Last news in Fakti

5 Август, 2017 14:08 34 302 25

Ад! Отчетоха 55 градуса по Целзий

  • италия-
  • жега-
  • време-
  • топло-
  • ад-
  • грацанизе-
  • целзий-
  • 55 градуса

Опасно горещо време на Апенините

Ад! Отчетоха 55 градуса по Целзий - 1
Снимка: Shutterstock

В България е жега, но в Италия е ад! На Апенините отчетоха температура от 55 градуса по Целзий, съобщи агенция АНСА, позовавайки се на сайта на военновъздушните сили.

Гореща вълна преминава през Италия и термометрите показват изключително високи градуси, пишат местните медии. 55 са отчетени в град Грацанизе.

Той се намира в региона Кампания, който е един от най-горещите в страната през последните дни. 50 градуса по Целзий пък бяха записани в град Таранто в южната част на Италия.

В други точки на Апенините също е опасно горещо. 70-годишен мъж почина от слънчев удар в Терамо, регион Абруцо. Властите предупредиха населението да е особено внимателно.

Още през миналия месец властите в няколко области поискаха да бъде обявено извънредно положение в страната заради горещите температури и рисковете за населението.

Топлото време и липсата на дъжд доведоха до суша, която засегна земеделци в няколко провинции на Италия. Жегата бе придружена и от горски пожари.

Властите в няколко общини пък въведоха режим на водата. Населението бе предупредено да не излиза на слънце в най-горещите часове на денонощието и при нужда да потърси медицинска помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    70 16 Отговор
    Жалко да хорицата и красивата страна. Капитализма и парите ще унищожат света. Но на ционистите им е все тая. Личи си че не искат да спират войните и да преобразуват производствата. Както и да се смени капитализма с производство според нуждите на населението и да се избягва излишъка. Както и премахването та паричната система. Ще стане дори и да не искат. Единственият шанс да се спасим.А тва с колите си е ала бала не че не са вредни, но не са основен замърсител.

    Коментиран от #2, #3, #5, #8

  • 2 555

    16 18 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Не са ционистите, това си е Американска външна политика, през 2001 по нареждане на Буш младши беше спряно проектирането на електрически автомобили, няколко марки имаха готови модели още през 2001 г ! тогава по-нареждане автомобилите бяха качени на камиони и извозени от авто-изложение на което щяха да бъдат представени

    Коментиран от #6, #14

  • 3 Трифон

    13 20 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Абе ко ти пука ... ний нали сме добре, цъфнали та вързали. Остави ги тези лоши капиталисти и парите
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 sihgoko

    14 11 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Ти май не си от този Свят...!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кофти

    22 5 Отговор
    Ох, като гледам предните коментиращи май всичките живеят в Италия и баяяяя яко ги е напекло слънцето.....
  • 8 Вирус

    33 8 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Публикувано във факти.бг: На климата влиаят твърде много фактори, като човешкият е нищожен.Опитват се да ни втълпяват някакви норми за климата, но такива няма! Големи колебания на температурите е имало винаги на Земята,да не говорим за изригванията на вулкани толкова мощни, че са в морето са измирали 90% от живите организми. Екологични катастрофи днес има, но те са ЛОКАЛНИ и не водят до глобални колебания на земната температура. Една от основните причини за това е слънчевата активност, която се колебае на малки периоди от 30 години и на големи от 1500години. С нея се обяснява и малкия ледников период от 14 до 16 век. Известно е, че спокойното слънце води до захлаждане, а активното до затопляне. Всеки истински учен(а не от регулиран бюрократичен институт) ще потвърди, че температурата през целия ХХ век се е колебаела заедно със слънчевата активност. Обаче бюрократите ще си загубят сладката работа, ако признаят, че не можем да се борим с климатичните промени, те и затова не коментират основните фактори пораждащи тези промени

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лост

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "Вирус":

    Ледников период има на всеки 10000 години. Твърде много време за да останат някакви спомени и каквото и да е било. Например пирамидите са на 3-4 хиляди години. За 10000 години всичко на земята се занимава, остава някой фосил за спомен.
  • 11 Слава на Господ Исус

    30 27 Отговор
    Каквото и да си говорим , едно е сигурно всички тези катаклизми които ни спохождат са признаци че живеем в последните времена описани в библията ,че наближава бележития Господен ден , славното пришествие на нашия Господ Исус Христос . Когато всички ще бъдем съдени ,всеки според делата си . Затова се покайте докато е още днес ,отвърнете се от грешните пътища , противете се на лукавия със всички сили , търсете Бога навсякаде и повсяко време и ТОЙ е верен ,и ще прости и ще ви избави в ден на напаст .

    Коментиран от #13, #17

  • 12 Браво 100 пъти

    5 7 Отговор
    Браво за добрият материал на Денис Джамбазов! Винаги обективен и грамотно написани новини и статии.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 dexter

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "555":

    Американската външна политика се диктува от ционистите ...
  • 15 no name no face no number

    8 2 Отговор
    Може и да не съм много земен, но бъдещето ще покаже дали съм прав. Весели почивни дни на всички..
  • 16 Диди

    3 9 Отговор

    До коментар #9 от "Лост":

    Ха ха ,ами ако се окаже някоя,дето после ще ти се отврати от секс?
    При вас е горещо,а при нас е почти като, ,да не кажа ранна есен,,.Почти всеки втори ден вали,от време на време има слънце,човек не може да се попече на терасата.
  • 17 Диди

    15 8 Отговор

    До коментар #11 от "Слава на Господ Исус":

    Дрогиран ли си?

    Коментиран от #21

  • 18 avrelii

    10 3 Отговор
    EДНО Е АПСОЛЮТНО СИГОРНО НИЕ УНИЩОЖАВАМЕ ПЛАНЕТАТА И НАКРАЯ ТАЯ ПУСТА АЛЧНОСТ И ЕГОИЗЪМ ЩЕ ПРИКЛЮЧИ С ИЗМИРАНЕТО НА ВСИЧКО ЖИВО И ТОГАВА НЯМА ДА МОЖЕ И ГОСПОД ДА НИ ПОМОГНЕ.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Mariec

    7 1 Отговор
    Нашето мнение,дори да е правилно,едва ли вълнува алчността.нищо не зависи от нас.превърнати сме в консуматори,вкарани сме в коридор от който и да искаме излизане няма.вероятно ще дойде време,когато свсичките пари на земята нищо няма да може да се купи.катаклизъм е когато се самоунищожаваме и то умишлено.
  • 21 Слава на Бога Исуса Амин.

    12 3 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Не , а от здрав разум ги говоря тези неща , много жалко за теб че не си познала Бога .Дано един ден ти се отворят очите и сърцето и да го потърсиш и намериш , макар и Той да е бил винаги близо до теб . Римляни 1 21. тъй като, макар и да познаваха Бога, не го почетоха като Бог и не му благодариха, а вместо това се отдадоха на суетни мисли и глупавите им сърца се изпълниха с мрак.
    22. И макар да твърдяха, че са помъдрели, те станаха глупци
    23. и замениха славата на безсмъртния Бог с идоли, изобразяващи смъртни хора, птици, животни и влечуги.
    24. Затова Бог ги предаде на злите желания на сърцата им и на сексуални грехове и ги остави да оскверняват телата си един с друг.
    25. Те замениха истината за Бога с лъжа и се покланяха и служеха на създаденото, а не на неговия Създател, който е благословен завинаги. Амин.
    26. Затова Бог ги предаде на срамни страсти. Жените замениха естествените сексуални връзки с противоестествени.
    27. Също и мъжете изоставиха естествените сексуални връзки с жени и разпалени от страст един към друг, вършеха срамни неща с други мъже. За своята извратеност те получават в телата си заслуженото.
    28. И понеже не счетоха, че си струва да имат истинското познание за Бога, той ги предаде на поквареното им мислене, за да вършат непристойни дела.
    29. Тези хора са изпълнени с всякакви грехове – зло, алчност, ненавист, завист, убийство и разпра, измама и злост. Те сплетничат,
    30. клеветят и мразят Бога. Те са грубияни, гор

    Коментиран от #22

  • 22 Диди

    4 8 Отговор

    До коментар #21 от "Слава на Бога Исуса Амин.":

    Когато хора имат нужда от помоща ми,помагам.Когато животно се нуждае от помощ,също.Вярвам в себе си. Има много хора,които вярват в бог,ходят на църква и т.н. Но тези хора,не само,че не помагат,а и правят ,,лошо,, За да помогна на хора,това не значи,че трябва да вярвам в бог,да ходя на църква и т.н. Бъди си набожен,но защо трябва да го пишеш пред всички,да ни казваш какво трябва да правим и какво не?Нима мислиш,че никой от нас не може сам да прицени дали да е вярващ,или не. С това твое ,,божие писание,,се опитваш да се месиш в МОЯТ ЛИЧЕН ЖИВОТ.Нямаш това право. Всички знаем,че по света хората вярват в различни богове,има и много секти и т,н.
    Религиите са допринесли много злини и са виновни и за много войни по света.
  • 23 Аз...

    2 4 Отговор
    И в Анталия в момента е там някъде температурата, но не се пише, че е ад

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кирил

    5 0 Отговор
    Защо лъжете?В Грацанизе в момента е 32 градуса.През деня беше 36.
Новини по държави: