Last news in Fakti

9 Август, 2017 15:03 824 4

Тарашат антиправителствени медии в Киев

  • украйна-
  • киев-
  • тараш-
  • служба за сигурност на украйна

Украинските власти обискираха офисите на уебсайт и радиостанция

Тарашат антиправителствени медии в Киев - 1
Снимка: Shutterstock

Агенти на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) извършиха обиск в офисите на Strana.ua, един от популярните уебсайтове в страната, предаде DPА.

Агенцията припомни, че това е втората акция напоследък срещу новинарски медии, критични към украинското ръководство. В средата на юли въоръжени полицаи претърсиха редакциите на вестник "Вести" и на една радиостанция в Киев.

Strana.ua съобщи, че властите са обискирали и жилищата на двама журналисти от уебсайта.
Говорител на ССУ каза, че Strana.ua е заподозряна в издаване на поверителна правителствена информация.

Председателят на Националния съвет на журналистите в Украйна Серхий Томиленко написа във фейсбук по повод акцията срещу Strana.ua, че подобни действия са "свидетелство за селективния подход на правителството".

Адвокат на главния редактор на Strana.ua съобщи впоследствие, че обискът е приключил, без да бъдат намерени доказателства за разгласяване на държавна тайна, допълни ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    5 7 Отговор
    Значи в усрайна са анти правителствени. Защо ли не са опозиционни например?

    Коментиран от #3

  • 2 ген Займов

    7 3 Отговор
    Не само тарашене а и кастриране! Когато една страна е във война и я грози загуба на териториална цялост няма място за дребни продажни душички!!!
  • 3 глупак

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Там няма опозиция
  • 4 Барчо

    3 7 Отговор
    На свой ред руснаците сега трябва да обвинят украинците, че са бомбандирали Домбас и Логанск с химическо оръжие и да ги пометат. И тази власт в момента не е демократично избрана, а дойде с преврат. Преди нея си беше наред, като изключим невероятната корупция. След преврата станаха всички тия бъркотии с Крим, Домбас и Логанск. И това е факт. Ако продължават така, съвсем ще се разцепи.
Новини по държави: