10 Август, 2017 10:00 4 226 13

Пхенян: Тръмп разбира само от сила

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Северна Корея обяви, че ще е готова с план за нанасяне на ракетни удари по американската база на остров Гуам до средата на август

Пхенян: Тръмп разбира само от сила - 1
Снимки: БТА/АР

Северна Корея обяви, че ще е готова с план за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам до средата на този месец.

Планът ще бъде представен на държавния ръководител Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, предадоха световните агенции, като се позоваха на севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

В съобщението се цитира генерал Ким Рак-кьом, командващ стратегическите сили на Пхенян. Той се заканва, че севернокорейските ракети със среден обсег "Хвасон-12" ще прелетят над Япония, ще изминат общо 3356,7 километра за 1065 секунди и ще паднат в морето на 30-40 километра от остров Гуам.

Генералът нарича президента на САЩ Доналд Тръмп "лишен от разум" човек, с когото "нормален диалог не е възможен". Тръмп "разбира само от сила", подчертава той.

Пхенян: Тръмп разбира само от сила



Пхенян реагира, след като стопанинът на Белия дом обеща на комунистическата държава "огън и ярост", ако тя не промени войнствения си курс.

В първата си ответна реакция КНДР даде да се разбере, че проучва внимателно план за нанасяне на ракетни удари по Гуам. През деня Тръмп отговори с похвали за американската ядрена мощ в Twitter.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jambazina

    24 0 Отговор
    Мерят си перчемите.
  • 2 Morgoth

    23 2 Отговор
    И едните и другите са сигурни, че противника няма никаква полза да удари затова са големи бабаити.
  • 3 ХАСАН

    26 9 Отговор
    Аре почвайте де...Сащ го е страх да воюва..Ирак я превзеха отвътре,Сирия с разни терористи...да-видим имат ли смелостта да се изправят срещу С.Корея..сигурно ще призоват НАТО..и ще искат от България пехотинци за пушечно месо

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Ирак я превзеха, Хасан я превзеха, Асанчо аре пак в първи клас.
  • 5 Диди

    10 8 Отговор
    Може би Европа трябва да се намеси по дипломатически,за да се успокои положинието.Китай опитаха,но нищо не постигнаха.Дано не се стигне до война,това ще бъде апокалипса на земята.
  • 6 Дуда

    7 8 Отговор
    "апокалипса" на земята си ти.
  • 7 Барчо

    13 5 Отговор
    Сметай ако действително избухне на 30-40 км от острова във водата. Ще бъде отровено всичко не само в голям радиус, но и теченията ще разнесат всичко на хиляди километри. И за всичко е виновен оня с рижия перчем. СК си живееше тихо и спокойно, а те започнаха да разриват осарника.
  • 8 Сандо

    14 5 Отговор
    Браво Хасане, единствен ти нацели истината. Онези страхливци сами няма да нападнат С. Кореа. Дано пратят първо Диди, юриста и коня с гол г.з да нападнат корейците. Те разбират от всичко.

    Коментиран от #11

  • 9 рус

    14 4 Отговор
    Хамериканците са страхливци и не им стиска да започнат, каквото и да е. Сами никога никъде не са тръгвали. Винаги са искали някой да им помага и то чуждите да са напред, че тях да изтребят. Споко рижия го е страх, че 2 не вижда само плямпа. А, както се е изказал Сандо под №8 ще е добре да ги видим изброените от него американофилчета доброволци и първи да тръгнат срещу СК и в защита на хамериканците. Хайде американофилчета хвърляйте се в боя заради вашите кумири, на които изобщо няма да им пука за вас дали ще дадете фира или не.
  • 10 Скорпион29

    3 1 Отговор
    А бе вие що си мислите че ако стане ядрена война ще излетят хиляди ракети ще паднат някой и др.град и после ще седнат и ще се договорят това да не ви е Терминатор сценарий ,,хайде да сложим край на човечеството" я се стегнете
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Guest1

    0 2 Отговор
    Американското население няма вина за курса на военната политика, който водят техните държавници.
    Северна Корея - само като видиш му видиш прическата на Ким Чен-ун ти става ясно, че най-вероятно има някакви особени вярвания
  • 13 Zdravko

    0 0 Отговор
    Както се казва в популярната песен "... лека полека нещата отиват към бой...", гледайте за да ви стане ясно какво ще се случи
    https://youtu.be/UccKs0oHcoA
Новини по държави: