Last news in Fakti

11 Август, 2017 08:50 2 398 7

Либия забранява чужди кораби да спасяват имигранти

  • либия-
  • имигранти-
  • кораби

Такива акции няма да бъдат допускани край либийския бряг

Либия забранява чужди кораби да спасяват имигранти - 1
Снимка: БТА/AP

Правителството на Либия забрани на чуждестранни плавателни съдове да изпълняват мисии за спасяване на имигранти край бреговете на страната, съобщи Enca.

Либия е основна отправна точка за нелегалните имигранти, които се опитват да влязат в Европа.

„Ние искаме да отправим ясно послание до всички, които се опитват да нарушават нашия суверенитет и нямат уважение към нашата брегова охрана“, заяви говорителят на либийското правителство.

Чужди кораби няма да имат право на достъп до водите край либийското брегове. Това ще става само със специално разрешение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо Грую

    28 2 Отговор
    И какво излиза? Либийското правителство пъти по - умно от еврогейските подлоги.

    Коментиран от #3

  • 2 Morgoth

    12 0 Отговор
    Сещайте се кой ги е накарал да издадат подобна заповед. Само дето правозащитниците няма да се спрат и пак ще навлизат във водите на разградената Либия. Докато италианците не започнат да ги глобяват, така че парите от трафика с които се изхранват да не им стигат ситуацията няма да се оправи.
  • 3 Morgoth

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Грую":

    На Кадафи му се плащаше да не пуска имигрантите да минават и да не пуска правозащитниците да ги прибират. Само че Либия я разджурката и работата отече. Сега в Либия реално правителство няма и няма на кого да платиш. За съжаление за момента това са празни думи.
  • 4 Боби

    2 17 Отговор
    Като чета коментарите под всички статии за емигранти, разбирам що сме толкова зле в БГ - нямаме сърца. Милосърдието отдавна ни е напуснало. Тези хора не се давят из моретата от хубаво. Молете се да не сте на тяхно място, един ден. Вие не сте критично мислещи, свободни хора, а малоумници делящи се на Соросоиди и Путинисти...тъжна работа...

    Коментиран от #5

  • 5 минаващ

    14 0 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    Ако тези дето толкова жалиш изнасилят или убият твой близък, както практикуват в цяла европа оше ли ще бъдеш такъв хуманист? Те са несъвместими с нас. Не е лошо да идеш на доктор.

    Коментиран от #7

  • 6 прост народ слаба държава

    9 2 Отговор
    Те и най неосведомените знаят,че лидерите на ЕС работят за САЩ.Отблагодаряват им се за помоща след ВСВ чрез геноцида си на Източноевропейските страни.Разрушават икономиките им,отдалечават ги от Русия ит.н.т. с една единствена цел-да купуваме всичко от САЩ,че да си оправят икономиката и да си върнат дълговете.Юнкер,Меркел и други като тях са предатели и няма кой да ги измете от ЕС и да ги осъди.
  • 7 Боби

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "минаващ":

    Преди години стринка ми беше изнасилена. От българин. Всички българи ли са изнасилвачи, г-н експерт?! Аз може и да съм за доктор, но на повечето от вас и доктор не може да ви помогне...