ “ВЕЛИКА“ РУСИЯ ЩЕШЕ ДА ЗАГУБИ РУСКОТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877Г. НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ! КАК НЕ ВИ Е СРАМ ТАКА ДА ПРЕИНАЧАВАТЕ ИСТОРИЯТА? ДА- РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ- НАКРАЯ- 7000 БЪЛГАРИ- БЪЛГАРСКОТО ОПЪЛЧЕНИЕ, ИЗВОЮВАХА СЪС ЩИКОВЕТЕ СИ И С ТЕЛАТА НА УБИТИТЕ СИ ДРУГАРИ БЪЛГАРСКАТА СВОБОДА И ПОБЕДАТА НА РУСКАТА ИМПЕРИЯ НА БАЛКАНИТЕ В РУСКОТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877Г.!

    Коментиран от #68

  • 49 Ghost1

    14 22 Отговор

    До коментар #22 от "юрист":

    Ей това са фактите 1:1. Направо онемяват руските възпитаници тука и навсякъде където ги има все още. Взеха да им привършват опорните точки и само се пишат небивалици. Но те със расии са расли и възпитавали и сега им е трудно да проумеят какво става и защо не харесва никой нормален човек политиката на президента путин.

    Коментиран от #53

  • 50 юрист

    13 22 Отговор

    До коментар #47 от "ели":

    А РУСКАТА ПИСМЕНОСТ Е БЛИЗКО ДО БЪЛГАРСКАТА ПИСМЕНОСТ, ЗАЩОТО НИЕ- БЪЛГАРИТЕ, СМЕ ДАЛИ НА РУСНАЦИТЕ ПИСМЕНОСТТА! Или това не го учите в русия? Не, нали?

    Коментиран от #52

  • 51 Барчо

    23 12 Отговор
    Президент на щатите! Свърши се тая. Сега вече е безгласно чучело. Това е първото от многото ограничения, които предстоят. А санкциите не са политически, а чисто икономически. Ма нема да и се получи. Русия има с кой да търгува. А когато нещо не може да си купи, ще си го направи. Както японците и американците и руснаците имат разузнаване в посока технологии. И ако някой каже, че японци и американци не крадът технологии, значи е доказан глупак.
  • 52 Бай хой

    22 14 Отговор

    До коментар #50 от "юрист":

    Иди и я дай тая писменост на господарите си от сащ. Нали сте партньори. Да видим как ще ти се смеят и къде ще ти я наврат. Никой не обича продажниците.

    Коментиран от #54

  • 53 юрист

    12 22 Отговор

    До коментар #49 от "Ghost1":

    Истината има един много важен атрибут- колкото и да се крие, накрая тя винаги излиза наяве! Руснаците не могат да разберат, че никой НЕ ИМ ИСКА нито държавата, нито територията, нито пък някой иска да им завладява природните богатства! Те са тези, които постоянно пишат, говорят и мислят САМО ЗА ВОЙНА, плашат с военните си оръжия и този манталитет е ПРЕЧКА пред нормалното общуване с тях.

    Коментиран от #57, #60

  • 54 юрист

    10 20 Отговор

    До коментар #52 от "Бай хой":

    “...Публикувано във факти.бг: т на господарите си от сащ...“ Аз нямам господари. За разлика от теб, над главата ми стоят само международните ЕС и българските закони. Считам себе си за свободен човек, който не се страхува да напише истината и да я защити.
  • 55 гост10

    18 10 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    да де , ама дори и в тежко зависим дневник на грант получателите не получаваше заплащане за комични коментари . защо реши , че тук логика ще бъде наета
  • 56 Знаещ

    19 11 Отговор

    До коментар #45 от "юрист":

    Ти самата си ми дала тази статистика по религии, а пискаш срещу нея. Честно не те слуша главата. Публикувано във факти.бг: Конфесионален състав - християни - 97.6 % (от тях православни - 78.4 %, католици - 3.4 %, униати - 14.8 %, протестанти - 3.2 %, други - 0.2 %), юдаисти - 0.8 %, мюсюлмани - 0.4 %, други - 1.2 %. ...“ http://fantasy-travel.eu/index.php?." Явно ЗА такива като теб е графа други-0,2%. Това е твоето самоопределение. Жалко. Аз съм българин-православен християнин. Кръстен съм и детето ми е кръстено, и се гордея с това.

    Коментиран от #58, #61

  • 57 Kcaniba

    21 11 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    Неадекватен!!
    1. НАПОЛЕОН, Кайзер Вилхелм, Хитлер!!!
    2. УССР е създаден от Ленин и болшевиците,
    Хрущов и комунистите незаконно предават Крим, Одеса и част от Бесарабия на УССР!!!
    3. 1990 Крим създава собствена държава, УССР също престава да съществува. Съвремена Украина е начледила незаконо границите на УССР, т. е. тя няма как да се запази, защото не е УССР. Гражданското противостояние там има от 1990 и не е подпитвано от руските политики, а са именно вътрешните противоречия, защото имено Украина не е УССР и тя ще се свие до естечтвените размери на руско-полските покрайнини - Окраина!!!
    Това са естествени процеси по самоунищожението на неестествено държавно образование!!!
    4. Русофобияиа ти е смешна.

    Коментиран от #63, #64, #66

  • 58 юрист

    8 22 Отговор

    До коментар #56 от "Знаещ":

    ? Изпадаш в много тежко противоречие със собствените си думи. След като в Украйна 97% от населението са християни, и аз защитавам и суверенитета и териториалната цялост на Украйна и народният суверенитет на украинският народ, как реши, че не защитавам християните? Дай ми причинно следствената връзка и посочи къде точно виждаш противоречие в собствените ми разсъждения.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 гост

    22 12 Отговор

    До коментар #53 от "юрист":

    "никой НЕ ИМ ИСКА нито държавата, нито територията, нито пък някой иска да им завладява природните богатства! Те са тези, които постоянно пишат, говорят и мислят САМО ЗА ВОЙНА“
    "Другари" ;) ... МИНУТА МЪЛЧАНИЕ за един завинаги напуснал ни мозък! АМИН!
  • 61 юрист

    9 23 Отговор

    До коментар #56 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Честно не те слуша главата..“ Честно- имаш психически проблем- не можеш да направиш елементарен анализ на писмена реч и ти се късат отделните звена в логическата конструкция. Това е симптом при група психични заболявания, но не искам да разводнявам темата....
  • 62 Kcaniba

    8 4 Отговор

    До коментар #59 от "Kcaniba":

    кики, намали топлите памперси

    Коментиран от #65

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 юрист

    9 19 Отговор

    До коментар #57 от "Kcaniba":

    Тези руски опорни точки ги публикувате за хиляден път. Дайте нещо ново, защото вече се протъркаха от употреба:):):)
  • 65 Кики

    2 1 Отговор

    До коментар #62 от "Kcaniba":

    В грешка си колега,нали сме в един отбор! Наздраве....

    Коментиран от #73

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Знаещ

    18 7 Отговор

    До коментар #48 от "юрист":

    Я разкажи за военната агресия и колко са етническите украинци в Крим? Ще ти подскажа: 24% според украинските данни. Та разкажи как ги нападнаха, колко ракети изтреляха срещу тези 24 процента украинци. Ако Хрушчов не беше подарил на пияна глава по времето на ссср, Крим на Украйна, нямаше да ги има тези проблеми. Но тогава ссср е бил една страна и не е имало значение, кой къде се води. Просто по онова време никой не си е представял, че някога ще се разделят и този жест е имал само символично значение.

    Коментиран от #72, #76, #80

  • 69 Sergiy

    8 21 Отговор

    До коментар #67 от "Kcaniba":

    по-голями фашисти от путиноиди/ватници и такива подлози на путьо като теб-няма, за съжение или за радост, ама това е ФАКТ.

    Коментиран от #71

  • 70 Kcaniba

    20 8 Отговор

    До коментар #66 от "Sergiy":

    Шльоко, КРИМ е държавен субект от 1990!!!
    Усраина през 1994 противоконституционно променя конституцията си, и отнема с този акт сувиренитета на Крим!!
    Трололо на Параша, не ми умничай, че си един хохол безродни и необразован при това!!!

    Коментиран от #77

  • 71 Kcaniba

    20 9 Отговор

    До коментар #69 от "Sergiy":

    15 000 малороси - деца и жени убихте бандеровски утрепки!!!
    Не сте нацисьи и фашисти а подлоги на такива!!!

    Коментиран от #75

  • 72 Sergiy

    7 18 Отговор

    До коментар #68 от "Знаещ":

    история не знае "АКО" -първо. Второ, Хрущов не "подаряваше" смешници, това са методички на путьо от 2013-2014г.-подновявайте ги, поне ;) Крим беше една голяма пустош, след ВСВ и между 1945 и 1954. в политбюрона кпсс-видяха че московия нямам ка да оправи този полуостров и го вкарват в УССР- и след това тръгне всичко там-вода, селското стопонаство, заводи, фабрици и мн.др. А в замяна московия взима черноземи- на УРСР- Таганрог и др. Това са ФАКТИ. Обаче повтярям история не знае "АКО", тази дума, вие подлози на путьо много обичате ;)) С АКО не става, ама с детското ако за вас става ;))
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Гост

    21 5 Отговор

    До коментар #66 от "Sergiy":

    Серж, замезвай бате, че личи! ;)
  • 75 Sergiy

    10 20 Отговор

    До коментар #71 от "Kcaniba":

    ТЕЗИ УБИХА МИЛИОНИ-Количество на московити които бяха на страната на фашисти:
    Реальные фашисты:
    1) Русская Освободительная Армия (РОА) -150 000;
    2) 29-я гренадерская дивизия СС „Рона“ (1-я русская)- 15 000;
    3) Казачий стан (Kosakenlager) – 24 000;
    4) 15- казачий кавалерийский корпус СС- 35 000;
    5) Дивизия „Руссланд“- 10 000;
    6) Русский охранный корпус – 17 000;
    7) 1-я русская национальная бригада СС „Дружина“ – 2 500;
    8) Хиви (Hilfswilliger) – 600 000;
    Има още, общо 1,2-1,5млн. московити!! Всички те имаха гилдии!
    Това са сухи цифри и факти, всеки може да провери, ако има желания.
    Да не забравим пакт Молотова-Рибентропа, Полша още не може да забрави как гитлер с джугашвили ( в народа познат като сталин) поделиха цялата страна и стиснаха ръце.
    Човек който сляпо вярвя в ТВ (особено московитско)-не може да мъсли извън бокса. Принципно, трябва да подлагаш на съмнение, проверяваш и тогава правиш заключения, които можеш да поддвърдиш с нещо. Аз виждам само едни и същи слогани на кремловска вата и нищо друго, слабо, много слабо.

    Коментиран от #78, #79

  • 76 юрист

    8 20 Отговор

    До коментар #68 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Ще ти подскажа: 24% според украинските данни....“ Хайде де! :) Посмали малко с лъжите:D То вие писахте , че и украински етнос изобщо не съществува:D
    http://www.ua.spinform.ru/people.html “...Подавляющее большинство населения (более 77 процентов) – украинцы, также большой процент населения составляют русские...В статье использована информация с сайтов Государственная служба статистики Украины.“ Както се вижда, този сайт НЕ Е вконтакте.ру, звезда.ру и т.н.- защо ли има такова ОГРОМНО разминаване с твоето недоказано твърдение, а? :D:D:D
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Трол

    23 6 Отговор

    До коментар #75 от "Sergiy":

    Яаа, Васик Атанасова се появи отново! а сега дай и Бандеровците, които са се били на страната на Хитлер. И само да споменеш за кой път пускаш тази никому ненужна информация, като твой пост?
  • 79 Kcaniba

    20 11 Отговор

    До коментар #75 от "Sergiy":

    ,, Руснака'' ЧикатилО
    Забрави май...
    Чернобил, с украинското му ръководство и седмично мълчание в Киев за случилото се!!!
    Все прехвърляме винатата на другите!!
    Безотговорното и мадодушното отричане на собствените грешки и пороци не ги отменя!!!
    Като малки дечица сте - не съм аз!!!
    Не аз напълних памперса, не аз свалих самолета, не аз направих гражданската война!!!
    Големия брат, той е виновен, Русия е виновна!!!
    И искате уважение и подкрепа!?
    Какво уважение към хора заслужили жалост, с жалкото си мировозрение!???

    Коментиран от #83

  • 80 юрист

    7 24 Отговор

    До коментар #68 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: и колко са етническите украинци в Крим? Ще ти подскажа: 24% според украинските данни....“ И понеже ЛЪЖЕШ БЕЗОГЛЕДНО И НАГЛО, ще направя така- с твоите камъни по твоята глава:) “... Государственный комитет статистики Украины Численность и состав населения Украины
    по итогам Всеукраинской переписи населения 2001 год...
    Данные относительно наиболее многочисленных национальностей, проживающих в Украине, приведены ниже:
    украинцы Количество 37541,7 (тыс.человек) 2001 год В % к итогу 77,8“
    http://2001.ukrcensus.gov.ua/rus/results/general/nationality/
    Хайде сега- ОСПОРИ тези данни за 2001 г.:D:D:D

    Коментиран от #81, #84

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 юрист

    8 21 Отговор

    До коментар #81 от "Kcaniba":

    Ти не раздавай обиди наляво и надясно, ами помогни на товарища си руският трол с ник “„знаещ“, да обори ОФИЦИАЛНАТА УКРАИНСКА СТАТИСТИКА за процентното съотношение на различните етнически групи в Украйна:D Уж нямало етнос “украинци“ в Украйна, а пък изненадващо те били...77.8% от населението на Украйна през 2001г.- съгласно статистическия институт на Украйна- хахахаха:D:D:D

    Коментиран от #87

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 юрист

    8 19 Отговор
    Разбрахте ли сега, руски тролове, същността на поговорката “ НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ“?:) ВСЕКИ ПЪТ, когато ЦИНИЧНО И НАГЛО ЛЪЖЕТЕ И ОТРИЧАТЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЦЯЛ ЕДИН ЕВРОПЕЙСКИ ЕТНОС, ще ви “забождам“ на официалните статистически данни от официалните държавни институции на Украйна или русия:D:D:D
  • 86 Путин Хуйло

    6 19 Отговор

    До коментар #16 от "Путин":

    Това и за памперсите знаеш ти ,друго не.

    А ,че обявиха че не могат да осигурят бюджето до края на 2017 ти е минало между ушите без да срещне нещо.
  • 87 Kcaniba

    19 6 Отговор

    До коментар #82 от "юрист":

    Аз не вярвам на официална украинска статистика дрогарке.
    Нещо повече, когато украинската тръба остане празна, процесите на саморазпад там ще се активизират в пъти.
    Те отричат гагаузки етнос, български етнос - не им дадоха автономия, пресират ги.
    А пък берат грижи за многократно по-малочислен татаро-монголски етнос, живущ в друг субект и продавал жените им в хареми, а мъжете по веницианските галери, преди Ручия да завлвдее Крим и пресече тези техни традиции.
  • 88 юрист

    5 15 Отговор

    До коментар #84 от "Знаещ":

    Абе тролчо, АЗ ТИ ПИША ЗА ПРОЦЕНТНОТО СЪОТНОШЕНИЕ НА УКРАИНСКИЯТ ЕТНОС В ЦЯЛАТА УКРАИНСКА ДЪРЖАВА,бе, льольо- А НЕ САМО В КРИМ! ВИЕ ОТРИЧАТЕ ИЗОБЩО СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА УКРАИНСКИ ЕТНОС В ЕТНИЧЕСКАТА КАРТА НА ЕВРОПА- ЗА ТОВА СТАВА ВЪПРОС! НЕ СТАВА ВЪПРОС САМО ЗА КРИМ, А ЗА ТОВА, ЧЕ ВИЕ- РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ, ОТРИЧАТЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА СУВЕРЕННАТА ДЪРЖАВА УКРАЙНА КАТО СУБЕКТ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО И ОТРИЧАТЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИЗОБЩО НА УКРАИНСКИЯТ ЕТНОС! КРИМ Е НЕДЕЛИМА ЧАСТ ОТ УКРАЙНА, НО Е ЧАСТ ОТ НЕЯ- А АЗ ТИ ПИСАХ ЗА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ НА УКРАЙНА!

    Коментиран от #92

  • 89 Знаещ

    14 4 Отговор

    До коментар #84 от "Знаещ":

    Това пише в западните статистики. Като се има предвид как налагат санкции и скачат на Русия вероятно и тези данни са занижени относно броя на руснаците. Но дори да ги приемем за чиста монета излиза, че украинците са абсолютно малцинство дори според западните си съюзници.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Kcaniba

    14 5 Отговор

    До коментар #83 от "Sergiy":

    Ахаха
    А там кои са били, трололо!!!
    Хохолите и евреите са били апарата на кпсс, руснака е опъвал каиша - чтроял на вас, селяните, заводи, фабрики, електростанции, поливни системи!!!
    Още щяхте да пасете козите в тъмните доби на Карпатите, не че пак не се връщате към това...
  • 92 Знаещ

    14 5 Отговор

    До коментар #88 от "юрист":

    Аз ти пиша, че с 10% украинци в подарения от Хрушчов Крим е нормално сега да си е върнат на руснаците. Явно не сме се разбрали. Извинявай. Радвам се, че и ти мислиш, че Крим е населен основно с руснаци и си е руски.

    Коментиран от #94, #95, #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 юрист

    5 13 Отговор

    До коментар #92 от "Знаещ":

    „...Публикувано във факти.бг: Аз ти пиша, че с 10% украинци в подарения от Хрушчов Крим е нормално сега да си е върнат на руснаците....“ Щеше да е така, ако русия С ДВА ДОГОВОРА не се беше ЗАДЪЛЖИЛА да спазва международно признатите граници на Украйна, ако не беше признала съществуването на Украйна и не беше признала Украйна като суверенна държава! То ти утре ще напишеш- ами 10% от населението на Варна са руски граждани, русия освободи България от османско владичество, а сега е време Варна да бъде върната на руснаците, а? Не се ли усещаш колко олекваш?!
  • 95 юрист

    6 16 Отговор

    До коментар #92 от "Знаещ":

    Само русия не се научи, че международните договори са създадени, за да се спазват- а не за да се нарушават! И предвид манталитета и начина ти на мислене, ако си руски гражданин с имот във Варна, според мен представляваш заплаха за националната сигурност на България и трябва да бъдеш обявен за нежелано лице от нашата ДАНС , да ти бъде даден срок и да напуснеш завинаги България!

    Коментиран от #96, #118

  • 96 Знаещ

    14 5 Отговор

    До коментар #95 от "юрист":

    Понеже явно не помниш повече от 5 минути ще ти повторя, че съм българин. Преди малко ти го написах. Не казах български гражданин, а БЪЛГАРИН и за разлика от теб съм и християнин, както и повечето българи. P.S. "Публикувано във факти.бг: 3. Дай статистическа справка колко украински граждани- етнически украинци са атеисти- защото аз съм АТЕИСТКА и е логично да защитавам и атеистите, които вие- религиозни- не считате за хора..." - Според статистиката, която ти самата постна по горе само 0.2% от украинците са като теб, а 97% са християни. Явно 99.8% не те считат за човек, както и по-голямата част от българите. Сама си го написала и се радвам, че го осъзнаваш.

    Коментиран от #102, #103

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Знаещ

    15 3 Отговор

    До коментар #97 от "Sergiy":

    Сложил съм си такъв ник, защото много чета и много знам. Ти ако имаше поне малко познания за устройството на ссср щеше да знаеш, че без одобрението на Хрушчов Крим никога нямаше да бъде даден на Украйна. Тогава Хрушчов понижава в длъжност първия секретар на кримската КПСС защото е бил против подаръка.

    Коментиран от #99, #100

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 стоян георгиев

    3 15 Отговор

    До коментар #98 от "Знаещ":

    тва че четеш и знаеш е доста подозрително предвид показаното от теб.според мен си си сложил този ник за да се самоиронизираш!

    Коментиран от #109

  • 101 Барчо

    14 2 Отговор
    Тръмп подписа санкциите срещу ЕС. Да ни е честито.
  • 102 юрист

    3 14 Отговор

    До коментар #96 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: Преди малко ти го написах. Не казах български гражданин, а БЪЛГАРИН..“ АКО си българин, щеше да имаш емпатия към един НАПАДНАТ НАРОД В СОБСТВЕНАТА МУ ДЪРЖАВА, точно, защото БЪЛГАРИТЕ знаем какво означава това! Преди 2014г. не съм чула БЪЛГАРИН да се гаври с украинците, да твърди, че не съществуват изобщо като етнос, че нямат държава, че са лоши хора! Дойде обаче 2014г. и понеже Украйна УПРАЖНИ суверенното си право на държавен суверенитет- а именно- да гради собствена държавна външна политика, която НЕ СЪОТВЕТСТВА на желанията на русия и хайдеее- изведнъж украинците станаха най- черните, при това държавата им беше нападната от руския агресор! ВСЕКИ БЪЛГАРИН би разбрал отлично ОТБРАНАТА на украинците на собствената им държава, само ТИ се опитваш да се правиш на недоразбрал...И в същото време твърдиш не просто, че си БЪЛГАРИН, а и че си ХРИСТИЯНИН! Християнско ли е русия да напада военно Украйна? Християнско ли е съседът ти да влезе в домът ти, да ти скъса символично акта за собствеността му, да те изгони от собственият ти дом и да ти каже- оправяйте се - сега този дом е мой?!

    Коментиран от #104

  • 103 юрист

    2 14 Отговор

    До коментар #96 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: а БЪЛГАРИН и за разлика от теб съм и християнин, както и повечето българи...“ Странно- сред нас, българите, няма чак толкова невежи хора, които да не знаят това-
    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 13. (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
    (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели
    Чл. 37. (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи и невярващи.
    (2) Свободата на съвестта и на вероизповеданието не може да бъде насочена срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала или срещу правата и свободите на други граждани.
  • 104 Знаещ

    14 3 Отговор

    До коментар #102 от "юрист":

    Понеже явно не помниш повече от 5 минути ще ти повторя, че съм българин. Преди малко ти го написах. Не казах български гражданин, а БЪЛГАРИН и за разлика от теб съм и християнин, както и повечето българи. P.S. "Публикувано във факти.бг: 3. Дай статистическа справка колко украински граждани- етнически украинци са атеисти- защото аз съм АТЕИСТКА и е логично да защитавам и атеистите, които вие- религиозни- не считате за хора..." - Според статистиката, която ти самата постна по горе само 0.2% от украинците са като теб, а 97% са християни. Явно 99.8% не те считат за човек, както и по-голямата част от българите. Сама си го написала и се радвам, че го осъзнаваш.
    Коментиран от #102, #103

    Коментиран от #105, #106

  • 105 юрист

    2 14 Отговор

    До коментар #104 от "Знаещ":

    “...Публикувано във факти.бг: ще ти повторя, че съм българин....“ Това можеш да го напишеш и 1000 пъти, но на 1001 път няма да станеш българин, независимо дали го искаш или не:) Разбираш ли- манталитетът ти не отговаря на българският цивилизационен код. Българите сме толерантни и милостиви хора и не обругаваме първосигнално и безпричинно чужди народи и народности. Не се обръщаме като фурнаджийска лопата във всички посоки, в които духа руският вятър, имаме собствено установено мнение и поддържаме стабилно повтарящо се позитивно отношение към съседите си. Лицемерие е един човек да твърди, че е християнин, а в същият момент да нарушава грубо християнският морал- особено заповедта за непожелаването на собствеността/имота на другия човек или на съседа...Съвет- давайте го по-леко, особено с одобрението си към руските агресии....

    Коментиран от #108

  • 106 юрист

    3 14 Отговор

    До коментар #104 от "Знаещ":

    Хайде сега- малка задачка закачка за 4ти клас- направете анализ на тази писмена реч“....Публикувано във факти.бг: А и е логично да защитавам И атеистите...“, и утре публикувайте малко от Вашите размисли за значението на съюза “И“ в цитираната част от изречението:) То се е видяло, че ще се преподава БЕЛ, но все пак- аз не съм филоложка и преподавателка по български език и литература...

    Коментиран от #107

  • 107 Знаещ

    15 2 Отговор

    До коментар #106 от "юрист":

    "защото аз съм АТЕИСТКА и е логично да защитавам и атеистите, които вие- религиозни- не считате за хора," -хайде прочети си пак цялото изречение и спри да извърташ. Вече ти казах, че човек трябва да може да стои зад думите си. P.S. Най-смешното е, че даже си подчертала с големи букви, че си от онези 0.2%, които другите 99.8% от населението не ви считат са хора.
  • 108 Знаещ

    12 2 Отговор

    До коментар #105 от "юрист":

    Причината така да упорстваш, кой е българин и, кой не е, е че сама си призна, че си сред онези 0.2 процента, които украинците, а и ние българите не ви считаме за хора. Малък процент сте, но все пак ви има. А аз съм от нормалните българи християни, които все още сме болшинство в България. Майка ми и баща ми са такива, дядовците и бабите ми също. Не знам как се гледаш в огледалото след като знаеш, че половин България е изколена от турците по време на турското робство точно за да се откаже от вярата си и въпреки всичко не сме се отрекли. Определено има с какво да се гордеем.

    Коментиран от #113

  • 109 Знаещ

    14 2 Отговор

    До коментар #100 от "стоян георгиев":

    Последния път доста те пообразовах, а ти едно благодаря не каза. Не беше културно от твоя страна.

    Коментиран от #111

  • 110 Знаещ

    14 2 Отговор
    По-лошо е да лъжеш отколкото да не знаеш, а ти явно си от тези, които лъжат. Много добре знаеш, че всичко зависеше от главния в ссср, а в България първо от главния в ссср и поле от бай Тошо. Като за неща, които не ги интересуваха руснаците си решаваше Тодор Живков сам.
  • 111 стоян георгиев

    2 13 Отговор

    До коментар #109 от "Знаещ":

    много ме пообразова безспорно.образова ме как бил печеливш южен поток нза българия ,въпреки сметките на всички правителства,образова ме как българските олигарси не влияели на българската политика, а за сметка на тях го правил сорос,образова ме как в мосул загинали 25000 воиника за да го освободят ,а те са под 1000 ...аме много ме образова.направо ме скапа от смях,демек от образоване.ти явно си много знаещ ама си знаещ само на неверни глупости.

    Коментиран от #112, #116

  • 112 Монго

    11 1 Отговор

    До коментар #111 от "стоян георгиев":

    "В блокадата и настъплението срещу Мосул участваха повече от 85 000 иракски войници и 60 000 кюрди, а също и местни християни и сунити. Докарани бяха 101 въздушно-десантна и 1 пехотна дивизия на армията на САЩ.
    Смята се, че американците, участващи в операцията, са не по-малко от 2500.
    200-хилядна армия воюваше срещу 20 до 30-хилядна войска на „Ислямска държава“ и все още западната част на Мосул е под контрола на опозицията. Коалицията даде 20-30 000 жертви, „Ислямска държава“ – от 600 до 1500. "

    Коментиран от #119

  • 113 юрист

    2 11 Отговор

    До коментар #108 от "Знаещ":

    “....Публикувано във факти.бг: че си сред онези 0.2 процента, които украинците, а и ние българите не ви считаме за хора. Малък процент сте, но все пак ви има...“ Я пак?:) Ти НАИСТИНА не живееш в България:) “... а като православни християни са се самоопределили 59% от населението на преброяване 2011, от тях не е ясно колко се самоопределят като старостилци и новостилци...“ из уики- статията “България“:) И още -
    http://www.dnes.bg/obshtestvo/2015/06/08/bylgarinyt-nai-golemiiat-ateist-na-balkanite.266075 “....Българинът – най-големият атеист на Балканите Едва 52% от българите са религиозни, сочи проучване- Малко над половината, 52%, от българите определят себе си като религиозни. 39% от сънародниците ни твърдят, че не са вярващи, а 3% от тях са убедени атеисти. Останалите 8% не могат да се самоопределят. Това показват данните на агенция Галъп и Уин.
    8 юни 2015***** Явно имаш проблем със съществуването на българите:):):) И спри да лъжеш , че си българин, защото всяко твое ново изречение показва, че не си българин- дори простите българи обичайно ПРОВЕРЯВАТ едно твърдение, преди да напишат глупост, защото българите сме лъгани многократно от много хора!

    Коментиран от #117

  • 114 хахахахаххаа

    11 2 Отговор
    и до сега 5 години имаше санкции обаче в русия знаят ли за тях.Щото докато ги има тя "слабата русия" с лекота си прибра и елиминара САЩ от най важните стратегически геопилит.области-нарита ги в Украйна нарита ги в Бл.изток и затвори Арктика.А САЩ пишат хартиени санкции но никой така и не можа да обяасни какви точно санкции могат да наложат САЩ на Русия, още повче че по данни на Свет.търг.орг.Русия от нищо не зависи от САЩ и нищо не внася от САЩ, а изнася стоки за 25 млрд.долара годишно в САЩ което е мижав оборот на фона на ЕС-Русия .Всъщност това едалечен опит /за след 30-40 год-/ САЩ да се намести на ЕС пазара на газ ,обаче късно е либе за китка.Сега следват санкции срещу Китай и така вече със сигурност САЩ ще уморят хората от смях по целият свят.

    Коментиран от #115

  • 115 Kcaniba

    3 11 Отговор

    До коментар #114 от "хахахахаххаа":

    ха ха ха х ах ах ха ,еииий не ви е лесно в коневръза бре,бре ,ставате смешни с тия опорни точки,ха ха ха лъжа ,след лъжа!Не се напрягайте толкова,и се договорете да ви плащат с твърда валута ,че рублата девалвира по бързо от галопиращ кон,един грам злато струва,колкото пет килограма Рубли!!!Что случилас .....
  • 116 Знаещ

    10 0 Отговор

    До коментар #111 от "стоян георгиев":

    Естествено, че Черепа и Ветко Арабаджиев не са виновни за спирането на южен поток и за налагането на санкции на Русия. Само глупак може да твърди това.

    Коментиран от #120

  • 117 Знаещ

    11 0 Отговор

    До коментар #113 от "юрист":

    Сама каза, че не те считат за човек, а се сърдиш? Странна работа. Дори според последната статистика, която сама даваш попадаш в групата от 3%. Честито. Ти не си българка. Българите сме мряли 500 години за да не предадем християнството.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 стоян георгиев

    0 9 Отговор

    До коментар #112 от "Монго":

    в блокадата участваха маса народ,но в преките военни деиствия в самия град участваха само антитерористичната група съставена от сунити наречена златна дивизия както и части на иракската жандармерия,но те по-скоро бяха с потдържащи функции.та антитерористите дето превзеха мосул са около 18000 ,справка военното министерство на ирак.тва е .в града срещу тях се биха около 10000 джихадиста според различни източници,всички те са неотрализирани избити или заловени с малки изключения .все още има джобове на съпротива ,но те са локализирани и намаляват ежедневно,а армията дори вече не съобщава за жертви сред своите ,демек джобовете се прочистват рутинно и загубите са само сред джихадистите.инфо има достатъчно във викито както и в официалните иракски медии ,а също и на саита на иракското правителство,като документите са достъпни и са основно на англииски.жертвите също са изнесени , иракските около 980 човека убити и около 5000 ранени.няма как да са загинали 25000 щото просто няма толкова спецназ в иракската армия.та пак плоски лъжи.западната част е превзета от месец без въпросните джобове,които представляват отделни руини с барикадирали се там джихадисти,но не влияещи на общата обстановка в западен мосул.та както съм ти казал без милиционерски номера.
  • 120 стоян георгиев

    0 8 Отговор

    До коментар #116 от "Знаещ":

    както казах името знаещ си си го сложил за да се самоиронизираш.кво съм писал кво ми пишеш!що не отговори на въпроса ми защо лъжеш че южен поток е печеливш след като две правителства едно на герб и едно на комунистите го изкарват губещ,а ти обясняваш колко бил печеливш?