Last news in Fakti

4 Август, 2017 14:50 1 128 0

Нужни са уникални решения след Brexit

  • лев варадкар-
  • brexit-
  • великобритания

Премиерът на Ирландия призова за запазване на свободната търговия

Нужни са уникални решения след Brexit - 1
Снимка: БТА/AP

Ирландският премиер Лео Варадкар обяви, че не иска икономическа граница между неговата страна и Великобритания след Brexit, съобщи Би Би Си.

Той говори пред студенти в Кралския университет в Белфаст. Той е на първото си посещение в Северна Ирландия.

„Ние можем да говорим за споразумение, което да работи за всички нас. Трябва да си отговорим с кого ние и другите страни от Европа ще разговаряме в Белфаст. Кой ще представя Северна Ирландия и другите 1.8 млн. жители.

Може би може да има митнически съюз между ЕС и Обединеното кралство. В крайна сметка ние имаме един с Турция.

Имаме нужда от уникални решения, за да разрешим належащите въпроси. Трябва да видим какъв ще е напредъкът в разговорите. Тогава ще стигнем до разговори за свободна търговия“, заяви Варадкар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: