Last news in Fakti

8 Август, 2017 14:23 1 112 3

ООН предупреди властите във Венецуела (ВИДЕО)

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • криза-
  • каракас-
  • оон

Според световната организация в Каракас използват прекомерна сила срещу протестиращите

ООН предупреди властите във Венецуела (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Венецуелските сили за сигурност използват прекомерна сила за потушаване на протестите и извършват произволни арести и други нарушения на човешките права. Това заяви Върховният комисариат на ООН за правата на човека, цитиран от Reuters.

Агенцията е разследвала смъртта на 124 души във връзка с демонстрациите срещу правителството на президента Николас Мадуро и е установила, че в 46 от случаите отговорност за смъртта носят силите за сигурност, а в 27 от случаите - проправителствени въоръжени групи.

Според комисариата властите във Венецуела са задържали произволно от април 5000 човека, като 1000 души продължават да са в ареста.

"Обезпокоени сме, че обстановката във Венецуела се изостря, а тези нарушения на човешките права показват, че няма признаци на подобрение", каза говорителят на комисариата Равина Шамдасани.

ООН предупреди властите във Венецуела (ВИДЕО)

Според базираната в Женева агенция от системата на ООН нарушенията включват "нахлувания в домовете, изтезания и лошо отношение към задържаните във връзка с протестите".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    4 7 Отговор
    Последни отчаяни ходове на комунистически Диктатор!

    Червен терор -практикуван в Русия и страните от източния блок преди освобождението от Руско робство!
  • 2 ОКУПИРАЙ УОЛСТРИЙТ

    5 1 Отговор
    ТОГАВА КРАВАРИТЕ С ПЕРЦЕ ЛИ ГАЛЕХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ?????;"";;
  • 3 мъка

    3 1 Отговор
    Айде сега да кажат същото за Турция и тогава ще ги призная.