6 Август, 2017 08:54 4 437 7

Тръмп благодари на Русия и Китай

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • оон-
  • благодари-
  • санкции-
  • северна корея

ООН наложи строги санкции на Северна Корея

Тръмп благодари на Русия и Китай - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп благодари на Русия и Китай за оказаната подкрепа в Организацията на обединените нации, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на Белия дом.

Съветът на ООН прие резолюция за налагане на строги санкции на Северна Корея заради ракетните опити. Без сътрудничеството на Москва и Пекин, резолюцията нямаше да бъде приета.

„Асошиейтед прес“ съобщи, че текстът е бил изготвен от Съединените американски щати, които на няколко пъти призоваха корейците да спрат с провокативните действия. Американците са преговаряли за текста с Китай в продължение на седмици.

Държавният глава на Щатите благодари на Русия и Китай за сътрудничеството и оказания икономически натиск срещу Пхенян, за да спре заплашителното и дестабилизиращо поведение на Корейския полуостров.

През последните месеци напрежението на Корейския полуостров се повиши значително, след като Пхенян извърши няколко ракетни опита. За първи път страната изстреля и междуконтинентална ракета.

Американският президент Доналд Тръмп призова Северна Корея да спре с провокативните действия, защото в противен случат е възможен „голям конфликт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скорпион29

    27 11 Отговор
    Тоя пък Шут да не си мисли че Русия и Китай ще оставят С.К пълен наивник ако си го мисли

    Коментиран от #2

  • 2 Скорпион69

    26 4 Отговор

    До коментар #1 от "Скорпион29":

    Рано или късно С.Корея ще се обедини с Южна,въпроса е да стане по мирен начин!

    Коментиран от #3

  • 3 Скорпион29

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "Скорпион69":

    Да и столицата ще се казва Пхенян независимо от начина мирен или бесен
  • 4 кроко

    7 18 Отговор
    Защо Кимчо Свинчов не спретне един референдум, дали северняците искат обединение, та да се прекрати най на сетне корейската какафония ?? Но това все пак си е чисто фантастически вариант !
    За южняците не споменавам, понеже съм сигурен, че те няма да са против обединението.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Пролетно пазарна икономика

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Защото ако резултата от референдума е "против" тогава тоя референдум никой няма да го признае - я виж в Крим какво стана. САЩ не могат да направят Корейска пролет, защото онея са фанатици, а дисциплината е най-големият враг на демокрацията. Пък и на всички им е удобно да има един ЛУД в тоя край на света, защото всяка военна намеса там ще означава ЯК СРИВ НА АЗИАТСКИТЕ БОРСИ!!!
  • 6 Диди

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Никой от севернокорейците няма да гласува против лудия диктатор,тъй като знаят,че ще бъдат убити от него. Те са ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЧАТ,когато лудият така каже,и да са весели,когато лудият нареди. Няма защо да се мисли за референдум. Единнственното спасение за севернокорейците е.....р.жи се лудата тиква на диктатора и всичката негова потеря на заточение при дружката Русия,в Сибир.Никакво връщане обратно в страната.
  • 7 сноу

    5 3 Отговор
    Тръмпоцягата съвсем започна да го клюца щъркела...Сутрин блее едно ,вечер каканиже друго...