Last news in Fakti

7 Август, 2017 08:24 1 470 5

Вашингтон и Сеул оказват максимален натиск над Пхенян

  • доналд тръмп-
  • северна корея-
  • пхенян-
  • ким чен-ун-
  • мун дже-ин
Вашингтон и Сеул оказват максимален натиск над Пхенян - 1
Снимки: БТА/АР

Президентите на Южна Корея Мун Дже-ин и на САЩ Доналд Тръмп се уговориха в телефонен разговор страните им да оказват максимален натиск и да налагат най-строги санкции на Северна Корея заради ядрената й програма, предаде Reuters.

Телефонният разговор тази нощ между двамата президенти е продължил един час. Те са обсъдили неотдавнашното изстрелване от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета. Тръмп и Мун заявяват, че Северна Корея е сериозна и растяща заплаха за САЩ, Южна Корея и Япония, както и за повечето страни по света, гласи декларация на Белия дом.

Двамата лидери са изразили задоволство от приетата единодушно от Съвета за сигурност резолюция за Северна Корея. Те са заявили, че страните им изцяло ще прилагат всички резолюции, отнасящи се за Пхенян и са призовали международната общност да стори същото, посочва АП.

Вашингтон и Сеул оказват максимален натиск над Пхенян

Говорител на президентството в Сеул цитира държавният глава Мун, че е необходимо да се покаже на Северна Корея, че вратата за диалог остава отворена, ако Пхенян се откаже от ядрената си програма, добавя Reuters.

По-рано държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън каза, че новите санкции на ООН срещу Пхенян са много добро развитие.

Тилърсън не е отишъл на вечерята на външните министри на страните от АСЕАН в Манила снощи, защото на нея е присъствал севернокорейският външен министър И Йон-хо, съобщи АР. На вечерята САЩ са били представени от помощник държавния секретар за Източна Азия и Тихоокеанския район Сюзън Торнтън.

Вашингтон и Сеул оказват максимален натиск над Пхенян

На вечерята севернокорейският външен министър се е усмихвал и е вдигал наздравици с колегите си, добавя АP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Дони

    1 6 Отговор
    Натискай
  • 2 ПИПИ

    5 2 Отговор
    Много е сладък Прасчо . Му му му
  • 3 Бай хой

    5 2 Отговор
    С една дума от злия могат да се очакват само зли и. Че и се хвалят.
  • 4 да се вземе предвид

    6 7 Отговор
    ИДИОТИ, не разбраха ли че с "натиск" няма да стане работата. В момента С. Корея е питбула на Китай, засега вързан на каишка и с намордник който чат-пат се сваля за да се озъби песа. Ама когато господарят реши може да го пусне срещу който си поиска.
  • 5 Кики

    5 1 Отговор
    Наздраве И Йон - хо! И да не забравиш много поздрави от Кики. Пък ще преговаряме, когато САЩ си махнат ядреното оръжие - да сме равнопоставени, разбира се.