7 Август, 2017 11:25 1 348 1

Огнеборци палят пожари заради пари

  • италия-
  • сицилия-
  • пожар-
  • умишлен палеж-
  • пожарникар

Италиански доброволци са заподозрени, че са палели пожари, за да им се плаща за гасенето

Огнеборци палят пожари заради пари - 1
Снимка: БТА/АР

В Сицилия бяха арестувани 15 души от доброволна пожарна команда по подозрение, че са предизвиквали пожари, за да им се плаща за гасенето, съобщи полицията в Рагуза, цитирана от RAI.

Те умишлено подпалвали пожари и симулирали обаждания за помощ, за да се намесят като доброволци и да получават отпусканите от италианската държава 10 евро на час за работа в извънредни ситуации.

Всички арестувани са от град Рагуза в южната част на Сицилия. Те са задържани за измама и нанaсяне на щети. Някои от тях са заподозрени в палеж.

Провинциалната противопожарна служба се усъмнила заради необичайно високия брой намеси от тази доброволческа команда и това довело до разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    5 2 Отговор
    Тези са като онези коминочистачите дето чупели керемидите и керемедчиите дето запушвали комините, само и само да върви работата.
Новини по държави: